۰۸:۲۷ ۱۸ تير ۱۴۰۳

زهرا داور رئیس انجمن ایرانی مطالعات زنان با اشاره به عدم حضور پررنگ زنان در حوزه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور که نشان‌دهنده حضور کمرنگ آنها در عرصه سیاسی است، به دولت چهاردهم توصیه کرد که نسبت به علل عدم حضور پررنگ زنان در این عرصه‌ها آسیب‌شناسی انجام دهد، چراکه نگاهی مردانه یا کلیشه‌ای به این موضوع، زنان را در احقاق حقوق‌شان با مشکل مواجه می‌کند.

 او با اشاره به سخنرانی رئیس جمهور شهید در اجلاس نیویورک، اظهار کرد: آیت‌الله رئیسی در اجلاس نیویورک بر جنبش جهانی تعهد به خانواده تاکید کردند؛ رئیس جمهور جدید نیز لازم است تمرکز خود را بیشتر بر خانواده و زمینه‌سازی برای تحکیم بنیان خانواده قرار دهد. طبیعتا حقوق زنان، خانواده و کودکان زمانی محقق می‌شود که ابعاد مختلف این حقوق مورد توجه قرار گیرد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   خوردن هر روزه این مواد غذایی برای مردها واجب است

داور ادامه داد: در همه زمینه‌ها حضور زنان پررنگ است، به جز حوزه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی که نشان‌دهنده حضور کمرنگ آنها در عرصه سیاسی است. در دولت چهاردهم باید این آسیب‌شناسی صورت گیرد که چرا زنان در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در مورد سیاست‌های کلان مملکت نقش تاثیرگذاری ندارند؟ اشکال از کجاست؟ آیا واقعا زنانی در این سطح از توانمندی نداریم؟ آیا مشکل اعتقادی و فرهنگی وجود دارد؟.

نائب رئیس انجمن ایرانی مطالعات زنان با اشاره به نقش و حضور زنان در جامعه بعد از پیروزی انقلاب بیان کرد: حضور زنان در عرصه‌های سیاسی نشان می‌دهد، در ابتدای انقلاب، خانم مرضیه دباغ فرمانده سپاه پاسداران، زن بود و منیره گرجی نیز از دیگر زنانی بودند که در عرصه‌های تاثیرگذار کشور فعالیت داشتند لذا مشکل اعتقادی وجود ندارد، اما چه اتفاقی رخ داده که حضور زنان در مقاطع مختلف کمرنگ و کمرنگ‌تر و محدود به یکسری افراد با وابستگی‌های خاص شده است؟ چرا تعداد نمایندگان زن در مجلس باید کم باشد؟.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   مراقب باشید؛ تعریق این وقت از روز نشانه سرطان است!

داور تاکید کرد: از سوی دیگر نیز اگرچه معاونتی تحت عنوان معاونت امور زنان ریاست جمهوری در بدنه دولت وجود دارد، اما نقش این نهاد چیست و تا کجا برد دارد؟ چقدر می‌تواند در توانمندسازی، آگاه‌سازی و حساس‌سازی جامعه و مسئولان دغدغه ایجاد کند؟.

او ضمن تاکید بر لزوم توجه دولت چهاردهم به سیاست‌های مغفول مانده در زمینه خانواده نیز یادآور شد: علت عدم حضور پررنگ زنان در عرصه‌های سیاسی، نیازمند آسیب‌شناسی است؛ اگر قرار بر این باشد که صرفا با نگاهی مردانه یا کلیشه‌ای به حضور زنان توجه کنیم، طبیعتا در احقاق حقوق افراد از جمله زنان و خانواده با مشکل مواجه خواهیم شد.

منبع:ایسنا

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *