چای ماچا یکی از محبوب‌ترین انواع چای در آسیای شرقی است که امروزه در تمام دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای تهیه این چای از پودر سبز رنگی که از برگ‌های چای سبز تهیه شده است، استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه چای ماچا خانگی به روش‌های مختلف آشنا شوید.

طرز تهیه چای ماچا ساده

آماده کردن چای ماچا حدود ۵ دقیقه طول می‌کشد. مواد اولیه به کار رفته در این چای برای یک نفر مناسب است

مواد لازم برای تهیه چای ماچا ساده

مواد لازم برای تهیه چای ماچا ساده به شرح زیر است:

پودر چای ماچا ۱ تا ۴ قاشق غذاخوری
آب گرم یا شیر گرم (دمای ۷۵ درجه سانتی‌گراد) یک لیوان بزرگ
آب سرد به مقدار لازم
عسل ۱ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه چای ماچا ساده

در این بخش می‌توانید با مراحل طرز تهیه چای ماچا ساده به طور کامل آشنا شوید.

مراحل تهیه چای ماچا ساده

مرحله اول: پودر ماچا را الک کنید

در اولین مرحله باید پودر چای ماچا را الک کنید تا بعد از ترکیب شدن با آب گلوله نشود. برای این کار باید یک الک یا صافی با سوراخ‌های ریز روی لیوان قرار دهید و ماچا را الک کنید.

مرحله دوم: پودر ماچا و آب سرد را ترکیب کنید

در ادامه چند قطره آب سرد به چای ماچا اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و حالت خمیری پیدا کنند. در ادامه کمی دیگر آب سرد به چای ماچا اضافه کنید و برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه چای را با شدت زیاد و به سمت جلو و عقب هم بزنید تا حالت کف یا فوم پیدا کند.

در این مرحله به هیچ عنوان نباید چای را به صورت دایره‌ای هم بزنید. این کار از ته نشین شدن ماچا در کف لیوان جلوگیری می‌کند و موجب کف کردن و خوش طعم شدن چای می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای ماسالا با شیر و قهوه

مرحله سوم: چای ماچا را با آب گرم مخلوط کنید

در ادامه لیوان را با مقداری آب یا شیر با دمای ۷۵ درجه سانتی‌گراد پر کنید. مزه چای ماچا با شیر بسیار لذیذتر است. یک قاشق چای‌خوری عسل نیز در چای بریزید و سپس با استفاده از یک قاشق چوبی یا همزن چوبی مخصوص چای ماچا که از جنس بامبو ساخته شده است، آن را هم بزنید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   گوشواره‌های طلا خاص زنانه برای تکمیل استایل شما

مرحله چهارم: چای را سرو کنید

بعد از این که چای آماده شد می‌توانید آن را در کاسه مخصوص بریزید یا در لیوان میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه چای ماچا برای لاغری

آماده کردن این چای ماچا حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. مواد اولیه به کار رفته در این چای برای یک نفر مناسب است.

مواد لازم برای تهیه چای ماچای ترکیبی

مواد لازم برای تهیه چای ماچای ترکیبی به شرح زیر است:

پودر ماچا ۱/۲ قاشق چای‌خوری
سرکه سیب ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
عسل ۱ قاشق چای‌خوری
آب گرم ۱ لیوان بزرگ

طرز تهیه چای ماچا ترکیبی برای لاغری

برای درست کردن این چای ابتدا باید پودر ماچا را الک کنید و در لیوان بریزید. در ادامه سرکه سیب و زردچوبه را اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن آب گرم است. مواد را به خوبی هم بزنید و سپس عسل را نیز اضافه کنید. دوباره مواد را هم بزنید تا روی نوشیدنی حالت فوم پیدا کند. سپس می‌توانید این نوشیدنی را برای لاغری میل کنید.

طرز تهیه چای ماچا ترکیبی برای لاغری

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای دو رنگ

طرز تهیه چای ماچا کره نعنایی

آماده کردن این چای حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. مواد اولیه به کار رفته در این نوشیدنی برای یک نفر مناسب است.

مواد لازم برای تهیه چای ماچای کره نعنایی

مواد لازم برای تهیه چای ماچای کره نعنایی به شرح زیر است:

پودر ماچا ۱ قاشق چای‌خوری
برگ نعنای تازه ۵ عدد
روغن نارگیل ۱ قاشق چای‌خوری
کره ۱۵ گرم
عسل  ۱ قاشق مرباخوری
آب گرم ۱ لیوان بزرگ

طرز تهیه چای ماچا خانگی با کره و نعنا

برای درست کردن این چای باید پودر ماچا، برگ نعنای تازه، روغن نارگیل، کره، عسل و آب گرم را در مخلوط کن بریزید و خوب با هم میکس کنید. سپس چای را در لیوان بریزید و میل کنید.

در صورت تمایل می‌توانید به جای نعنای تازه‌ از اسانس نعنا نیز استفاده کنید. در این شرایط نیازی به میکس کردن مواد در مخلوط کن نیست و می‌توانید با استفاده از همزن دستی مواد را هم بزنید.

طرز تهیه چای ماچا کره نعنایی

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل چای دارجیلینگ

طرز تهیه چای ماچای زنجبیلی

آماده کردن این چای خوش طعم حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. مواد اولیه به کار رفته در این چای برای یک نفر مناسب است.

مواد لازم برای تهیه چای ماچای زنجبیلی

مواد لازم برای تهیه چای ماچای زنجبیلی به شرح زیر است:

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه تارت تیرامیسو خوشمزه و خوش پخت-مجله بپز نپز
پودر ماچا ۱ قاشق چای‌خوری
زنجبیل تازه ۱ تکه
روغن نارگیل ۲ قاشق چای‌خوری
آب گرم ۱ لیوان بزرگ
شیرین کننده دلخواه به مقدار لازم

طرز تهیه چای ماچا با زنجبیل

برای تهیه این چای ابتدا باید زنجبیل را بشویید و پس از جدا کردن پوست، آن را به صورت ریز رنده کنید. در ادامه پودر ماچا، زنجبیل رنده شده، روغن نارگیل و آب گرم را در یک لیوان بریزید و یک دقیقه مواد را با همزن دستی یا چنگال هم بزنید.

عسل یا هر شیرین کننده دیگری را که دوست دارید به چای اضافه کنید و دوباره نوشیدنی را به سمت جلو و عقب هم بزنید. سپس آن را میل کنید. اگر به زنجبیل تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از پودر زنجبیل نیز برای تهیه این چای استفاده کنید.

طرز تهیه چای ماچای زنجبیلی

طرز تهیه چای ماچا کاکائویی

آماده کردن این چای حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. مواد اولیه به کار رفته در این چای برای یک نفر مناسب است.

مواد لازم برای تهیه چای ماچا کاکائویی

مواد لازم برای تهیه چای ماچا کاکائویی به شرح زیر است:

پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
روغن نارگیل ۱ قاشق چای‌خوری
پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق چای‌خوری
پودر ماچا ۱/۲ قاشق چای‌خوری
آب گرم ۱ لیوان بزرگ
شیرین کننده دلخواه به مقدار لازم

طرز تهیه چای ماچا کاکائویی

برای تهیه این چای باید پودر کاکائو، پودر ماچا، روغن نارگیل، پوست پرتقال رنده شده و آب گرم را در یک لیوان بریزید و با هم ترکیب کنید. در ادامه می‌توانید مقداری شیرین کننده به آن اضافه کنید و از طعم این چای لذیذ و متفاوت لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای برگ انجیر

طرز تهیه چای ماچای دارچینی

آماده کردن این چای خوش طعم حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. مواد اولیه به کار رفته در این چای برای یک نفر مناسب است.

مواد لازم برای تهیه چای ماچای دارچینی

مواد لازم برای تهیه چای ماچای دارچینی به شرح زیر است:

پودر ماچا ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر دارچین ۱/۲ قاشق چای‌خوری
کره ۳۰ گرم
آب گرم ۱ لیوان بزرگ
شیرین کننده دلخواه به مقدار لازم

طرز تهیه چای ماچا دارچینی

برای تهیه این چای باید ترکیب پودر ماچا، پودر دارچین، کره و آب گرم را در لیوان بریزید و مواد را به خوبی ترکیب کنید. در ادامه شیرین کننده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و از طعم این چای لذت ببرید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   چگونه زیتون شور را به بهترین شکل نگهداری کنیم؟ 5 روش کاربردی-بپز نپز

طرز تهیه چای ماچا دارچینی

نکات و فوت و فن‌های تهیه چای ماچا

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه چای ماچا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • بهترین زمان مصرف چای ماچا برای بهبود هضم و افزایش انرژی ظهرها بعد از ناهار است؛ اما بهترین زمان مصرف چای ماچا برای لاغری قبل از غذا است.
  • به خاطر داشته باشید که مصرف چای ماچا با معده خالی موجب تحریک معده می‌شود و از همین رو بهتر است یک لقمه کوچک بخورید و بعد مقداری چای ماچا بنوشید.
  • چای ماچا از نظر کیفیت و طعم به سه دسته تقسیم می‌شود. ماچا درجه تشریفاتی که متعلق به ژاپن است و بالاترین کیفیت و بهترین طعم را دارد.
  • ماچای درجه لاته رنگ سبز روشن و طعم تلخ‌تری دارد. ماچا درجه آشپزی با رنگ قهوه‌ای مایل به سبز است که طعم نسبتا تلخی دارد.
  • برای تهیه چای ماچا به هیچ عنوان از آب جوش استفاده نکنید. بهترین دمای آب برای تهیه این چای حدود ۷۵ درجه سانتی‌گراد است.
  • در طرز تهیه چای ماچا با شیر باید آب گرم را حذف کنید و از شیر گرم استفاده کنید.
  • بهترین روش درست کردن چای ماچا این است که ابتدا پودر ماچا را الک کنید و آن را با آب سرد ترکیب کنید و سپس آب گرم و سایر مواد را به آن اضافه کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به انواع روش‌های طرز تهیه چای ماچا خانگی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این چای خوش طعم و مفید را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *