منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع شرایط عرضه دام و گوشت قرمز وارداتی و تولید داخل و قیمت ها در بازار پرداخت.

در حال حاضر وضعیت عرضه دام و گوشت قرمز چگونه است؟
پوریان: هم اکنون عرضه دام بسیار گسترده است و علت آن بنابر پیش بینی های قبلی افزایش سطح زایش های پاییز و زمستان بود که خوشبختانه محقق شد.

بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دامی افزایش پیدا کرده است به طوریکه جمعیت دام سبک به ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است.

با توجه به شرایط مساعد عرضه، قیمت دام در بازار چگونه است؟
پوریان: هم اکنون عرضه گسترده دام منجر به کاهش قیمت گوشت و نزدیک شدن به نرخ واقعی در بازار شده است.

بنابر آمار روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم تنظیم بازار عرضه می شود که در کنار توزیع گوشت منجمد و گوشت تولید داخل، بازار را اشباع کرده که همین امر از ابتدای هفته منجر به روند کاهشی قیمت گوشت گرم گوساله و گوسفند در اکثر نقاط شده است.

استان خوزستان که به طور معمول بالاترین قیمت دام زنده و گوشت قرمز را دارد، طی روزهای اخیر بدلیل افزایش عرضه، هرکیلو گوشت گوساله برای مصرف کننده با نرخ ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزارتومان و گوشت گوسفندی ۵۲۵ تا ۵۳۰ هزارتومان در قصابی های این استان عرضه می شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   قالیباف: چند نرخی بودن ارز را قبول نداریم

در شرایط فعلی با عرضه گسترده دام نیازی به خرید حمایتی دام است؟
پوریان: بنابر پیش بینی های قبلی با گرم شدن هوا شاهد تغییرات در بحث قیمت دام زنده و گوشت قرمز هستیم، اما بدلیل گرم شدن هوا برنامه ریزی ها برای خرید حمایتی دام از دامدار و صادرات باید صورت بگیرد.

وزارت جهاد قیمت خرید حمایتی هرکیلو دام از دامدار را ۱۹۵ هزارتومان اعلام کرده است، اما قیمت خرید حمایتی باید بالای این رقم باشد. در خصوص صادرات دام هم باید برنامه ریزی هایی در راستای مدیریت بازار انجام شود.

هم اکنون متوسط قیمت هرکیلو دام زنده در کشور ۲۱۰ هزارتومان که با هفته های گذشته بسیار متفاوت است.

وضعیت جمعیت دام سنگین کشور  به دلیل واردات دام زنده و گوشت قرمز در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۲ به نقطه مطلوب رسیده است و براین اساس انتظار می رود که قیمت گوشت تولید داخلی در هفته های آتی کاهشی شود.

آیا آماری از جمعیت قابل کشتار دام در کشور وجود دارد؟

پوریان: امسال رقمی معادل ۱۸ میلیون راس دام سبک باید از گردونه تولید خارج شود که با احتساب زایش های بهاره رقم بسیار بزرگی است.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   آغاز بازگشت زائران حج تمتع از یکم تیرماه-مجله بپز نپز

در حال حاضر جمعیت دامی مازاد قابل کشتار در بخش سبک ۲ تا ۳ میلیون راس و دام سنگین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار راس است که باید فضا و امکانات برای کشتار این تعداد دام ایجاد شود.

با توجه به جمعیت دام سبک و همچنین آماده کشتار در محدوده ۳ میلیون راس باید خرید حمایتی صورت بگیرد و حداقل ۵۰۰ هزار راس صادر شود.

آمارها حاکی از آن است که کل کشتار دام  در سال های گذشته ۷.۵ تا ۸ میلیون راس بوده است و از آنجاکه امسال ۱۸ میلیون راس باید از گردونه تولید خارج و کشتار شود، دامداران با مشکلات متعددی در بحث نگهداری و تغذیه روبرو خواهند بود.

با گرم شدن هوا نگهداری جمعیت دامی برای تولیدکنندگان سخت می‌شود، از این رو انتظار می زود مجوز صادرات داده شود تا دامداران برای نگهداری دام خود تحت فشار قرار نگیرند.

وضعیت عرضه و بازار گوشت منجمد تنظیم بازار چگونه است؟

پوریان: برای نخستین بار در کشور بازار گوشت گرم داخلی به حاشیه رفته و گوشت‌های منجمد نقش اول را در بازار دارند، دلیل آن این است که قیمت گوشت منجمد وارداتی با گوشت داخلی قیمت‌های متفاوتی دارد؛ بنابراین متقاضی بیشتری 
دارد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   هر فرد چند سکه از مرکز مبادله می‌تواند خریداری کند؟-مجله بپز نپز

گفتنی است گوشت های منجمد در تنظیم بازار ماه رمضان و ایام عید نقش اساسی داشتند.

قیمت کنونی هرکیلو گوشت منجمد گوساله ۳۱۵ هزار تومان، گوشت منجمد ران گوسفندی ۲۸۵ هزار تومان و گوشت سردست گوسفندی ۲۷۵ هزار تومان و مابقی قطعات زیر ۲۶۵ هزار تومان و گوشت گرم در محدوده ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است.

در حال حاضر بازار داخلی از گوشت تنظیم بازاری منجمد و گرم وارداتی اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.

وضعیت تامین نهاده های دامی چگونه است؟

پوریان: در دولت سیزدهم اتفاق خوبی در زمینه تامین و عرضه مداوم نهاده‌های دامی افتاد، به طوریکه استمرار عرضه در واردات و توزیع نهاده ها باعث شد نهاده های دامی در دسترس دامداران قرار گیرد تا همانند سنوات گذشته دچار تنگنا نباشند.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *