سوپ بلغور گندم یکی از خوشمزهترین و مقویترین انواع سوپ است که برای تهیه آن معمولا از روشهای مختلفی استفاده میشود. برخی این سوپ را با مرغ و گوشت میپزند و برخی دیگر برای تهیه این سوپ از شیر استفاده میکنند. در این مقاله از اکالا بلاگ میتوانید با چند روش تهیه سوپ بلغور گندم و همه فوت و فنهای درست کردن این سوپ خوشمزه آشنا شوید.
بلغور گندم | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
عدس | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
عصاره گوشت یا مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱/۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
سیب زمینی | ۱ عدد |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سوپ بلغور گندم با عدس
برای تهیه سوپ بلغور و عدس از سبزیجات و چاشنیهای متنوعی استفاده میشود. این سوپ بسیار مقوی و خوش طعم است و میتوانید از آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی نیز استفاده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل تهیه سوپ بلغور گندم با عدس آشنا شوید.
مرحله اول؛ بلغور و عدس را بخیسانید
در اولین مرحله باید بلغورها را بشویید و برای ۱۲ ساعت در آب بخیسانید. سپس عدسها را نیز در یک کاسه آب بریزید و برای چند ساعت بخیسانید. این کار به پخت بهتر بلغور و از بین رفتن نفخ عدس کمک میکند.
مرحله دوم؛ سیب زمینی را خرد کنید
در این مرحله باید سیب زمینی را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید و برای تهیه سوپ کنار بگذارید.
مرحله سوم؛ پیاز را در روغن تفت دهید
در این مرحله باید پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه یک قابلمه را روی گاز قرار دهید. مقداری روغن در آن بریزید و بعد پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله چهارم؛ عدس، بلغور، رب و سیب زمینی را اضافه کنید
زمانی که پیاز طلایی شد، میتوانید عدس و بلغور خیسانده شده را به قابلمه اضافه کنید. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس سیب زمینی خرد شده را اضافه کنید و همه مواد را روی حرارت تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ پای مرغ
مرحله پنجم؛ آب و عصاره مرغ را اضافه کنید
در این مرحله از دستور تهیه سوپ بلغور با عدس باید عصاره مرغ را با کمی آب ولرم مخلوط کنید. سپس آن را همراه با آب به قابلمه اضافه کنید. ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید سوپ به آرامی بپزد. در صورتی که آب سوپ در حین پخت کم شد، میتوانید از مقداری آب جوش استفاده کنید.
مرحله ششم؛ سوپ را سرو کنید
بعد از این که همه مواد سوپ به خوبی پختند و نرم شدند، میتوانید جعفری خرد شده را همراه با کمی نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید و سوپ را با مقداری جعفری خرد شده تزیین و آن را میل کنید.
بلغور گندم | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
شیر | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز | ۱ عدد |
سینه مرغ | ۱ تکه |
هویج | ۲ عدد بزرگ |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر | ۲ عدد |
قارچ خرد شده | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
طرز تهیه سوپ بلغور گندم با شیر
برای تهیه سوپ بلغور گندم با شیر ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و بعد پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه مرغ را اضافه کنید. سیر را رنده کنید و همراه با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
مقداری آب در قابلمه بریزید و در ادامه بلغور را اضافه کنید. ۱ ساعت صبر کنید تا مرغ و بلغور گندم بپزند و بعد هویج رنده شده و قارچ خرد شده را در کمی روغن یا کره تفت دهید و به سوپ اضافه کنید.
بعد از این که مرغ پخت، آن را خارج و ریش ریش کنید و دوباره در سوپ بلغور گندم با هویج بریزید. نیم ساعت بعد میتوانید شیر را به سوپ اضافه کنید. در این مرحله شعله گاز را کم کنید و سوپ را هم بزنید.
بعد از این که سوپ آماده شد، میتوانید با گوشت کوب برقی سوپ را میکس کنید. موقع سرو سوپ میتوانید کمی آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید و از طعم این سوپ خوشمزه لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ مرجمک ترکیهای
فوت و فنهای تهیه سوپ بلغور گندم
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه سوپ بلغور اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای تهیه سوپ گندم میتوانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری قارچ یا هویج خرد شده نیز استفاده کنید.
- اضافه کردن رب به سوپ بلغور گندم اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
- برای مقویتر و خوشمزهتر شدن سوپ بلغور گندم میتوانید از مقداری آب قلم یا آب مرغ استفاده کنید.
- در صورتی که برای تهیه سوپ بلغور از عصاره مرغ یا گوشت استفاده میکنید، بهتر است نمک را حذف کنید یا از مقدار کمی نمک استفاده کنید تا سوپ شما شور نشود.
- برای تزیین سوپ بلغور گندم میتوانید از مقداری زرشک و پیازچه خرد شده استفاده کنید.
- برای این که سوپ بلغور شما سریعتر آماده شود، میتوانید از زودپز استفاده کنید.
- در طرز تهیه سوپ بلغور گندم میتوانید سینه مرغ را بپزید و بعد به صورت ریش ریش شده در سوپ بریزید.
- برای لعابدار شدن سوپ بلغور گندم میتوانید از مقداری برنج نیم دانه استفاده کنید.
- در صورتی که سوپ بلغور گندم را برای کودکان تهیه میکنید، بهتر است ادویهها و رب را حذف کنید و سوپ را به صورت ساده آماده کنید.
- اضافه کردن مقداری آب لیمو ترش تازه به سوپ بلغور گندم طعم بینظیری میبخشد.
- برای تهیه سوپ بلغور گندم میتوانید از مقداری گوجه فرنگی رنده شده نیز استفاده کنید.
- بلغور گندم سرشار از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات است و به خاطر ویتامین B زیادی که دارد، به کاهش وزن و حفظ سلامت پوست و مو کمک میکند.
- سوپ بلغور گندم موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و برای درمان سرماخوردگی مفید است.
- برای مزه دار کردن سوپ بلغور گندم میتوانید در کنار جعفری از مقداری گشنیز خرد شده نیز استفاده کنید.
- اضافه کردن مقداری زعفران دم کرده به سوپ بلغور گندم موجب خوشرنگ و خوش عطر شدن سوپ بلغور گندم میشود.
- برای تهیه سوپ بلغور گندم میتوانید از ساقه و برگ کرفس خرد شده نیز استفاده کنید.
- اضافه کردن سیب زمینی در سوپ بلغور موجب غلیظتر شدن آن میشود.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری پودر سیر و آویشن برای تهیه سوپ بلغور گندم استفاده کنید.
- برای تهیه سوپ بلغور گندم میتوانید به جای عدس معمولی از دال عدس نیز استفاده کنید.
- در طرز تهیه سوپ بلغور با مرغ حتما بعد از این که مرغ پخت آن را از سوپ خارج و ریش ریش کنید و بعد دوباره به سوپ اضافه کنید.
- برای تهیه سوپ بلغور با گوشت میتوانید از مقداری گوشت تکهای گوسفندی یا گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
- برخی افراد از چند عدد آلو بخارا در سوپ بلغور گندم استفاده میکنند.
- در طرز تهیه سوپ با بلغور جو میتوانید به جای بلغور گندم از مقداری بلغور جو استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ زعفران
سوپ بلغور گندم یکی از خوشمزهترین سوپها است که به خاطر مواد مغذی و متنوعی که در آن استفاده میشود، بسیار مقوی است. میتوانید از این سوپ برای درمان سرماخوردگی استفاده کنید یا آن را برای پذیرایی از مهمانها آماده کنید.
اگر سابقه درست کردن سوپ بلغور گندم در خانه را دارید، میتوانید تجربیات خود را با ما در این مطلب از مجله آشپزی اکالا در میان بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…