در گرمای طاقتفرسای تابستان، چه چیزی میتواند دلچسبتر از هندوانهای آبدار و شیرین باشد؟ این میوهی تابستانی، خوراکی تابستانی با طراوت بینظیر با طعم لذیذ است که عطش را رفع میکند و شادابی را به ارمغان میآورد.
هندوانه، فقط یک میوهی خوشمزه نیست، بلکه هدیهای از طبیعت برای روزهای گرم تابستان است.
علاوه بر طعم شیرین و رنگ قرمزش که زینتبخش سفرهها در مهمانیها، دورهمیها و جشنها است، هندوانه منبع ویتامینهای ضروری برای بدن نیز میباشد.
تزئین میوه ها برای جشن ها و مهمانی به خصوص در شب یلدا همیشه یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از افراد است. با کمی خلاقیت، میتوانید این میوهی دوستداشتنی را به شکلی زیبا تزئین کنید و خاطرات به یادماندنی را در کنار عزیزانتان رقم بزنید.
چند ایده جذاب برای شب یلدا
در ادامه، روش ها و ایده های جالبی برای تزئین هندوانه را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت:
۱. تزیین هندوانه شب یلدا به صورت ظرف میوه
با یک چاقوی تیز، هندوانه را از عرض به دو نیم مساوی برش دهید. برای ظاهری زیباتر و فانتزیتر، لبههای هر نیمه از هندوانه را به صورت زیگزاگ برش بزنید. با استفاده از قاشق یا اسکوپ، محتویات داخل هندوانه را به آرامی خارج کنید. مراقب باشید که به پوست هندوانه آسیب نرسد. میتوانید از تکههای هندوانه، انگور، انار، خرمالو، گلابی، نارنگی و دیگر میوههای دلخواهتان برای پر کردن این ظرف استفاده کنید.
- برای چیدمان میوهها داخل هندوانه میتوانید از الگوهای مختلف، اشکال هندسی و یا حتی اشعار و جملات یلدایی استفاده کنید.
- از هندوانههای گرد و متقارن برای این کار استفاده کنید.
- پوست هندوانه را به دقت بشویید و خشک کنید.
- برای برش زیگزاگ لبهها از یک چاقوی تیز و ظریف استفاده کنید.
- برای تزئین داخل هندوانه میتوانید از برگهای نعنا، گل محمدی و یا پودر پسته استفاده کنید.
- هندوانه یلدایی خود را در یخچال قرار دهید تا خنک بماند و میوهها طعم بهتری داشته باشند.
۲. تزئین هندوانه به شکل بستنی چوبی
هندوانه را با پوست به صورت برشهای مثلثی شکل برش بزنید. سعی کنید برشها ضخامت یکسانی داشته باشند تا شبیه به بستنیهای واقعی شوند. برای برشهای مثلثی میتوانید از چاقو و یا قالبهای مخصوص استفاده کنید. در قسمت ضخیمتر هر برش هندوانه، یک چوب بستنی فرو کنید. مطمئن شوید که چوب بستنی به اندازه کافی عمیق در هندوانه فرو رفته تا به راحتی بتوانید آن را جابجا کنید. میتوانید برای زیباتر شدن هندوانهها، از شکلات، پودر پسته، خلال بادام و یا هر نوع تزیینی که دوست دارید استفاده کنید. هندوانههای بستنی چوبی را داخل یک دیس بزرگ یا سینی بچینید و روی میز قرار دهید. از چوب بستنیهای چوبی و طبیعی استفاده کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشند
۳. تزیین هندوانه یلدا با حکاکی روی پوست آن
حکاکی روی هندوانه، هنری ظریف و خلاقانه است که با استفاده از ابزارهای مخصوص، طرحها و نقشهای زیبایی را بر روی پوست هندوانه ایجاد میکند. بوسیله استفاده از این هنر، میتوانید طرحهای عاشقانه، گلها، نقوش سنتی و یا هر طرح دیگری که دوست دارید را بر روی پوست هندوانه حکاکی کنید برای اجرای این روش هندوانه را از طول به دو نیم کنید. با استفاده از نوک چاقو، طرحی که انتخاب کردید را به آرامی روی قسمت بالایی هندوانه (حدود ۵ تا ۱۰ سانت) بکشید. با دقت، اطراف طرح را با چاقو به آرامی خالی کنید، به طوری که فقط قسمت قرمز هندوانه (شبیه به ترمه) باقی بماند و بقیه قسمت هندوانه با پوست سبز آن در زیر قرار داشته باشد.
