یک سوپ بینالمللی بینظیر برای روزهای سرد زمستان، شما عاشق این سوپ عدس فرانسوی خوشمزه و غنی خواهید شد! سوپ عدس فرانسوی بسیار مقوی است و ترکیب سبزیجات آن هر کسی را شیفته طعم بینظیرش میکند. یک سوپ اروپایی نوستالژیک که با نان خورده میشود و میتوانید برای یک صبحانه مقوی یا یک وعده شام کامل از این سوپ خوشمزه استفاده کنید.
در بخش آشپزی مجله اکالا بلاگ همراه ما باشید تا روش استاندارد و بینالمللی پختن سوپ عدس فرانسوی را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه سوپ عدس فرانسوی
- مدت زمان آمادهسازی تهیه این سوپ ۴۰-۶۰ دقیقه است.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب مناسب برای ۳-۴ نفر است.
- درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی متوسط قرار دارد.
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
هویج متوسط | ۲ عدد |
کرفس تازه | ۱ شاخه |
ترهفرنگی بزرگ | ۱ عدد |
آب مرغ | ۲ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
سرکه قرمز | ۱ قاشق غذاخوری |
آویشن | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه تازه آسیاب شده | ۱/۴ قاشق چایخوری |
جعفری تازه خرد شده | ۱/۴ پیمانه |
مرحله اول: خیس کردن عدس
قبل از شروع به کار باید یادآوری کنیم که ۱ ساعت زودتر عدس را درون یک ظرف آب ولرم بریزید. بهصورتی که روی عدس یک بند انگشت آب باشد.
این امر علاوه بر ازبینبردن نفخ عدس تاثیر مهمی در زمان پخت سوپ شما دارد.
عدسی که در این سوپ استفاده میشود عدس سبز است. آلمانیها و فرانسویها تاکید دارند که حتما باید عدس مورد استفاده در این سوپ عدس سبز باشد. دلیل اصلی این امر آن است که عدس قهوهای حین پخت و پز و حرارت ممکن است نرم یا له شود.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را بهصورت نگینی خرد کنید، سیر را به همین شکل بشویید و پوست بگیرید و با کمک سیر له کن آن را پوره کنید.
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. مقدار کمی روغن درون قابلمه بریزید و بگذارید قابلمه داغ شود.
پیازها را اضافه کنید و چنددقیقهای تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود. توجه داشته باشید که پیازها نباید قهوهای شوند. حال سیر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهی تا عطر سیر آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ بلغور گندم با عدس و شیر
مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات و عدس
کرفس و ترهفرنگی را در قطعات کوچک خورد کنید. حتماً ترهفرنگی و کرفس را بعد از خرد کردن بشویید و با آب سرد آبکشی کنید.
حال کرفس و ترهفرنگی خرد شده را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و مجدد کمی تفت دهید تا آب اضافی سبزیجات گرفته شود.
آب درون ظرف عدس را دور بریزید و عدسها را توی آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
عدس را اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله چهارم: آمادهسازی و افزودن هویج
هویجها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت حلقهای یا نگینی خرد کنید.
هویج خرد شده را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و ۴-۵ دقیقه دیگر یا تا زمانی که شروع به نرمشدن کند تفت دهید.
مرحله پنجم: اضافهکردن آب مرغ
آب مرغ را به محتوای سوپ عدس تان اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا سوپ به نقطهجوش رسد.
سپس حرارت را تا متوسط کم کنید و درب قابلمه را ببندید و ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا محتویات درون قابلمه بپزد.
مرحله ششم: افزودن جعفری تازه
جعفری تازه را به سوپ اضافه کنید و همه مواد را به هم زنید توجه داشته باشد که در این مرحله برای تیره نشدن رنگ جعفری درب قابلمه را نبندید.
مرحله هفتم: تنظیم چاشنی سوپ
مطابق ذائقهتان نمک، فلفل سیاه، سرکه و آویشن به سوپ اضافه کنید و کمی مواد را به هم زنید تا طعمها بهخوبی به خورد هم روند.
پس از لعاب انداختن سوپ و رسیدن به غلظت مناسب حرارت را خاموش کنید سوپ عدس جذابتان را درون ظرف سرو بریزید. از خوردن این سوپ خوشمزه لذت ببرید!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی ایتالیایی
میتوانید کمی نان خشک خرد کنید و به ترکیب سوپ خود اضافه کنید یا در سفره نان بگذارید؛ چون خوردن این سوپ با نان بسیار لذتبخش است.
در انتخاب سبزیهای این سوپ دقت کنید! یکی از مهمترین فوتوفنهای سوپهای بینالمللی و طعم خاص آنها نحوه استفاده از سبزیجات است. کرفس یک نیروگاه عطر و طعم است و نقش مهمی در بسیاری از سوپهای سنتی اروپایی از جمله غذاهای فرانسوی دارد.
اگر تصور میکنید برای درستکردن این سوپ فرانسوی میتوانید کرفس را جایگزین یا حذف کنید، ابداً این کار را نکنید. در مورد ترهفرنگی نیز به همین صورت این ۲ سبزی نقشی کلیدی در طعم سوپ عدسی فرانسوی دارند.
آیا میتوانم سوپ عدس فرانسوی را فریز کنم؟
در بسیاری از دستور پختهای معروف ذکر شده که سوپ فرانسوی معمولاً ۱ روز زودتر پخته میشده و روز بعد سرو میشده است. بنابراین فریز کردن و استفاده مجدد از این سوپ اثر بدی بر طعم آن ندارد و حتی ممکن است روز بعد خوشمزهتر باشد!
سوپ عدسی فرانسوی بهخوبی یخ میزند و میتوان آن را دوباره در مایکروویو یا روی اجاقگاز گرم کرد.
منبع: onceuponachef
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.