کلم پلو شیرازی از آن دسته غذاهای ست که حتما باید در شهر خودش یعنی شیراز خورده شود.این غذا در شیراز با سبزیجات تهیه می شود که با توجه به سبزی های به کار رفته در آن عطر خوبی را هنگام پخت به وجود می آورد.همچنین باعث طعم بی نظیری برای این غذا می شود.کلم پلو را به شیوه دیگری و بدون سبزی تهیه می کنند.به این صورت که آن را شبیه به لوبیا پلو تهیه کرده و به جای لوبیا در آن از کلم استفاده می کنند و با استفاده از رب رنگ نارنجی به غذا می دهند .افراد زیادی این غذا را به دلیل وجود کلم در آن دوست ندارند زیرا هنگام پخت کلم بوی خوبی از آن متصاعد نمی گردد و همین امر باعث شده تا افراد زیادی این غذا را نخورند اما همان طور که گفته شد نوع اصلی آن با سبزیجات مخلوط می شود که باعث می گردد بوی کلم از بین رفته و سبزیجات بوی خوشی را برای غذا ایجاد کنند. در این غذا از کلم برگ استفاده میشود.کلم دارای خواص زیادی ست از جمله : مصرف گیاهانی همچون کلم خطر چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و می تواند سطح انرژی بدن را افزایش دهد.ترکیبی که در کلم و سایر سبزیجات قرار گرفته در خانواده کلمها یافت میشود به عنوان ۳-دیایندولیلمتان( DIM ) شناخته شده است و میتواند در برابر اثرات مضر اشعه درمانی از بدن محافظت کند.ترکیب دیگری که در کلم یافت میشود سولفورافان است . این ترکیب میتواند با سرطان مبارزه کند.کلم ماده غذایی سرشار از فیبراست همین دلیل مقدارفراوانی گلوکز را هضم می کند.کاروتینوئیدها و فلاوونوئیدها انواع آنتیاکسیدانهایی هستند که فواید ضدسرطانی بسیار بالایی دارند. کلم پیچ همچنین حاوی ترکیبات لوتئین و زآکسانتین است که برای سلامت چشمها بسیار مفید میباشد.گذشته از آنتیاکسیدانها، محتوای فیبر کلم پیچ ، اسیدهای صفراوی را گرفته و به پایین آوردن کلسترول خون و کاهش احتمال بروز بیماریهای قلبی، بخصوص اگر کلم پیچ به صورت پخته مصرف شود نه خام، کمک میکند. از انواع دیگر پلو می توان به : آلبالو پلو ، رشته پلو و کلم ، دمپختک با ماش و دمی زردک اشاره کرد.
مواد لازم
- برنج : 3 پیمانه
- شوید ، تره ، مرزه ، ریحون و ترخون : نیم کیلو خرد شده
- گوشت چرخ کرده : 500 گرم
- کلم قمری متوسط : 3 عدد
- آرد نخود چی : 1 پیمانه
- تخم مرغ : 1 یا 2 عدد
- پیاز متوسط : 1 عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
- برنج را با آب و نمک خیس کرده و می گذاریم تا 2 یا 3 ساعت خیس بخورد.
- کلم قمری را پوست گرفته به صورت باریک خلال می کنیم و با کمی روغن مخصوص سرخ کردن تفت می دهیم تا بوی خاص آن گرفته شود.
- سبزی را شسته با کارد ریز می کنیم.
- گوشت چرخ کرده ، آرد نخود چی ، تخم مرغ ، نمک ، فلفل و زردچوبه را مخلوط کرده به اندازه فندق گلوله می کنیم در ماهیتابه ای که از قبل چرب کرده ایم و سرخ می کنیم.
- سپس برنج را همراه با زردچوبه جوشانده آبکش می کنیم و با سبزی مخلوط می کنیم.
- سپس به صورت لایه ای ، برنج ، کلم و کوفته را در قابلمه می ریزیم و با شعله کم دم می کنیم.
- پس از 1.5 ساعت غذا آماده است.
مراحل