زیتون پرورده یکی از چاشنیهای بسیار محبوب و خوشمزهای است که اصالت آن به شهرهای شمالی ایران برمیگردد. زیتون پرورده به روشهای بسیار مختلفی و با مواد اولیه متفاوتی تهیه میشود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه زیتون پرورده بدون انار را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه زیتون پرورده بدون انار
مواد لازم جهت تهیه زیتون پرورده بدون انار به شرح زیر است:
زیتون سبز بیهسته | ۵۰۰ گرم |
سیر تازه | ۲-۳ حبه |
گلپر | ۱ قاشق چایخوری |
نعنا، چوچاق یا گشنیز | ۳ قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | ۱/۲ لیوان |
روغن زیتون | ۱-۲ قاشق غذاخوری |
آبغوره | ۳-۴ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه زیتون پرورده بدون انار
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۰-۱۲ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی ۲-۳ ساعت است.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب ۵۵۰-۶۰۰ گرم زیتون پرورده به شما می دهد که به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این زیتون پرورده خوشمزه و متفاوت را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این زیتون پرورده در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی زیتون
زیتونهای بدون هسته را با آب سرد شستشو دهید تا طعم شور اضافی آن کاهش یابد.
اگر زیتونها خیلی شور هستند، آنها را به مدت ۱۵ – ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید و سپس آبکشی کنید.
این کار باعث میشود که مزه زیتون با سایر مواد ترکیب بهتری داشته باشد. زیتون های آماده شده را درون کاسه بزرگی بریزید.
کیفیت زیتون تاثیر زیادی در طعم نهایی زیتون پرورده دارد. زیتونهای تازه و بدون طعم تلخی بهترین انتخاب هستند.
مرحله دوم: خرد کردن مغز گردو
مغز گردو را با کمک چاقو به صورت ریز خرد کنید.
توجه داشته باشید که گردو نباید بیش از حد پودر شود؛ بهتر است قطعات گردو کمی درشت باشند تا هنگام خوردن حس شوند و به بافت زیتون پرورده تنوع دهند.
مغز گردو خرد شده را به زیتون های درون کاسه اضافه کنید.
مرحله سوم: خرد کردن سبزیها
سبزیهای معطر را پس از شستن و خشک کردن با کمک خردکن یا چاقو به دقت خرد کنید سپس سبزی های خرد شده را به ترکیب درون کاسه بیفزایید.
اگر به سبزی چوچاق دسترسی ندارید، میتوانید از ترکیب نعنا و گشنیز استفاده کنید که ترکیب خوبی ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زیتون پرورده با پیاز
مرحله چهارم: افزودن سیر و ترکیب مواد
سیر تازه را بشویید و پوست بگیرید.
با کمک رنده یا سیر له کن سیرها را پوره کنید و به مواد درون کاسه اضافه کنید.
سیر عطر و طعم خاصی به زیتون پرورده میبخشد و یکی از اصلیترین اجزای این چاشنی محسوب میشود. اگر به طعم تند سیر علاقه دارید، مقدار بیشتری اضافه کنید.
مواد درون کاسه را به خوبی با هم مخلوط کنید تا طعمها به طور یکنواخت پخش شوند.
مرحله پنجم: افزودن آب غوره، گلپر و روغن زیتون
آب غوره یا آب لیمو را به مخلوط زیتون پرورده اضافه کنید. آب غوره جایگزین مناسبی برای دانه انار است.
در صورت تمایل میتوانید ترکیبی از آب غوره و آبلیمو را استفاده کنید تا طعم متعادلی ایجاد شود.
گلپر آسیاب شده و روغن زیتون را به مخلوط اضافه کنید.
روغن زیتون نیز باعث میشود که بافت زیتون پرورده لطیفتر شود و به مخلوط چسبندگی مناسبی بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زیتون پرورده با سس مایونز
مرحله ششم: تنظیم چاشنی
تنظیم مزهها بسیار مهم است تا زیتون پرورده طعمی دلخواه و متعادل داشته باشد.
نمک و فلفل سیاه را به مقدار لازم اضافه کنید. با دقت مخلوط را بچشید و در صورت نیاز، ترشی یا شوری را تنظیم کنید.
مرحله هفتم: استراحت دادن زیتون پرورده
زیتون پرورده را در یک ظرف دربدار بریزید و حداقل ۲ – ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزهها به خوبی با هم ترکیب شوند.
اگر زمان کافی در اختیار دارید میتوانید زیتون پرورده را یک شب در یخچال بگذارید؛ این کار باعث میشود که طعمها عمیقتر شوند و چاشنی بهتری داشته باشید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مور توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان بالا این زیتون پرورده جذاب را تهیه کنید. زیتون پرورده یکی از چاشنیهای مناسب برای سرو در کنار غذاهای گوشتی، به خصوص انواع کبابها و خوراکها است.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.