نان سیر، یکی از آن غذاهایی است که با اولین لقمه عاشقش میشوید. بافت برشته نان، همراه با عطر سیر و طعم پنیر، ترکیبی بینظیر است که هر کسی را شیفته خود میکند. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه نان سیر رستورانی را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه نان سیر
مواد لازم جهت تهیه نان سیر به شرح زیر است:
آرد | ۲ و نیم پیمانه |
خمیر مایه | ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری |
شیر گرم | ۱ پیمانه |
شکر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
مواد لازم برای فیلینگ نان
مواد لازم برای فیلینگ نان به شرح زیر است:
سیر | ۴ تا ۵ حبه |
جعفری تازه | ۴ قاشق غذاخوری |
پنیر پارمزان | ۱/۳ پیمانه |
کره | ۱۰۰ گرم |
پنیر موزارلا | نصف پیمانه |
مراحل تهیه نان سیر با نان خانگی
برای تهیه نان سیر با نان خانگی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: به عمل آوردن خمیر مایه
در ابتدای کار باید خمیر را تهیه کنید. برای این امر اول شیر را کمی گرم کنید. شیر ولرم نباشد کمی داغ باشد ولی در حدی هم نباشد که دست را بسوزاند.
خمیر مایه را در ظرفی ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. سپس شیر گرم شده را به خمیر مایه و شیر اضافه کنید.
مواد را مخلوط کنید و روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید در دمای محیط ده دقیقه تا یک ربع استراحت کند تا خمیر مایه حجیم شود و به عمل آید.
مرحله دوم: ورز دادن و چانه کردن خمیر
بعد خمیر مایه عمل آمده را داخل ظرف بزرگتری بریزید. آرد را به خمیر مایه عمل آماده اضافه کنید.
آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد و از ظرف جدا شود.
خمیر را به سطح کار منتقل کنید و چند دقیقه ورز دهید. ورز دادن به این صورت باید باشد که کف دست را روی خمیر قرار دهید و به سمت بالا بکشید.
چندین بار اینکار را تکرار کنید. سپس خمیر را چانه کنید.
در کاسه یا ظرف بزرگی کمی روغن بریزید و کف و دیواره های ظرف را با روغن چرب کنید. خمیر را داخل کاسه قرار دهید.
روی ظرف را بپوشانید و یکساعت در دمای محیط استراحت دهید تا اینبار حجم خمیر دو برابر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان اهری (یتی قات) خانگی
مرحله سوم: باز کردن خمیر
بعد از گذشت یک ساعت خمیر کاملا پف میکند و حجمش چند برابر میشود. با دست پف خمیر را بگیرید.
سطح کار را آرد پاشی کنید و مجدد خمیر را به سطح کار منتقل کنید. کمی ورز دهید و چانه کنید. خمیر باید کاملا لطیف باشد.
خمیر را با وردنه و به شکل مستطیل باز کنید.
مرحله چهارم: تهیه فیلینگ
حالا باید فیلینگ سیر را آماده کنید. تا آن زمان روی خمیر را بپوشانید تا خمیر خشک نشود.
برای تهیه مواد داخلی نان، ۴ یا ۵ حبه سیر را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید.
جعفری ها را اضافه کنید. در این مرحله بهتر است غذاساز را روشن کنید تا سیر و جعفری به خوبی خرد و مخلوط شوند.
سپس پنیر موزارلا و پنیر پارمزان را داخل غذاساز بریزید.
در آخر صد گرم کره را اضافه کنید. کره را به قطعات کوچکتر برش دهید و داخل غذاساز بریزید.
غذاساز را روشن کنید و اجازه دهید به خوبی مواد کاملا مخلوط شوند و حالت نرم و کرمی پیدا کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان سوخاری؛ با بافتی ترد و شکننده
مرحله پنجم: پهن کردن مواد روی خمیر
بعد از آماده شدن فیلینگ، باید مواد را روی خمیر منتقل کنید. مخلوط مواد سیر و پنیر را در تمام قسمت های خمیر بمالید.
بعد از این که مواد را روی خمیر پهن کردید، از لبه خمیر شروع کنید به رول کردن و خمیر را تا انتها رول کنید.
بعد از رول کردن خمیر، آن را از وسط با چاقوی تیز برش دهید و سپس خمیر را به دور هم بپیچید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان کنجدی جادویی
مرحله ششم: پخت نان
کف و دیوارههای قالب لوف را کاغذ روغنی بیندازید. خمیر را به آرامی به قالب منتقل کنید.
بهتر است در این مرحله روی نان را بپوشانید و ده دقیقه حداقل استراحت دهید.
سپس قالب را در فری که حدودا ده دقیقه گرم شده با دمای ١٨٠ درجه قرار دهید.
مدت زمان پخت این نان حدودا یک ساعت است. وقتی نان به خوبی پف کرد و روی نان طلایی شد از فر خارج کنید.
اگر میخواهید روی نان طلاییتر شود میتوانید گریل را روشن کنید تا روی نان طلایی شود.
نحوه فرمدهی به نان سلیقهای ست. میتوانید خمیر این نان را به شکل پیتزا گرد کنید، بعد فیلینگ را روی خمیر بکشید و در فر قرار دهید.
طرز تهیه نان سیر با نان باگت
برای تهیه نان سیر به روشی سریعتر میتوانید از نانهای آماده مانند نان باگت هم استفاده کنید.
- پس ابتدا مواد میانی نان را به همان طریقی که توضیح داده شد آماده کنید و سپس نان باگت را از وسط برش دهید.
- سپس مواد را روی قسمت برش خورده نان بمالید و نان را چند دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر آب شود و نان کمی برشته شود.
- در این صورت نان کرانچی و تردی خواهید داشت. این نان عطر و طعم بسیار خوبی دارد. اگر طعم سیر را دوست دارید حتما درست کنید و لذت ببرید.
- برای فیلینگ این نان، میتوانید از کمی پنیرخامهای هم استفاده کنید. سبزیهای معطر مثل رزماری و ریحان، شوید، پیازچه، و… نیز قابل استفاده هستند.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه نان سیر رستورانی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این نان خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر نهایت لذت را ببرید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!