به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری بپزنپز، شورای علمای شیعه افغانستان در بیانیهای به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم و عزاداری امام حسین علیهالسلام از علما خواست در این ایام به اولویتهای جامعه بپردازند، بر اخوت و وحدت مسلمانان تأکید کنند و از پرداختن به موضوعات اختلافانگیز پرهیز نمایند.
متن بیانیه به شرح زیر است:
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله : إن الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)
قیام امام حسین علیه السلام بر علیه ظلم و ستم و فساد یزیدیان، اسلام را زنده نگهداشت و آموزههای اسلامی و قرآنی و در رأس آن، آموزه «امر به معروف و نهی از منکر» را حفظ نمود و به تمام بشریت درس رهایی و آزادگی و مبارزه با ظلم و ستم داد.
نهضت امام حسین علیه السلام صرفا برخاسته از یک نزاع کوچک سیاسی و طایفهای و یک حرکت محدود به زمان و مکان خاصی نبود بلکه کربلا و عاشورای حسینی نمایش یک مکتب و عرصه یک انقلاب بزرگ علیه دستگاه زر و زور و تزویر یزیدی و قیام در برابر همه بدیها و ناهنجاریها بود؛ از این رو در طول تاریخ خاستگاه بسیاری از قیامها و خیزشهای بعدی در عالم اسلام و حتی به مثابه الگویی برای آزادگان جهان قرار گرفت.
مسلمانان جهان به منظور پاسداشت و قدرشناسی از این رشادتها و ایثارگریهای بیمانند امام حسین و یاران با وفایش و با هدف الگوگیری از این شاهکار بشریت و مکتب انسانساز حسینی، همه ساله دهه محرم بویژه عاشورا را پاس داشته و مراسم و مجالس ویژهای بر پا میکنند.
مردم متدین و محبان اهلبیت در کشور اسلامی افغانستان نیز از دیر باز دهه محرم را گرامی داشته و با برپایی مجالس وعظ و عزاداری و خیرات و نذورات، یاد، نام و راه امام حسین علیه السلام را زنده نگهداشتهاند.
انشاالله امسال نیز محبان و عاشقان حسینی با وجود مشکلات مختلف، به یاری خدای متعال آمادگی کامل برای پاسداشت دهه محرم دارند.
برای هر چه با شکوهتر برگزار شدن مراسم محرم و استفاده بهینه و درست و کامل از این ظرفیت جهت تبیین عقاید اسلامی و تبلیغ احکام و اخلاق اسلامی و آشنایی مردم بخصوص جوانان با آموزههای دینی و نیز به منظور حفظ آرامش و امنیت مجالس و مراسم حسینی، نکاتی چند را محضر شریف ملت مسلمان و نیز مسؤلین محترم کشور یاد آور میشویم:
1. عالمان دینی و خطبای محترم با آمادگی کامل و با مطالعه عمیق منابع و متون دینی، به تبیین و تبلیغ احکام و معارف دینی بپردازند و از بیان مطالب ضعیف و بیاساس خودداری نموده و مشاکل و مسائل روز و اولویتهای جامعه را مانند مهرورزی و مواسات و توجه به فقرا و تهیدستان و حجاب و عفاف زنان را مد نظر گرفته و بر اخوت و وحدت مسلمانان تأکید نموده و از پرداختن به موضوعات اختلافانگیز پرهیز نمایند.
2. جوانان سلحشور و غیرتمند و متدین توجه داشته باشند که فلسفه اصلی عزاداری آشنایی با اهداف و راه امام حسین علیهالسلام است، لذا انتظار میرود جوانان عزیز صرفا به سینهزنی و نوحهخوانی بسنده ننمایند، بلکه در استماع سخنرانیهای عالمان دین نیز حضور فعال داشته باشند تا نسبت به احکام و معارف دینی و درسهای انسانساز عاشورا آشنایی کاملتری پیدا نمایند و احساسات و عواطف و شعارشان توأم و همراه با شعور و آگاهی بیشتری شود.
3. از سر دستهها وهیئتهای مذهبی بخصوص هیئت امنای مساجد و حسینیهها که مسئولیت اصلی مراسم بر عهده آنان است انتظار میرود به نکات امنیتی توجه نموده و در قسمت برقراری نظم، امنیت و آرامش، مراقبت و نظارت کامل و دقیق داشته باشند و برای برگزاری هر چه بهتر مراسم و محافظت از جان مردم، مأموران مخصوصی را موظف نموده و شرح وظایف هر یک را به طور واضح بازگو نمایند و نسبت به موارد مشکوک، حساس بوده و زیر نظر داشته باشند؛ هم چنین از طولانی نمودن مراسمات تا پاسی از شب و صدای بلند بلندگوها که موجب اذیت و آزار همسایگان مساجد و حسینیهها میگردد، پرهیز نمایند.
4. ضمن تشکر از امارت اسلامی بابت برقراری امنیت و محافظت از مراسمات دینی، از مأموران امنیتی و نیروهای خدوم پلیس انتظار میرود مانند سالهای پیشین، در قسمت بر قراری نظم و امنیت، تدابیر لازم را مد نظر گرفته و نهایت سعی و تلاششان را به کار گیرند و مانع هر گونه اختلال و ناامنی گردند.
به هیئتهای مذهبی توصیه میشود در زمینه ایجاد نظم و برقراری امنیت، با نیروهای امنیتی و پلیس همکاری نمایند، باهمکاری کامل مردم و مسؤلان هیئتها و نیروهای امنیتی قطعا نظم و امنیت کامل نیز برقرار خواهد شد.
5. از رسانههای عمومی بخصوص تلویزیونها انتظار داریم حرمت و احترام دهه محرم و فرزند پیامبر اعظم(ص) را حفظ نمایند و با دعوت از عالمان آگاه و دلسوز، فضای مناسب اخوت و همدلی به وجود بیاورند و عالمان و کارشناسان دینی نیز به تبیین و تشریح عالمانه مبانی و اهداف قیام امام حسین علیه السلام بپردازند و با تأکید بر وحدت و اخوت همه آحاد مردم، از بستر مناسب عاشورا در جهت تبلیغ آموزههای دینی بخصوص امر به معروف و نهی از منکر، کمک به فقرا، احسان به فرو دستان، رعایت حجاب و عفاف و عدالت و انصاف و برادری و برابری استفاده کامل نمایند.
انتهای پیام/.