رعایت نکردن تعادل مقدار نمک و سرکه برای شور گل کلم موجب میشود تا طعم شور شما بیش از اندازه شور شود. اما چطور میتوان شوری شدید شور گل کلم را برطرف کرد؟ در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با ترفندهای رفع شوری شور گل کلم آشنا شوید.
روشهای رفع شوری شور گل کلم
برای از بین بردن شوری شور گل کلم راهکارهای متعددی وجود دارد. در یک روش میتوانید آب شور را به طور کامل تخلیه و دوباره آب نمک با شوری کمتر به آن اضافه کنید و در روش دیگر باید شورها را قبل از مصرف در مقداری آب سرد بگذارید.
اگر در خانه شور گل کلم تهیه کردهاید و مزه آن بیش از حد شور شده است، نگران نباشید و با کمک یکی از ترفندهایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، مشکل را برطرف کنید.
۱- آب شور گل کلم را عوض کنید
اگر مقدار شوری گل کلم شما بسیار زیاد است، بهتر است شور گل کلم را آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. سپس برای مزه دار کردن این شور دوباره آب نمک درست کنید. در این روش باید مقدار کمی نمک را با مقدار مناسب آب جوشیده و کمی سرکه ترکیب کنید.
اگر نمک به خورد کلمها رفته، بهتر است در ابتدا فقط مقداری آب جوشیده و سرکه به شیشه شور اضافه کنید. چند روز صبر کنید و بد مزه کلمها را بچشید و سپس در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.
به خاطر داشته باشید که در این روش باید دوباره چاشنیها و ادویههایی که قبلا استفاده کرده بودید را در آب شور گل کلم بریزید تا مزه آن تغییر پیدا نکند.
بیشتر بخوانید: روش شور و شیرین کردن زیتون خام در منزل
۲- شور گل کلم را در آب بگذارید
یک روش ساده دیگر برای رفع شوری گل کلم است که قبل از مصرف شور، آن را برای حدود یک ساعت در یک ظرف آب سرد بریزید تا شوری کلمها به آب منتقل شود. سپس میتوانید آن را مصرف کنید.
هر چقدر بیشتر کلم ها را در آب بگذارید، شوری آن ها بیشتر از بین میرود. به خاطر داشته باشید که در این روش هر بار قبل از مصرف شور گل کلم باید این فرآیند را تکرار کنید.
۳- مقدار شور را ۲ برابر کنید
راهکار بعدی برای از بین بردن شوری شور گل کلم این است که مواد شور را در یک ظرف بزرگ بریزید. سپس مقداری گل کلم تازه را خرد و به شور اضافه کنید. حالا میتوانید به جای آب نمک، کمی آب در شور بریزید و سپس دوباره آن را به شیشه منتقل کنید.
با این روش شوری شور گل کلم بعد از چند روز برطرف میشود و مزه متعادل و خوش طعمی پیدا میکند. به خاطر داشته باشید که در این روش باید گل کلمها را بشویید و خرد کنید و سپس برای چند ساعت روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. در صورتی که کوچکترین رطوبتی وارد شور گل کلم شود، شور شما کپک میزند.
بیشتر بخوانید: اگر آب خیارشور کم شود چه کنیم؟
۴- نیمی از آب شور را دور بریزید
اگر مقدار شوری شور گل کلم شما زیاد نیست، میتوانید نیمی از آب آن را دور بریزید و سپس مقداری آب جوشیده سرد شده به آن اضافه کنید. در این روش مقدار شوری شور شما کمتر میشود و طعم بهتری پیدا میکند. در این روش حتما از آب جوشیده و سرد استفاده کنید تا شور شما خراب نشود.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۴ مورد از ترفندهای رفع شوری گل کلم در خانه اشاره شد. شما میتوانید با کمک گرفتن از این روشها به راحتی شوری شور گل کلم را برطرف کنید و از طعم آن لذت ببرید. شما از چه روشهایی برای رفع شوری شور گل کلم استفاده میکنید؟
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…