همانطور که می دانید پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانی از جایگاه خاصی برخوردار است و در مهمانی ها طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است که دمی زیتون جزو غذا های مخلوط می باشد و در این مقاله طرز تهیه دمی زیتون را در اختیارتان خواهیم گذاشت.
طرز تهیه دمی زیتون به روش ساده
دمی زیتون نیز مانند دیگر غذاهای مخلوط از جمله باقالی پلو با ماهی و گل کلم پلو طرفداران زیادی داشته و به راحتی و در مدت زمانی کمی نیز آماده می شود و به دلیل داشتن زیتون، گوجه فرنگی، مرغ و سیر بسیار مقوی و همچنین خوشمزه است بنابراین، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که به دنبال طرز تهیه دمی زیتون هستید می توانید تا پایان مطلب همراه ما باشید تا به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه و نوش جان نمایید.
مواد لازم :
- برنج : دو پیمانه
- زیتون بدون هسته : یک پیاله
- سینه مرغ پخته : یک عدد
- گوجه فرنگی : سه عدد
- روغن : به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- سیر : سه حبه
نحوه پخت :
به منظور تهیه دمی زیتون ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک به مدت چهار ساعت خیس نمایید و بعد زیتون را به صورت حلقه ای خرد نمایید و سیرها را نیز رنده کنید و با مقدار روغن داخل تابه ریخته و اجازه دهید عصر سیر ها بلند شود.
حالا زیتون خرد شده را به سیر بیفزایید و بعد کمی نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید و سیر را به مدت پنج دقیقه تفت دهید و بعد گوجه فرنگی را رنده و یا میکس نمایید و به زیتون سرخ شده بیفزایید و هم بزنید و درب تابه را بسته و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بر روی خرارت کم پخته شود و سس گوجه غلیظ شود.
جالا سینه مرغ پخته شده و خرد شده را به این ترکیب بیفزایید و بعد برنج خیس کرده را همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه ریخته و به آن ترکیب زیتون، مرغ و سس گوجه بیفزایید و به اندازه یک بند انگشت آب داخل برنج ریخته و خوب هم زده تا مواد با برنج مخلوط شود.
در مرحله بعدی بعد از به جوش آمدن برنج و کشیده شدن آب اضافی آن، از دمکنی بر روی درب قابلمه استفاده کنید و اجازه دهید به مدت چهل دقیقه برنج دم بکشد و همراه با سالاد شیرازی یا ماست بورانی نوش جان کنید.
نکات تکمیلی
۱. حتما پس از پاک کردن برنج آن را با آب ولرم بشویید تا رنگ آب شفاف شود و در زمان شست و شو از چنگ زدن برنج خودداری نمایید.
۲. برنج باید حدود چهار ساعت خیس بخورد و اما اگر برنج نو که تازه از شالیزار آمده و آن را خریداری کرده اید بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید و پس از خیس کردن استفاده از نمک را فراموش نکنید.
شما دوستان می توانید با کلیک بر روی طرز تهیه دمی مراکشی و طرز تهیه دمی تن ماهی با نحوه تهیه این دمی ها آشنا شوید و در منزل به راحتی تهیه و نوش جان کنید.
منبع : آرگا