به گزارش «بپزنپز» به نقل از اکوایران؛ طبق داده‌های رسمی وزارت جهادکشاورزی، در حال حاضر بالغ بر ۱۲ میلیون تن شیرخام در کشور تولید می‌شود. قرار است در سال ۱۴۰۴، این رقم به  ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تن برسد. یعنی به ازای هر نفر ۱۶۵ کیلو گرم شیر تولید شود.  

طبق اعلام انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران، در یک دهه اخیر روند مصرف شیر در کشور به شدت افت کرده است؛ و درحال حاضر این رقم  به ازای هر فرد به زیر ۷۰ کیلو گرم است.  درحالی که بر اساس استاندارد‌های جهانی باید این رقم برای هر نفر  بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلو گرم باشد. این رقم در کشور‌های فرانسه، آمریکا و اسکاندیناوی بالای ۲۵۰ کیلو گرم است.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   «وارنیش» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

حالا مشخص نیست؛ دولت چطور می‌تواند ظرف یکسال این رشد را رقم بزند.

۷ میلیون راس دام سنگین

آمار رسمی نشان می‌دهد؛ ظرفیت دامی کشور نزدیک به ۷ میلیون راس دام سنگین  است که در دو دسته صنعتی و  غیرصنعتی، شیرخام و گوشت قرمز تولید می‌کنند. اکنون صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات لبنی کشور  بیش از ۱۸ میلیون تن ظرفیت تولید دارند.  

آمار‌های موجود نشان می‌دهد، ایران در تولید شیرخام رتبه بیست و سوم را در جهان دارد، اما به لحاظ توانمندی ژنتیکی جایگاه دوم را در دام‌های صنعتی به خود اختصاص داده است.

محمدابراهیم حسن‌نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی معتقد است: در اصلاح نژاد دام، توجه به ماده خشک و چربی شیر  می‌تواند جایگاه ما را در اقتصادی کردن تولید شیر بهبود بخشد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   اجرای کشاورزی حفاظتی راه حلی مناسب برای کاهش مصرف آب-مجله بپز نپز

به گفته او ایران، نژاد اصیل هلشتاین را دارد، اما استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای حفظ دام‌های پر تولید و استفاده از جنین‌های دو منظوره گوشتی و شیری، در سطح بالا و اقتصادی استفاده نمی‌شود.  

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *