پیده مرغ و اسفناج یک نوع غذای ترکی فوق العاده خوشمزه است که مطمئنا بعد از چشیدن طعم آن، عاشق این غذا می‌شوید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه پیده مرغ و اسفناج و فوت و فن‌های تهیه این غذا آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیده مرغ و اسفناج

مواد لازم برای تهیه خمیر پیده مرغ و اسفناج به شرح زیر است:

آرد  ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
خمیر مایه ۳ قاشق مرباخوری
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱ قاشق مرباخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری
شیر ولرم ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن مایع ۶ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه پیده مرغ و اسفناج

مواد لازم برای تهیه پیده مرغ و اسفناج به شرح زیر است:

سینه مرغ ۱/۲ یک سینه
پیاز بزرگ ۲ عدد
سس سویا ۳ قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا به مقدار لازم
اسفناج ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
کره ۵۰ گرم
سس کچاپ ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

مراحل تهیه پیده مرغ و اسفناج

برای تهیه این غذا ابتدا باید خمیر آن را آماده کنید. آماده کردن مواد اولیه خمیر حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و بعد از آن باید خمیر را برای یک ساعت استراحت دهید. آماده کردن پیده مرغ و اسفناج نیز حدود ۱ ساعت طول می‌کشد. مواد اولیه به کار رفته در این پیده برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است.

مرحله اول: خمیر پیده را آماده کنید

برای تهیه خمیر پیده ابتدا باید تخم مرغ را با نمک و روغن ترکیب کنید. در یک ظرف جداگانه، شیر، شکر و خمیر مایه را ترکیب کنید و حدود ۱۰ دقیقه روی ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه پف کند. در ادامه ترکیب خمیر مایه را در یک ظرف بریزید و بعد تخم مرغ و روغن را اضافه کنید.

آرد را در چند مرحله روی مواد بریزید و بعد خمیر را برای ۱۰ دقیقه ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد. در صورت نیاز می‌توانید از مقدار آرد بیشتری نیز برای تهیه این خمیر استفاده کنید.

در ادامه خمیر را در یک ظرف قرار دهید و روی آن را با یک پارچه بپوشانید. ظرف خمیر را در مکانی گرم بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا حجم خمیر شما ۲ برابر شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه جغول بغول (جغور بغور) غذای سنتی و محبوب ایرانی-مجله بپز نپز

مراحل تهیه پیده مرغ و اسفناج

مرحله دوم: مرغ و پیاز را سرخ کنید

در این مرحله باید پیازها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

پیازها را به ماهیتابه اضافه کنید و روی حرارت تفت دهید تا سبک شوند. مرغ‌ها را به صورت مکعبی یا نواری ریز خرد و به پیازها اضافه کنید. در ادامه کمی سس سویا و پاپریکا به مرغ‌ها اضافه کنید.

برای چند دقیقه ترکیب پیاز و مرغ مزه دار شده را تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند. کمی نمک و فلفل سیاه به مرغ‌ها بزنید و بعد از این که مرغ‌ها به خوبی سرخ شدند، شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله سوم: اسفناج‌ها را تفت دهید

اسفناج‌ها را بشویید و آبکش کنید. در ادامه در یک ماهیتابه مقدار کمی آب بریزید و اسفناج‌ها را به آن اضافه کنید و ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید اسفناج‌ها به خوبی بپزند و حجم آن‌ها کم شود.

زمانی که اسفناج‌ها پختند و آب اضافه‌شان تبخیر شد، مقداری روغن به ماهیتابه اضافه کنید. آن‌ها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت پیتزای خانگی

مرحله چهارم: مواد پیده را روی خمیر بریزید

برای تهیه پیده باید خمیر را به ۳ تا ۴ چانه تقسیم کنید. یک قالب یا سینی بزرگ را با کمی روغن چرب کنید و سپس هر کدام از خمیرها را به صورت مستطیلی روی سینی پهن کنید.

مقداری سس کچاپ روی هر کدام از خمیرها بزنید و خوب پخش کنید و بعد اسفناج‌های سرخ شده را روی خمیر بگذارید و پخش کنید. در ادامه ترکیب مرغ و پیاز را اضافه کنید. همه پیده‌ها را به همین روش آماده کنید و در سینی فر بچینید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   لیست مواد غذايي به تفکيک سردی و گرمی

نکات و فوت و فن‌های تهیه پیده مرغ و اسفناج

مرحله پنجم: خمیر پیده را ببندید

برای تهیه پیده باید خمیر با به شکل قایقی درست کنید. برای این کار باید بعد از اضافه کردن مواد پیده، خمیر پیده را از ضلع‌های بزرگ حدود ۲ سانتی‌متر به داخل تا کنید و از ضلع کوچک مستطیل ببندید و ۲ طرف خمیر را به هم متصل کنید تا خمیر حالتی قایقی پیدا کنند.

مرحله ششم: زرده تخم مرغ را روی خمیر بمالید

در این مرحله باید تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و زرده آن را جدا کنید. حالا زرده را کمی با چنگال هم بزنید و با برس آن را روی لبه‌های خمیر بمالید تا پیده شما بعد از پخت خوشرنگ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ شکم پر با اسفناج

مرحله هفتم: پیده را آماده کنید

بعد از آماده کردن پیده بهتر است آن را برای ۱۰ دقیقه در فضای آشپزخانه یا فر خاموش قرار دهید تا پف کند. در ادامه فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. اجازه دهید پیده شما به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزد و آماده شود.

برای پخت پیده با این خمیر نیازی به گرم کردن فر نیست. بعد از آماده شدن پیده می‌توانید آن را با انواع سس کچاپ یا خردل میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.

پیده‌ای که هر مهمانی را خاص می‌کند

نکات و فوت و فن‌های تهیه پیده مرغ و اسفناج

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه پیده مرغ و اسفناج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه خمیر پیده می‌توانید به جای روغن مایع از مقداری روغن زیتون یا کره ذوب شده نیز استفاده کنید.
  • می‌توانید از خمیر پیده برای تهیه پیتزا و پیراشکی نیز استفاده کنید. این خمیر تا ۳ روز در یخچال و تا ۳ ماه در فریزر قابل نگهداری است.
  • برای تهیه پیده ترکی با مرغ و اسفناج می‌توانید مرغ را برای یک شب تا صبح با پیاز، سس و پاپریکا مزه دار کنید و سپس سرخ کنید. این کار موجب می‌شود تا مرغ خوش طعم‌تر شود.
  • در برخی رسپی‌ها در طرز تهیه پیده اسفناج و مرغ به روش ترکیه‌ای از مقداری پنیر پیتزا نیز استفاده می‌شود. در این روش باید بعد از آماده کردن پیده، مقداری پنیر روی آن بریزید.
  • به منظور خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید مقداری پنیر فتا یا پنیر خامه‌ای در آن بریزید.
  • برای تهیه پیده مرغ و اسفناج می‌توانید از مقداری قارچ خرد و تفت داده شده نیز استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری سیر، پودر سیر، آویشن، پیازچه خرد شده، یا ریحان تازه یا خشک شده برای مزه دار کردن این پیده استفاده کنید.
  • برای پخت این پیده در فر برقی یا توستر باید دما را حدود ۲۰ درجه کاهش دهید.
  • به منظور جلوگیری از خشک شدن نان پیده می‌توانید در زمان پخت پیده یک ظرف آب در فر قرار دهید.
افزایش آگاهی و اطلاعات:   ۰تا۱۰۰ عمل جراحی شقاق: آمادگی تا مراقبت های بعد از عمل

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به طرز تهیه پیده اسفناج خوشمزه و مخصوص به روش سنتی ترکیه‌ای و همه فوت و فن‌های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذای لذیذ را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی به اشتراک بگذارید.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *