به دنبال یک دسر خانگی و خوشمزه هستید؟ شیر عسلی خانگی، با طعمی غلیظ و کاراملی، بهترین گزینه برای شماست. با این دستور پخت ساده از مجله اکالا، میتوانید در کمترین زمان، یک دسر مجلسی و دلچسب آماده کنید.
مواد لازم جهت تهیه شیر عسلی خانگی
مواد لازم جهت تهیه شیر عسلی خانگی به شرح زیر است:
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
کره | ۱۵ الی ۲۰ گرم |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
مراحل تهیه شیر عسلی خانگی
برای تهیه شیر عسلی خانگی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: آماده سازی تابه
برای تهیه شیر عسلی به یک تابه بزرگ و ضخیم احتیاج دارید. بزرگ بودن تابه باعث صرفهجویی در زمان تهیه شیر عسلی میشود.
ضخیم بودن کف ظرف نیز باعث انتقال آهسته حرارت میشود و از ته گرفتن شیر جلوگیری میکند.
مرحله دوم: ترکیب شیر و شکر
شیر را داخل تابه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
تابه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار دهید و مدام هم بزنید؛ به طوری که قبل از به جوش آمدنِ شیر، شکر داخل شیر حل شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لیمو عسلی برای سرماخوردگی
مرحله سوم: همزدن شیر
وقتی شیر شروع به جوشیدن کرد و از کنارههای ظرف شروع به حباب زدن کرد حرارت را کم کنید و مدام هم بزنید.
حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر عسلی اصلا نجوشد و شما باید مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
مدت زمان همزدن ممکن است یک ساعت یا بیشتر طول بکشد و این بسته به قدرت شعله، جنس تابه و حرارت متفاوت است.
هم زدن مداوم از شکرک زدن شیر عسلی جلوگیری میکند.
درست کردن شیر عسلی بسیار ساده و راحت است و تنها سختی آن زمان زیاد هم زدن است.
مرحله چهارم: تعیین غلظت شیر
شیر عسلی را مدام هم بزنید تا شیر کم کم تبخیر شده و رنگ آن مایل به زرد شود. در انتها حجم شیر نصف و حتی کمتر میشود.
کم کم شیر عسلی غلظت پیدا میکند و وقتی لیسک را کف ظرف میکشیم جای خالی کاملا مشخص است و کمی طول میکشد تا مجددا پر شود.
دقت کنید غلظت مواد بعد از خنک شدن بیشتر میشود. پس در این مرحله به هم زدن شیر عسلی ادامه ندهید؛ چون در این صورت خیلی غلیظ میشود و ممکن است شکرک بزند.
مرحله پنجم: اضافه کردن کره
وقتی مواد به غلظت مورد نظر رسید، کره را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
ترکیب فوق را مدام هم بزنید تا کره آب شود و با مواد کاملا مخلوط و یکدست شود.
در آخر در صورت دلخواه میتوانید مقداری وانیل هم به مواد اضافه و مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه دالگونا
مرحله ششم: انتقال به ظرف
شیر عسلی شما آماده است. میتوانید آن را به ظرف دلخواه انتقال دهید و صبر کنید تا خنک شود.
بعد در ظرف را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در خصوص تهیه شیر عسلی خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی در مورد تهیه شیر عسلی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای تهیه یک شیر عسلی عالی باید به طور مداوم آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
- اگر شیر عسلی را مرتب هم بزنید به هیچ وجه شکرک نمیزند، اما اگر روی کنارههای ظرف در حین پخت شکرک ظاهر شد به هیچ وجه آن را جدا و وارد شیر عسلی نکنید؛ چون این امر باعث میشود شیر عسلی بعدا داخل یخچال شکرک بزند.
- در نهایت و بعد از پایان کار اگر احساس کردید بافت شیر عسلی یکدست نیست میتوانید آن را داخل مخلوط کن بریزید و یا از صافی رد کنید.
- اگر از هم زدن شیر عسلی غافل شدید و رویه بست و سپس رویه با هم زدن وارد شیر عسلی شد میتوانید در آخر کار شیر عسلی را یکبار از صافی رد کنید.
- شیر عسلی بعد از قرار گرفتن داخل یخچال سفتتر میشود. برای استفاده آن را از قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد و یا اگر عجله داشتید با کمی آب مخلوط کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه شیر عسلی خانگی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین