۰۹:۳۸ – ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
محمد قادری در یادداشتی در جام جم نوشت: ارتش رژیم صهیونیستی از ساعات اولیه بامداد روز چهارشنبه مجموعه عملیات نظامی گستردهای را در شمال کرانه باختری بهویژه شهرهای جنین، طولکرم، طوباس و نابلس آغاز کرد تا بهزعم خود مانع گسترش تحرکات مسلحانه هستههای مقاومت در این مناطق شود.
این مجموعهحملات دقایقی بعد از نیمهشب به وقت محلی، درحالی با ورود زمینی سربازان اسرائیلی متشکل از یگانهای ویژه ارتش، گارد مرزی و شینبت به دو اردوگاه پناهندگان جنین و اردوگاه پناهندگان نورشمس در طولکرم و نیز ورود هوایی سربازان به اردوگاه الفارعه درطوباس ازطریق بالگردهای نظامی کلیدخورد که با پشتیبانی کامل هوایی همراه بود.
رادیو رسمی رژیم صهیونیستی در توضیح این عملیات نظامی گفته؛ این بزرگترین عملیات از زمان عملیات «دیوار محافظ» در سال ۲۰۰۲ و اوج انتفاضه دوم بوده و با مشارکت نیرویهوایی و تعداد زیادی نیرو در حال انجام است. رسانههای صهیونیستی، اما باوجود رویارویی گسترده نیروهای مقاومتِ حاضر در این مناطق ازجمله حماس، جهاد اسلامی و فتح، ضمن سنگین و دشوار توصیفکردن نبرد، طبق معمول هیچ گزارشی از تلفات نیروهای اسرائیلی منتشر نکردهاند.
جمعیت هلالاحمر فلسطین (PRCS) نیز اعلام کرده؛ نیروهای اسرائیلی با حمله مستقیم به اردوگاههای آوارگان فلسطینی، بیمارستانها را محاصره و ازرسیدن امدادگران به آنها جلوگیری کردهاند. ضمنا دستکم ۱۱فلسطینی در ساعات اولیه این حملات به شهادت رسیدهاند. به گفته منابع رسمی فلسطینی، حملات رژیم صهیونیستی به ساکنان کرانه باختری از هفتم اکتبر گذشته تاکنون بیش از ۶۴۰شهید و حدود۵۴۰۰زخمی بر جای گذاشته است.
«یسرائیل کاتز» وزیر خارجه کابینه نتانیاهو هم در توضیح این عملیات، اعلام کرده؛ «ارتش با تمام قدرت در اردوگاههای پناهندگان جنین و طولکرم برای تخریب زیرساختهای تروریستی ایرانی_اسلامی که در آنجا ایجاد شدهاند، مشغول عملیات است، زیرا ایران با حمایت از حماس و جهاد اسلامی به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه ما در کرانه باختری است.»
در مقابل هم در حالی که محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی سفر خود به عربستان سعودی را کوتاه کرده و به مقر خود در سرزمینهای فلسطینی بازگشته، نیروهای سرایاالقدس وابسته به جنبش جهاد اسلامی، گردانهای القسام بازوی نظامی جنبش حماس و گردانهای شهدایالاقصی وابسته به جنبش فتح در کنار گروههای مختلف غیرسازمانی از جوانان فلسطینی ساکن در شهرهای محل درگیری، از همان ساعات ابتدایی با تمام توان به مقابله با حملات صهیونیستها پرداختهاند.
با این تفاسیر، عملیات سنگین و همهجانبه صهیونیستها به مناطق مختلف کرانه باختری یا همان مناطق اشغالی ۱۹۶۷ که فاصلهای نهایتا ۴۰ کیلومتری با تلآویو دارد، شامل اهداف متعددی است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اول؛ ترس از تسلیح بیشتر ساکنان کرانه باختری و وخیمتر شدن اوضاع.
دوم؛ نابودی گروههای مقاومت در این مناطق و اخراج فلسطینیهای ساکن از کرانه برای یکدستسازی.
سوم؛ دستاوردسازی نظامی و امنیتی از این عملیات برای کاهش فشارهای ناشی از ناتوانی در جبهه غزه.
چهارم؛ تحتالشعاع قرار دادن شکست مفتضحانه ناشی از عملیات اربعین حزبالله لبنان که علاوه بر سامانههای پدافندی، ساختار اطلاعاتی و استخباراتی رژیم را به سخره گرفت.
پنجم؛ بسترسازی برای سیطره بر مسجدالاقصی و در نهایت یهودیسازی این مسجد برای جلبنظر حریدیها و افراطیون مذهبی.
ششم؛ ایجاد جبههای جدید برای سنگاندازی بیشتر در مسیر مذاکرات میان طرفین جهت آتشبس.