برای اینکه طرح هندوانهای شما زیباتر شود، میتوانید از هندوانههای با رنگ قرمز تیره و بدون لک استفاده کنید. برای ایجاد تنوع، میتوانید از طرحهای مختلف ترمه یا نقش و نگارهای سنتی ایرانی استفاده کنید. به جای چاقو، میتوانید از ابزارهای حکاکی میوه و سبزیجات نیز استفاده کنید.
۴. تزیین هندوانه یلدا به شکل کاپ کیک(دسر تابستانی)
هندوانه را به دقت بشویید و خشک کنید. با استفاده از چاقو، هندوانه را به صورت حلقههای ضخیم برش بزنید. از یک قالب گرد کوچک یا لیوان مناسب برای برش هندوانه به شکل دایره استفاده کنید. برشهای دایرهای هندوانه را کنار بگذارید.
خامه را با همزن بزنید تا فرم بگیرد. میتوانید از خامه فرم گرفته آماده نیز استفاده کنید.
برشهای دایرهای هندوانه را داخل کپسولهای کاپ کیک قرار دهید. با استفاده از قیف و ماسوره، خامه فرم گرفته را روی هندوانهها بریزید. میتوانید از ماسورههای مختلف برای تزیین خامه استفاده کنید.
برای تزیین کاپ کیکهای هندوانهای میتوانید از ایدههای مختلفی استفاده کنید. از برگ نعناع، توت فرنگی، ترافل رنگی، چیپس شکلاتی، خلال پسته و یا هر نوع تزیینی که دوست دارید استفاده کنید.
نکاتی برای تزیین هندوانه یلدا به شکل کاپ کیک:
- از هندوانههای گرد و متقارن برای این کار استفاده کنید.
- برشهای هندوانه را با ضخامت یکسان برش بزنید تا کاپ کیکهای شما منظم و زیبا به نظر برسند.
- خامه را به اندازه کافی فرم دهید تا شل و آبکی نباشد.
- از تزیینات تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- کاپ کیکهای هندوانهای را قبل از سرو، به مدت کوتاهی در یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
۵. تزیین هندوانه قاچ شده به شکل پیتزا
هندوانه را به دقت بشویید و خشک کنید. با استفاده از چاقو، هندوانه را به صورت دایرهای با ضخامت تقریباً ۲ تا ۳ سانتی متر برش بزنید.
خامه را فرم دهید تا سفت و حجیم شود. توت فرنگی را خرد کنید. انگور را از وسط نصف کنید. انواع توت مانند تمشک، بلوبری و یا توت سفید را آماده کنید.مغزهای مختلف آجیل مانند پسته، بادام، گردو و فندق را خرد کنید.سس شکلات و کارامل را آماده کنید.
برش هندوانه را روی یک بشقاب بزرگ قرار دهید.روی هندوانه را با خامه فرم گرفته بپوشانید. توت فرنگی خرد شده، انگور، انواع توت و مغزهای آجیل را به صورت دلخواه روی خامه بچینید. سس شکلات و کارامل را به صورت زیگزاگ یا خطوط صاف روی پیتزای هندوانه بریزید.پیتزای هندوانه را با چاقوی تیز به برشهای مثلثی یا مربعی تقسیم کنید. برشها را در سینی بچینید و با خلال دندان تزیین کنید.
۶. تزیین هندوانه برای شب یلدا به صورت کیک
هندوانه را به دقت بشویید و خشک کنید. با استفاده از چاقو، هندوانه را به صورت دایرهای با ضخامت بیشتر از ۵ سانتی متر برش بزنید. برای کیکهای هندوانهای چند طبقه، بهتر است طبقات بالایی را کمی کوچکتر از طبقه پایین در نظر بگیرید. سیخهای چوبی را از وسط برش بزنید. برشهای هندوانه را به ترتیب از بزرگ به کوچک روی سیخهای چوبی قرار دهید. برای محکم شدن کیک، از سیخهای چوبی بیشتری استفاده کنید.
روش اول: تزیین با خامه
سطح هندوانه را با خامه فرم گرفته بپوشانید. از انواع توت، برشهای توت فرنگی، پرتقال، کیوی، انگور، آناناس، موز و یا هر میوهای که دوست دارید برای تزیین کیک استفاده کنید. میتوانید از خلال بادام، پسته، گردو و یا هر نوع آجیل دلخواه برای تزیین بیشتر کیک استفاده کنید.
روش دوم: تزیین بدون خامه
برشهای هندوانه را به صورت دلخواه روی هم بچینید.
از انواع توت، برشهای توت فرنگی، پرتقال، کیوی، انگور، آناناس، موز و یا هر میوهای که دوست دارید برای تزیین کیک استفاده کنید.
میتوانید از خلال بادام، پسته، گردو و یا هر نوع آجیل دلخواه برای تزیین بیشتر کیک استفاده کنید.
۷. تزیین هندوانه با قالب
هندوانه را به دقت بشویید و خشک کنید. از قالبهای فلزی ستارهای و قلبی با سایزهای مختلف برای برش هندوانه استفاده کنید. برای این کار میتوانید از چاقو و یا تخته برش مخصوص استفاده کنید. برشهای هندوانه را داخل ظرف مورد نظر بچینید. میتوانید از چند ظرف مجزا برای برشهای هندوانه با سایزهای مختلف استفاده کنید.
۸. تزئین هنداونه به شکل سبد
هندوانه را از طول به دو نیم کنید. با استفاده از چاقو، لبههای هر نیمه را به صورت زیگزاگی یا دالبر برش دهید، به طوری که شبیه به سبد شود سپس با احتیاط، با استفاده از قاشق، هندوانه را به صورت توپهای گرد دربیاورید. برای این کار میتوانید از قاشقهای بستنی نیز استفاده کنید. توپهای هندوانه را در یک ظرف جداگانه بریزید. سبد هندوانه را با توپهای هندوانه پر کنید. برای اینکه توپهای هندوانه داخل سبد به طور مرتب و منظم قرار بگیرند، میتوانید از خلال دندان استفاده کنید. همچنین برای تزیین بیشتر سبد هندوانه ای، میتوانید از میوههای دیگر مانند انگور، توت فرنگی و یا برشهای هندوانه با رنگهای مختلف استفاده کنید. برای سرو، میتوانید از خلال دندان یا چوبهای کبابی کوچک برای فرو بردن در توپهای هندوانه و استفاده به جای چنگال استفاده کنید. برای اینکه سبد هندوانه ای شما زیباتر شود، میتوانید از هندوانههای با رنگهای مختلف استفاده کنید. اگر تمایل دارید، میتوانید سبد هندوانه ای را قبل از پر کردن با توپهای هندوانه، در یخچال قرار دهید تا خنک بماند.
۹. تزئین هندوانه به شکل گل رز
با استفاده از چاقوی تیز، پوست هندوانه را تا نیمه جدا کنید، به طوری که قسمت سفید زیر پوست باقی بماند و فقط پوست سبز آن جدا شود. با دقت، با استفاده از چاقوی لیزری یا چاقوی تیز، روی پوست سفید هندوانه طرح گل رز ایجاد کنید. برای اینکه گل رز شما طبیعیتر به نظر برسد، میتوانید از گلبرگهای مختلف در اندازههای مختلف استفاده کنید. همچنین برای تزیین بیشتر، میتوانید از گل رز طبیعی در وسط گل رز هندوانهای استفاده کنید.
برای اینکه گل رز هندوانهای شما زیباتر شود، میتوانید از هندوانههای با پوست سبز تیره و بدون لک استفاده کنید. برای ایجاد تنوع، میتوانید از طرحهای مختلف گل مانند گل لاله، گل آفتابگردان و یا هر طرح دلخواه دیگری استفاده کنید. به جای چاقوی لیزری، میتوانید از چاقوی تیز و ظریف نیز استفاده کنید.
۱۰. تزئین هندوانه به شکل کوسه
پس از شستن هنداونه و خشک کردن آن، قسمت زیرین هندوانه را طوری برش بزنید که به راحتی روی زمین قرار بگیرد. هندوانه را تقریباً با زاویه ۶۰ تا ۷۰ درجه برش بزنید. با استفاده از قاشق یا اسکوپ بستنی، داخل هندوانه را تخلیه کنید. لبههای پوست هندوانه را به صورت دندان هفت و هشتی برش بزنید. میتوانید از خلال دندون برای ثابت نگه داشتن دندانهای کوسه استفاده کنید. تکههای هندوانه و انواع میوه مانند توت فرنگی، انگور و یا کیوی را داخل هندوانه قرار دهید. برای چشم کوسه میتوانید از دو عدد زغال اخته یا کشمش درشت استفاده کنید.