به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری بپزنپز، یان کلود یونکر، رئیس سابق کمیسیون اروپایی در گفتگو با کلاینر سایتونگ درباره وقوع جنگی بزرگ در سایه لفاظی های جنگ اوکراین هشدار داد.
وی با توجه به جنگ روسیه علیه اوکراین، در این باره هشدار داد که فقط درباره سلاح صحبت شود.
یونکر در مصاحبه ای با کلاینه سایتونگ گفت: اروپا در حال و هوای قبل از جنگ است زیرا برخی از اظهارات و موضع گیری ها مرا به یاد لفاظی های جنگ سرد می اندازد.
این مقام سابق اروپایی تاکید کرد که در این شرایط فقط در مورد سلاح صحبت می شود.
وی ابراز امیدواری کرد که لفاظی های جنگ منجر به “جنگ بزرگ” نشود.
هم زمان یونکر مدعی شد که این شرایط تقصیر اروپا نیست، بلکه به دلیل “سوء رفتار گسترده” ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بوده است.
وی همچنین گفت که پوتین را به خوبی می شناسد.
یونکر در این باره گفت: من احتمالاً یکی از اروپاییهایی هستم که طولانیترین و صمیمیترین صحبتها را با او ( پوتین) انجام دادهام. من ساعتها، حتی شبها، به زبان آلمانی، بدون دخالت دیپلماتها یا مترجمان، با او صحبت میکردم. اما اکنون دلسرد شده ام.
وی در بخش دیگری از این گفتگو در این باره که هشدارهای کشورهای اروپای شرقی درباره حمله روسیه را جدی نگرفته است، ابراز ناراحتی کرد و به خطای خود در این راستا اعتراف کرد.
یونکر در پاسخ به این سوال که آیا پوتین نباید در جنگ پیروز شود، پاسخ داد: “بله، زیرا او (پوتین) خشن تر می شود.” این امر مستلزم آن است که اروپای غربی و باستانی ها فعالانه از اوکراین حمایت کنند.
وی همچنین گفت: من یک جنگافروز نیستم به این معنا که میخواهم فقط درباره سلاح صحبت کنم. من معتقدم که برای پایان دادن به این جنگ باید به دنبال قالبهای دیگری در پشت جبهه تسلیحاتی باشیم.
یونکر در عین حال گفت: اما این جنگ نباید به صلح دیکته شده از طرف روسیه بیانجامد. باید از این امر جلوگیری کرد.
وی درباره ایده اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه درباره اعزام نیرو به اوکراین گفت که این ایده او را شگفت زده کرد، اما او را شوکه نکرد.
یونکر افزود: همچنین یک استراتژی سنجیده در این مورد وجود دارد که می گوید نباید به دشمنی که به عنوان یک مخالف ظاهر می شود گفت که چه خطوط قرمزی وجود دارد و من این را در رده حرکات تاکتیکی قرار می دهم.
در بخش دیگری از سخنانش از ایده ارتش اروپایی طرفداری کرد و گفت: اما اجرای آن چندان آسان نیست. این تفکر در اروپا ملی باقی مانده است و باید اروپایی شود.
انتهای پیام/