به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری بپزنپز، درگیری‌ها میان حزب‌الله و ارتش رژیم صهیونیستی از 8 اکتبر گذشته که مقاومت لبنان به نبرد طوفان الاقصی پیوست، به‌مرور زمان گسترش پیدا کرد و طی مرحله اخیر شاهد تشدید قابل‌توجهی بوده است.

تهدیدات تکراری مقامات صهیونیست علیه لبنان

بعد از عملیات روز اربعین حزب‌الله علیه دشمن صهیونیستی که در پاسخ به جنایت ترور شهید «فؤاد شکر» فرمانده نظامی ارشد مقاومت لبنان انجام شد و مهمترین مقر جاسوسی رژیم صهیونیستی را که بزرگترین مرکز جاسوسی دنیاست، در نزدیکی تل‌آویو هدف قرار داد، تنش‌های نظامی میان دو طرف به‌شدت افزایش پیدا کرده است و به‌ویژه حزب‌الله عملیات‌های گسترده‌ و بی‌سابقه‌ای را با سرعت ضد صهیونیست‌ها انجام می‌دهد.

در این میان مقامات رژیم صهیونیستی به تهدیدات خود درباره گسترش جنگ با لبنان ادامه می‌دهند؛ مسئله‌ای که به‌شدت موجب نگرانی محافل اسرائیلی و همچنین دولت آمریکا شده است.

مقامات صهیونیست می‌گویند که می‌خواهند جنگ گسترده‌ای علیه لبنان آغاز کنند و به این ترتیب شهرک‌نشینان ساکن مناطق شمالی اراضی اشغالی را که از ابتدای جنگ آواره شده‌اند، به خانه‌هایشان برگردانند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر چند روز قبل گفت که به ارتش دستور داده است برای تغییر وضعیت در جبهه شمالی آماده شود. یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم مدعی شد که ارتش اسرائیل با نزدیک شدن به اهداف خود در جبهه غزه، توجه خود را معطوف به‌سمت شمال کرده است.

بنی گانتس، عضو سابق کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: زمان آن فرا رسیده است که اسرائیل وضعیت شمال را حل‌وفصل کند.

از طرف دیگر نهاد موسوم به سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که کابینه این رژیم قصد دارد بازگشت ساکنان شهرهای مرزی با لبنان در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) به خانه‌های خود را به‌عنوان یکی از اهداف جنگ کنونی تصویب کند و این تصمیم، در جلسه آینده کابینه امنیتی ـ سیاسی گرفته خواهد شد.

این تهدیدات تکراری مقامات صهیونیست در حالی بیان می‌شود که اخیراً تلاش‌های میانجی‌ها برای پیشرفت مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا از سر گرفته شده است و آنها تلاش دارند به توافقی برای پایان جنگ و تبادل اسرا برسند که البته این روند، در سایه کارشکنی‌های مداوم طرف صهیونیستی و شخص نتانیاهو، همچنان با شکست مواجه است.

میان این تهدیدات برای گسترش جنگ با لبنان، رسانه‌ها و محافل صهیونیستی بارها تأکید کرده‌اند که رسیدن به توافق آتش‌بس در غزه، به خودی خود به‌معنای حل وضعیت جبهه شمالی است و دیگر نیازی به گسترش جنگ با حزب‌الله نیست.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   رئیس ستاد ارتش دستور تهیه طرح‌هایی برای عملیات زمینی در لبنان را صادر کرد

سفر دوباره مشاور ارشد بایدن به منطقه برای نجات صهیونیست‌ها

وب‌سایت آمریکایی اکسیوس به‌نقل از مقامات این کشور و مقامات صهیونیست اعلام کرد که در سایه جدی بودن اوضاع در جبهه شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) طی مرحله آینده، آموس هوکشتاین مشاور ارشد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قصد دارد برای گفتگو درباره تنش‌های جاری میان لبنان و اسرائیل به تل‌آویو سفر کند و ایالات متحده به‌شدت نگران گسترش جنگ اسرائیل و حزب‌الله است.

از سوی دیگر حزب‌الله سرعت عملیات‌های خود را از نظر کمّی و کیفی به‌شکل قابل‌توجهی افزایش داده و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان لبنانی در مناطق جنوبی، تعداد جدیدی از شهرک‌های صهیونیستی را نیز به بانک اهداف خود اضافه کرده است، همچنین کسانی که با تحولات جنگ آشنایی داشته باشند، متوجه می‌شوند که حزب‌الله طی چند هفته گذشته تعداد موشک‌های مورد استفاده خود را در عملیات‌های روزانه علیه اشغالگران افزایش داده است که بیانگر آمادگی مقاومت لبنان برای مقابله با هر سناریویی و انتقال از جبهه حمایتی از غزه، به مرحله حمله مستقیم ضد دشمن است.

نتانیاهو و کابوس آوارگان شمال

سرتیپ منیر شحاده، کارشناس امور نظامی و راهبردی در این زمینه معتقد است: آوارگان صهیونیست از شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی که تعداد آنها از مرز 200 هزار نفر گذشته است، فشار زیادی بر کابینه اسرائیل وارد می‌کنند.

وی در گفتگو با شبکه الجزیره افزود: طی دوره‌های اخیر مقامات شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال فلسطین اشغالی، با برگزاری یک سری جلسات و ارسال نامه‌هایی به کابینه خواستار جدایی شدند و تأکید کردند که دیگر اعتمادی به کابینه برای محافظت از جبهه شمالی ندارند، همه این موارد بیانگر عمق باتلاقی است که رژیم صهیونیستی در آن گرفتار شده است و خشم شهرک‌نشینان که احساس می‌کنند کابینه هیچ توجهی به آنها ندارد و آنها را رها کرده تا بمیرند، به‌شدت افزایش یافته است.

این کارشناس امور راهبردی منطقه تصریح کرد: فشار ناشی از آوارگی شهرک‌نشینان به‌ویژه با نزدیک شدن به فصل مدارس، آن هم در غیاب دستورالعمل‌های روشن برای نحوه تعامل با این وضعیت، شرایط متشنج مناطق شمالی اراضی اشغالی را بدتر می‌کند، در این میان باید به نظرسنجی‌های انجام‌شده توسط رسانه‌های عبری اشاره کنیم که نشان می‌دهد 40 درصد از شهرک‌نشینان، حتی در صورت توقف جنگ هم حاضر نیستند به مناطق شمالی برگردند و برخی از آنها از ماه‌های ابتدایی جنگ مهاجرت کردند و هرگز برنگشتند.

به‌گفته این کارشناس نظامی، هدف اصلی رژیم صهیونیستی بازگرداندن شهرک‌نشینان به مناطق شمالی به‌شرط دور کردن حزب‌الله از مرزهای جنوبی لبنان به‌مسافت 10 کیلومتر است، کاملاً روشن است که این شرط غیر قابل اجراست و از نظر نظامی اصلاً منطقی نیست؛ زیرا حزب‌الله تحت هیچ شرایطی از جنوب عقب‌نشینی نخواهد کرد و علاوه بر آن، بسیاری از مردم روستاهای جنوبی لبنان روابط قوی در سطح اعتقادی و راهبردی با مقاومت دارند و بنابراین دور کردن حزب‌الله از جنوب رودخانه لیتانی غیرممکن است.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   گزارش آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا درباره افزایش چشمگیر پناهنجویان در سال 2023

دست‌وپازدن آمریکا برای نجات اسرائیل در شمال

سرتیپ شحاده تأکید کرد: سفر هوکشتاین به منطقه در نتیجه تهدیدات مقامات صهیونیست درباره گسترش جنگ در جبهه شمالی انجام می‌شود که منجر به جنگ منطقه‌ای خواهد شد جنگی که آمریکا به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهد رخ دهد، بنابراین واشنگتن به‌دنبال تحت فشار قرار دادن لبنان و رژیم صهیونیستی است تا درگیری‌ها در این جبهه پایان یابد. آمریکایی‌ها همچنین مجدداً در تلاشند تا لبنان را وادار به عقب‌نشینی مقاومت از مرزها کنند؛ مسئله‌ای که انجام‌شدنی نیست و علاوه بر حزب‌الله، دولت و پارلمان لبنان هم پیشتر آب پاکی را روی دست غرب و آمریکا ریخته و تأکید کرده‌اند که مقاومت در جنوب لبنان وظیفه خود را برای دفاع از کشور انجام می‌دهد و این اسرائیل است که باید به نقض قطعنامه 1701 پایان دهد و تجاوزات خود را متوقف کند.

