دکتر نیلچی زاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از بهترین و مهم‌ترین روابطی که در این دنیا وجود دارد، رابطه میان مادر و دختر است. مادر و دختر می‌توانند بهترین دوست​ یکدیگر باشند و عاشقانه یکدیگر را دوست بدارند. اما گفتنی است که به انجام رساندن این کار به وقت زیادی نیاز دارد،  یک رابطه خوب و درست را در میان خودتان برقرار کنید. انجام این کار همچنین به صبر و بردباری زیادی و باید با میل و رغبت و رضایت هر دوی شما ایجاد شود.  اینها در برقرار کردن ارتباط دوستانه میان مادر و دختر مهم  و نقش حیاتی دارد. واقعا مادر نقش مهمی در زندگی و سرنوشت افراد خانواده خویش دارد.

وی گفت:روابط یک دختر با مادر می‌تواند تاثیر گذارترین رابطه در تمام زندگی و تمامی روابط او با دیگران حتی رابطه با همسرش را تحت تاثیر قرار دهد. رابطه بین مادر و دختر هم زمان با رشد دختر متحول می‌شود و مادر بلوغ، نوجوانی، جوانی و تبدیل شدن دختر خود را به یک زن را تجربه می‌کند. این تغییرات می‌تواند به اختلاف سلیقه های کم یا زیاد بین آن‌ها منجر  شود.

وی مطرح کرد:برای  یک ارتباط خوب و درست ابتدا باید از خودمان شروع کنید تا  شما از چه شخصیتی برخوردار هستید و چه کار‌هایی می‌توانید انجام بدهید تا یک ارتباط خوب میان شما و دخترتان باشند.اول باید بدانید دخترتان دارای چه شخصیتی است درونگراست یا برونگرا است. ولی دخترتان چه درونگرا باشد و چه برونگرا؛ شما باید به شخصیت او احترام بگذارید و او را همان گونه که هست بپذیرید. متاسفانه یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث به‌وجود آمدن مشکل در رابطه میان مادر و دختر می‌شود این است که آنها به لحاظ شخصیتی با هم متفاوت هستند و به این علت مدام با یکدیگر جر و بحث دارند. اگر شما اجتماعی و دخترتان کم رو و خجالتی است به این ترتیب شما باید قبول کنید که دخترتان شخص درونگرایی است. اما اگر به این نکته توجه نکنید و مدام با او بگو مگو کنید در نتیجه در ارتباط خوب میان شما خدشه وارد می‌شود. پس به شخصیت او احترام بگذارید و با او رفتار با محبتی داشته باشید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   هر چند وقت یکبار به پزشک زنان مراجعه کنیم؟

نیلچی زاده گفت: دختران شکایت می‌کنند که مادر فقط انتظار اطاعت کامل دارند و بعضی از مادران شکایت می‌کنند که دخترشان هرگز متوجه منظور آن‌ها نمی‌شود. طبیعی است که دختران علاقه  دارند به مادر نزدیک و شبیه او شوند و در مقابل پسر‌ها نیز، همین احساس را نسبت به پدر دارند. اما این قاعده همیشگی و بدون استثنا نیست. یعنی گاه رابطه پدر و دختر در یک خانواده بهتر از مادر و دختر است. در بسیاری از خانواده‌ها دختر راز دل خود را به پدر می‌گوید نه به مادر، برعکس آن هم وجود دارد یعنی پسر با مادر راحت‌تر است و می‌تواند با او ارتباط بهتری برقرار کند. در این میان تفاوت نسلی و فراموش کردن نیاز‌های نسل جدید از سوی مادر به برقراری رابطه صحیح از هر دو سو لطمه می‌زند.

وی افزود: وقنی مادر فراموش می‌کند که نیاز‌های واقعی دختر جوانش چیست و زمانی که با بی اعتنایی و بی توجهی با او برخورد می‌کند، دختر به سمت پدر گرایش پیدا می‌کند. مادر در این جا با درک نکردن شرایط روحی و روانی دختر، در واقع او را از خود می‌راند. موضوع اصلی اختلاف نظر بین مادر و دختر  از هرچیزی که مربوط به ظاهر باشد مانند لباس، وزن و موها. زیرا زنان را از ظاهرشان قضاوت می‌کنند و مادر را از دخترش. بنابراین طبیعی است که مادر نسبت به دختر حساسیت داشته باشد. کنترل کردن هم نقطه اختلاف دیگر است. بیشتر مادران دوست دارند دخترشان را کنترل کنند و فکر می‌کنند او هنوز یک دختر بچه است. نصیحت مادرانه خسته کننده‌ترین حرف‌ها برای بسیاری از دختران می باشد. چون به نظر دختران در هرحرفی، انتقادی نهفته است. مادر‌ها دلسوزانه نصیحت می‌کنند، اما دختر‌ها منتقدانه برداشت می کنند. اگر مادر بلد نباشد حرفهای دلسوزانه اش را بجا بگوید دختر از شنیدن آن فرار می‌کند. بالاخره هر دختری راز‌هایی دارد که اگر به مادر اعتماد نداشته باشد، از بازگویی آن‌ها به او خوداری می کند. این راز‌ها به او قدرت می‌دهد زیرا در صورت بازگویی، مخالفت مادر را به همراه خواهد داشت.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   کاهش فوری استرس به روش ژاپنی‌ها

وی گفت: ممکن است شما طی شبانه‌روز فقط مشغول انجام کار‌های روزانه باشید و فرصت نکنید زمانی را با دخترتان سپری کنید و به حرف‌هایش گوش بدهید. بهتر است به‌جای این همه کار کردن کمی به خودتان استراحت و زمانی را هم به دخترتان. با او خیلی دوستانه و صمیمی درباره افکار و اهدافش صحبت کنید.

مقدار زمانی را که با دخترتان سپری می‌کنید مهم نیست، مهم این است که زمانی را هر چند کوتاه تنها به اواهمیت داده و به حرف‌هایش گوش بدهید. پس برقراری عشق و دوستی را با گوش دادن به حرف‌های دخترتان شروع کنید. هیچ وقت به او نگویید وقت ندارم، زیرا او احتیاج دارد تا شما به حرف‌هایش گوش دهید.  که شما از صمیم قلب دوستش دارید و به او و اهدافش اهمیت می‌دهید.

وی افزود: برخی از مادر‌ها تصور می‌کنند با انتقاد کردن از دخترشان می‌توانند روی رفتار و کردار او تاثیر بگذارند؛ بنابراین با لحنی تند و خشن از او انتقاد می‌کنند. بهتر است وقتی که با لحنی تند از دخترتان انتقاد کنید و کار‌های او را مایه خجالت خود می دانید، با لحنی دوستانه و نیز با رفتار‌های معقول و مناسب روی اعمال او تاثیر بگذارید. شما با انتقاد کردن بیش از حد از او باعث می‌شوید تا دخترتان اعتماد به نفسش را از دست بدهد و استعداد‌ها و توانایی‌های خویش را نشناسد و برای کسب موفقیت تلاشی نکند. با وجود این ارتباط دوستانه میان شما از بین می‌رود؛ بنابراین سعی کنید درباره کیفیت کلماتی که به کار می‌برید و کار‌هایی که می‌تواند روی دخترتان تاثیر گذار باشد فکر کنید؛ بنابراین برای تقویت ارتباط دوستانه با دخترتان سعی کنید نکات مثبت و خوبی را که در وجود او هست ببینید  این گونه خودش را باور می‌کند و متوجه استعداد‌ها و توانایی‌هایش می‌شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   اگر دندان پر شده دارید حتما بخوانید

نیلچی زاده گفت:  اگر می‌خواهید با مادرتان ارتباط خوب و دوستانه‌ای داشته باشید، باید سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، چند نفس عمیق بکشید و بعد از این‌که هر دو به آرامش رسیدید، آن وقت درباره موضوعی که باعث  ناراحتی بین شما شده است صحبت کنید. در واقع درباره مشکلات، احساسات، افکار، آرزو‌ها و اهدافی که در زندگی دارید، با هم صحبت کنید، 
با مادرتان صحبت کنید. قوانین خوبی را برای ایجاد یک رابطه خوب و پابرجا بین خودتان در نظر بگیرید وبه هم قول بدهید که با محبت با هم رفتار کنید، به یکدیگر احترام بگذارید، درباره مسائلی که باعث ناراحتی میان شما شده صحبت کنید، قبل از این‌که آن مساله بزرگ و باعث کدورت بین شما شود.. با صبر و آرامش به حرف‌های هم گوش دهید. مهم نیست که در گذشته چه رفتاری با یکدیگر داشته‌اید مهم این است که حالا هر کاری را می‌توانید برای ساختن یک رابطه درست انجام دهید.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *