ادویهها جز آن دسته از چاشنیهای محبوب و پرطرفداری هستند که تنوع بسیار زیادی در طعم و مزه آنها وجود دارد. عطر جادویی یک ادویه میتواند در طعم و مزه غذا معجزه کند و طعم آن را به طرز شگفت انگیزی تغییر دهد. ساخت ادویههای دست ساز در خانه کار سخت و دشواری نیست. شما با کمی تجربه و ترکیب ادویههای مختلف میتوانید به ترکیب منحصر به فرد مورد علاقه خود دست یابید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه ۶ ادویه دست ساز خانگی برای غذاهای محبوب و پرطرفدار را به شما آموزش خواهیم داد.
۱- ادویه همه کاره عربی
برای تهیه ادویه همه کاره عربی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
تخم گشنیز | ۱۰۰ گرم |
زیره سبز | ۱۰۰ گرم |
برگ بو | ۱ مشت |
زردچوبه | ۱۰۰ گرم |
فلفل سیاه | ۵۰ گرم |
مراحل تهیه ادویه همه کاره عربی
مراحل تهیه ادویه همه کاره عربی به شرح زیر است:
- برای تهیه این ادویه جذاب کافی است تخم گشنیز را درون تابه بریزید و چند دقیقهای تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
- سپس زیره سبز را به همین ترتیب درون تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید. تخم گشنیز و زیره سبز تفت داده شده را درون کاسه مناسبی با هم ترکیب کنید.
- برگ بو را به محتوای درون کاسه اضافه کنید و ترکیب فوق را درون آسیاب بریزید. ادویهها را به خوبی آسیاب کنید تا به شکل پودر تبدیل شوند.
- حال زردچوبه و پودر فلفل سیاه را به آنها اضافه کنید و به خوبی با هم ترکیب کنید.
- ترکیب فوق را درون شیشههای درب دار محکمی بریزید و در مکانی خشک، خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید
. از این ادویه برای طعم دار کردن انواع گوشت، مرغ، ماهی و تهیه انواع سسها میتوانید استفاده کنید.
۲- ادویه ترشی
برای تهیه ادویه ترشی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
گلپر | ۱/۲ پیمانه |
تخم گشنیز | ۱/۲ پیمانه |
فلفل سیاه | ۱/۳ پیمانه |
جعفری خشک | ۱/۳ پیمانه |
نعنا خشک | ۱/۴ پیمانه |
زیره سیاه | ۱/۳ پیمانه |
چوب دارچین | ۵-۷ تکه |
میخک | ۱۰-۱۵ عدد |
پودر فلفل قرمز | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه ادویه ترشی
برای تهیه این ادویه کافی است همه مواد را در کاسه مناسبی با هم ترکیب کنید و به مقدار دلخواه به ترشی اضافه کنید. ترشی به خاطر سرکه طبع سردی دارد و برای بدن مفید نیستند. با افزودن این ترکیبات به ترشی میتوانید علاوه بر دوچندان کردن عطر آن سردی ترشی را متعادل کنید.
بیشتر بخوانید: اسم غذا را ببینید، ادویه آن را یاد بگیرید
۳- ادویه قورمه سبزی
مواد لازم جهت تهیه ادویه قورمه سبزی به شرح زیر است:
ریحان خشک | ۲۰ گرم |
شنبلیله | ۲۰ گرم |
مرزه | ۲۰ گرم |
ترخون | ۲۰ گرم |
گشنیز | ۲۰ گرم |
جعفری | ۲۰ گرم |
پودر زیره | ۲۰ گرم |
زردچوبه | ۴۰ گرم |
طرز تهیه ادویه قورمه سبزی
برای تهیه ادویه قورمه سبزی باید ابتدا تمام سبزیهای خشک را درون آسیاب بریزید و به خوبی پودر کنید. سپس پودر زردچوبه را به آن ها اضافه کنید و به خوبی با هم ترکیب کنید. از این ادویه علاوه بر قرمه سبزی در تهیه خورش کرفس و سبزی پلو نیز میتوانید استفاده کنید.
۴- ادویه مرغ
برای تهیه ادویه مرغ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
تخم گشنیز | ۱/۲ پیمانه |
برگ بو | ۱۰ عدد |
فلفل قرمز خشک | ۳ عدد |
جوز هندی | ۲ عدد |
زنجبیل | ۴ تکه |
چوب دارچین | ۱ پیمانه |
هل سبز | ۴ قاشق غذاخوری |
زیره سبز | ۱/۲ پیمانه |
پودر پیاز و پودر سیر | ۱/۲ پیمانه |
طرز تهیه ادویه مرغ
برای تهیه ادویه مرغ نیز باید همه مواد را با هم آسیاب کنید. شما میتوانید با توجه به ذائقه و سلیقه غذاییتان هر کدام از ادویهها را که در دسترس ندارید حذف کنید.
بیشتر بخوانید: آیا ادویههای تاریخ گذشته هنوز قابل مصرفاند؟
۵- ادویه پلویی
مواد لازم جهت تهیه ادویه پلویی به شرح زیر است:
زیره سیاه | ۲ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۲ قاشق غذاخوری |
هل سبز | ۱ قاشق غذاخوری |
رازیانه | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه ادویه پلویی
برای تهیه ادویه پلویی باید همه ادویهها به جز زردچوبه را درون آسیاب بریزید و به خوبی با هم میکس کنید. ترکیب فوق را یک بار الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود سپس زردچوبه را به بقیه مواد اضافه و به خوبی با هم ترکیب کنید. از این ادویه برای تهیه انواع پلو می توانید استفاده کنید.
۶- ادویه سیب زمینی
برای تهیه ادویه سیب زمینی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
عصاره سبزیجات | ۲ عدد |
فلفل قرمز | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
پاپریکا دودی | ۱ قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
پودر آویشن | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه ادویه سیب زمینی
برای تهیه ادویه سیب زمینی بسیار خوشمزه و متفاوت باید ادویههای فوق را طبق نسبتی که برایشان تعریف شده با هم ترکیب کنید سپس در ظرف درب داری نگهداری کنید و هر بار با توجه به حجم سیب زمینی هایتان از آن برای طعمدار کردنشان استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما هم با تهیه این ادویههای دست ساز خانگی جذاب بتوانید غذاهای خوشمزه تهیه کنید.
اگر در تهیه ادویه دست ساز خانگیتان از ترکیبات دیگری استفاده میکنید که موجب بهتر شدن طعم ادویه میشود خوشحال میشویم که آن ترکیبات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.