وی در ادامه به سفرهای مکرر هیئت‌های آمریکایی و غربی به لبنان از زمان آغاز جنگ اشاره و تأکید کرد که تحرکات نمایندگان بین‌المللی در بیروت از زمان آغاز جنگ غزه متوقف نشده است و آنها همواره حامل پیام‌های اغواکننده و نیز ارعاب برای لبنانی‌ها بوده‌اند تا حزب‌الله عملیات‌های خود ضد رژیم صهیونیستی را متوقف کند، اما هیچ یک از این تلاش‌ها به نتیجه نرسید و به‌ویژه بعد از عملیات بی‌سابقه حزب‌الله علیه پایگاه گلیلوت و یگان 8200 رژیم صهیونیستی در نزدیکی تل‌آویو که منجر به خسارات جانی سنگین برای این یگان و همچنین استعفای فرماندهان آن شد، مقاومت نشان داد که قصد تسلیم شدن ندارد و همان‌طور که رهبران حزب‌الله بارها تأکید کرده‌اند، “تا زمان پایان جنگ غزه خبری از آرام شدن جبهه جنوب لبنان نیست”.

وی اظهار داشت که انتظار می‌رود تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر آینده، وضعیت به همین منوال در غزه، کرانه باختری و جنوب لبنان ادامه داشته باشد، نتانیاهو نیز همچنان به مانع‌تراشی در توافق آتش‌بس و تبادل اسرا ادامه خواهد داد؛ چرا که منتظر پیروزی دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات آمریکاست و امیدوار است که ترامپ پیروز شود و از اقدامات او در جنگ حمایت کند؛ به‌ویژه اینکه انتقادات شدیدی در جبهه داخلی رژیم صهیونیستی از سوی شهرک‌نشینان و مقامات این رژیم علیه نتانیاهو وجود دارد و او به‌شدت تحت فشار است.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   ایران به شورای امنیت: هرگز آغازگر جنگ علیه اسرائیل نبوده‌ایم

هادی قبیسی، مدیر مرکز تحقیق و توسعه الاتحاد و نویسنده و تحلیلگر برجسته لبنانی نیز به‌نوبه خود در همین زمینه اعلام کرد که نتانیاهو تحت فشار فزاینده‌ای از سوی آوارگان صهیونیست در شمال و به‌ویژه منطقه الجلیل قرار دارد. در این میان برخی از رؤسای اپوزیسیون رژیم صهیونیستی از این فشارها به‌نفع خود استفاده کردند و هجمه‌های تندی را ضد نتانیاهو و کابینه وی به‌راه انداختند که موجب شده است او و متحدانش، لفاظی‌های خود را برای گسترش جنگ علیه لبنان، با هدف بازگرداندن آوارگان به شهرک‌های شمالی افزایش دهند.

شوآف نتانیاهو برای نجات از فشار آوارگان در شمال

وی ابراز کرد: نتانیاهو در سایه شکست‌های متوالی در غزه به‌دنبال دستاویزی برای نجات زندگی سیاسی خود است و ازاین‌رو شروع به نمایش دادن و تهدید برای گسترش جنگ علیه لبنان کرده است. هم نتانیاهو و هم همه صهیونیست‌ها می‌دانند که اسرائیل بدون حمایت آمریکا قادر به ورود به هیچ جنگی نیست و واشنگتن هم، به‌شدت از گسترش جنگ با حزب‌الله وحشت دارد.

این نویسنده لبنانی تصریح کرد: نتایج جنگی که نزدیک به یک سال است آغاز شده است، نشان می‌دهد صهیونیست‌ها قدرت نابودی مقاومت در هیچ جبهه‌ای را ندارند و علاوه بر آن، جبهه داخلی اسرائیل در نتیجه همین جنگ، وضعیت متشنج بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند.

وی در پایان گفت: انتظار می‌رود که در مرحله آینده شاهد تشدید تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک آمریکا برای جلوگیری از گسترش جنگ میان حزب‌الله و ارتش صهیونیستی باشیم. لازم به ذکر است که خود صهیونیست‌ها از این تلاش‌ها استقبال می‌کنند و خواستار آتش‌بس در شمال بدون گسترش جنگ هستند، بر همین اساس آمریکا از سیاست قدیمی «چماق و هویج» در برابر لبنان استفاده خواهد کرد تا این کشور را ترغیب به آتش‌بس کند.

به‌طورکلی، نتیجه‌ای که تحلیلگران حاصل می‌کنند، این است که رژیم اشغالگر علی‌رغم لفاظی‌ها و تهدیدات تکراری مقامات آن علیه لبنان، به‌دنبال ماجراجویی نظامی و گسترش جنگ با حزب‌الله نیست؛ زیرا به‌خوبی از عواقب آن آگاهی دارد.

انتهای پیام/+

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *