خیارشور از آن چاشنیهایی است که برای نگهداری طولانی مدت به آب نمک نیاز دارد. کم شدن آب خیارشور موجب خراب شدن خیارشورهای شما میشود. در این مقاله از مجله اکالا به شما میگوییم که اگر آب خیارشور کم شود چه کنیم.
روش اضافه کردن آب به خیارشور
اگر تا به حال در خانه خیارشور درست کرده باشید، حتما متوجه شدهاید که در برخی مواقع آب خیارشور پس از مدتی کاهش پیدا میکند و کم میشود. از طرفی ممکن است بخشی از آب خیارشور بیرون بریزد و حجم آن کاهش پیدا کند.
این موضوع موجب میشود تا خیارشورها خارج از آب قرار بگیرند و خیلی زود کپک بزنند. در صورتی که آب خیارشور کم شد، باید در اولین فرصت دوباره مقداری آب به آن اضافه کنید. در ادامه میتوانید با روش تهیه آب خیارشور به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: آب را بجوشانید
اگر آب خیارشور پس از مدتی کم شد یا خیارشور را بدون آب خریداری کردهاید، باید در اولین فرصت مقداری آب نمک برای آن آماده کنید. به خاطر داشته باشید که برای درست کردن آب نمک خیارشور باید از آب تصفیه شده یا جوشیده شده استفاده کنید. در آب شیر مواد شیمیایی مختلفی وجود دارد که استفاده از آن موجب کپک زدن و نرم شدن خیار شور میشود.
برای تهیه آب نمک، قبل از هر کاری باید آب را روی حرارت قرار دهید و بجوشانید. در ادامه صبر کنید تا آب کمی سرد شود. فراموش نکنید که دمای آبی که برای تهیه خیارشور استفاده میشود باید معمولی یا ولرم باشد. در واقع دمای آب باید به گونهای باشد که نه خیلی سرد و نه خیلی داغ به نظر برسد و معمولی به نظر برسد.
بیشتر بخوانید: چاشنیها و ادویه خیارشور چیست؟
مرحله دوم: آب و نمک را با هم ترکیب کنید
برای تهیه آب نمک مخصوص خیارشور باید از نمک دریا یا نمک معدنی به جای نمک یددار استفاده کنید. نمک معمولی یا نمک یددار دارای افزودنیهایی است که مانع تخمیر مثبت در خیارشور میشود و بافت و طعم خیارشور را تغییر میدهد.
برای درست کردن آب نمک باید به ازای هر ۱۵ لیوان آب از یک لیوان شکر استفاده کنید. مقدار نمک باید به اندازهای که باشد که طعم آب کمی از حالت معمول شورتر شود.
در ادامه ترکیب آب و نمک را هم بزنید تا نمک به طور کامل در آب حل شود. بهتر است بعد از آماده کردن آب نمک، حتما مقداری از آن را بچشید و مطمئن شوید که از مقدار مناسبی نمک استفاده کرده اید.
بیشتر بخوانید: راز ترد شدن خیارشور خانگی با نخود خام
مرحله سوم: آب نمک را به خیارشور اضافه کنید
در این مرحله باید درب خیارشور را باز کنید و سپس مقداری از آب نمکی که تهیه کردهاید را در آن بریزید. به خاطر داشته باشید مقدار آب نمکی که برای خیارشور استفاده میشود، باید به گونهای باشد که کوچکترین قسمت خیارشورها نیز بیرون از آب نمک قرار نگیرند.
زمانی که شیشه را پر کردید، درب ظرف را محکم ببندید. به خاطر داشته باشید که ورود هوا به داخل ظرف خیارشور موجب خراب شدن آن میشود، بنابراین میتوانید یک نایلون و کش را روی دهانه ظرف قرار دهید و بعد درب خیارشور را ببندید تا هیچ هوایی وارد ظرف نشود. در ادامه خیارشور را در مکانی خنک یا در یخچال قرار دهید.
در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا به این سوال پاسخ دادیم که اگر آب خیارشور کم شود چه کنیم. به خاطر داشته باشد که برای جلوگیری از خراب شدن خیارشور باید آن را در آب نمک قرار دهید.
کم بودن مقدار نمک برای تهیه آب نمک خیارشور، موجب نرم و خراب شدن خیارشورها میشود و در صورتی که حتی قسمت کوچکی از خیارشورها از آب نمک بیرون بماند، خیارشور شما در معرض کپک زدن قرار میگیرد.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…