ارده عصاره خمیری شکلی از کنجد است که خواص زیادی برای بدن دارد و شیره انگور نیز همانطور که از نامش پیداست عصاره انگور است. ترکیب طعم این دو ماده با هم بسیار جذاب و پرطرفدار است و میل کردنش انرژی زیادی به شما میدهد.
ما امروز در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا، طرز تهیه ارده و شیره انگور خانگی را بهصورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهمی که باید در زمان تهیه رعایت کنید، آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه ارده خانگی
کنجد خام | ۲ پیمانه |
روغن کنجد یا روغن گیاهی | ۱- ۲ قاشق غذاخوری (در صورت نیاز) |
مواد لازم برای تهیه شیره انگور خانگی
انگور | به مقدار دلخواه |
خاک سفید (خاک مخصوص شیره گیری) | ۱/۸ مقدار انگور |
طرز تهیه ارده و شیره انگور
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی ارده و شیره انگور خانگی ۴-۵ ساعت است.
- شما با هر مقدار کنجد و انگوری که در دسترس دارید میتوانید ارده و شیره انگور خانگی تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه ارده و شیره انگور خانگی در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی و تفت دادن کنجد
کنجد خام را تمیز کنید. کنجدها را در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
کنجدها را به آرامی حدود ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید. تا بوی خامی آنها گرفته شود. مراقب باشید که کنجدها نسوزند.
- توجه داشته باشید که برای تهیه ارده بهتر است از کنجدهای تازه و باکیفیت استفاده کنید. کنجدهای کهنه ممکن است طعم تلخ بدهند و اردهی نهایی نیز طعم خوبی نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شکلات صبحانه با خرما و ارده
مرحله دوم: آسیاب کردن کنجد
پس از تفت دادن، کنجد ها را درون آسیاب بریزید و تا زمانی که به صورت خمیر یکنواخت در آید، آسیاب کنید.
- بهتر است این کار را به چند مرحله تقسیم کنید تا خمیر کنجد بهخوبی یکنواخت شود.
- اگر دستگاه قدرت آسیاب کردن کنجد ها را نداشت در این مرحله میتوانید ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد یا روغن گیاهی به کنجدها اضافه کنید تا ترکیب درون آسیابتان بهتر به هم بچسبد.
مرحله سوم: آمادهسازی ارده
خمیر به دست آمده را درون ظرفی بریزید و بهآرامی هم بزنید تا کاملاً صاف و یکدست شود.
ارده بهدستآمده باید نرم و لطیف باشد. اگر احساس کردید ارده خیلی غلیظ است، میتوانید کمی بیشتر روغن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. در نهایت، ارده آماده شده را درون یک ظرف شیشهای دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- توجه داشته باشید که ارده به مرور زمان ممکن است کمی روغن از خود جدا کند که طبیعی است. فقط قبل از استفاده آن را به آرامی هم بزنید.
مرحله چهارم: آماده سازی انگورها
انگورها را به خوبی با آب بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان کاملا گرفته شود.
شاخههای انگور را جدا کنید و دانهها را درون ظرف مناسبی بریزید. در این مرحله باید آب انگور را بگیرید. برای این کار میتوانید از آب میوه گیری استفاده کنید. پس از پوره کردن انگورها باید آب انگور را از یک صافی رد کنید تا تفالههای انگور گرفته شود.
- اگر آبمیوهگیری در دسترس ندارید، میتوانید انگورها را با دست فشار دهید تا آب درون بافت دانههای انگور خارج شود.
- در این روش نیز پس از گرفتن آب انگور باید آن را از یک صافی عبور دهید تا تفالهها و دانهها جدا شوند.
مرحله پنجم: افزودن خاک سفید
خاک سفید به آب انگور اضافه کنید و در حد ترکیب شدن به هم زنید.
ظرف حاوی آب انگور را ۵-۶ ساعتی کنار گذارید تا خاک در آب انگور ته نشین شود.
- خاک سفید موجب گرفتن تلخی و بهتر شدن طعم آب انگور میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسموتی انجیر و شیره؛ یک بمب انرژی واقعی
مرحله ششم: جوشاندن آب انگور
آب انگور را درون یک قابلمه بزرگ بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
این مرحله حدود ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد و شما باید مرتباً کفهای روی آب انگور را بردارید تا شیره تمیز و شفاف بهدست آید.
با گذشت زمان اعلام شده آب انگور بهتدریج غلیظ میشود و شیره به قوام میرسد.
- اگر دوست دارید شیره رقیقتر باشد، میتوانید مدتزمان جوشاندن را کمتر کنید. اما توجه داشته باشید که شیره خیلی رقیق طعم و ماندگاری کمتری دارد. شیره باید به غلظتی برسد که وقتی کمی از آن را روی قاشق میریزید، بهآرامی از قاشق بچکد.
زمانی که شیره به قوام مورد نظر رسید، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس شیره را در ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
مرحله هفتم: سرو ارده و شیره انگور
برای سرو ارده و شیره، مقدار یکسان از هر کدام را در ظرفی بریزید و به خوبی با هم ترکیب کنید سپس با نان تازه یا نان سنتی سرو کنید.
میزان ارده و شیره بسته به ذائقه افراد متفاوت است. برخی افراد ترجیح میدهند شیره بیشتری استفاده کنند، در حالی که برخی دیگر طعم غالب ارده را میپسندند.
شما با استفاده از مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی میتوانید یک صبحانه سالم و مقوی بدون هیچ مواد افزودنی تهیه کنید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان قرار گرفته باشد و شما نیز بتوانید با استفاده از روش بالا این دو ماده خوراکی مقوی را به صورت خانگی تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.