همه ما به دنبال غذاهایی هستیم که علاوه بر اینکه ما را سیر کند ویتامین‌ها و مواد مورد نیاز بدنمان را تامین کند. تقریباً همه ما ایرانی‌ها غذاهای نشاسته دار از جمله برنج می‌خوریم. زمان آن رسیده کمی از برنج فاصله بگیریم و غذاهای جدید و دیگری را برای شام یا ناهار انتخاب کنید.

غذاهای بدون برنجی که ما به شما معرفی و طرز تهیه آن را آموزش می‌دهیم بیشتر برای شام مناسب است اما شما می‌توانید برای هر وعده دیگری انتخاب و درست کنید. در ضمن غذاهای بدون برنج می‌توانند جزو غذاهای سریع قرار بگیرند. چرا که به خورشت که زمان زیادی برای طبخ آن لازم است، نیاز نیست!

با ما در اکالا بلاگ همراه شوید تا طرز تهیه غذاهای بدون برنج جذاب و خوشمزه را که اکثرا با غذا با مرغ است را به شما آموزش دهیم.

۱- اشترودل مرغ و قارچ:

اشترودل یک غذا یا شیرینی اتریشی است که ما در اینجا این غذا را با مرغ و قارچ آموزش می‌دهیم. طرز تهیه خمیر اشترودل به همراه مواد داخل آن را مرحله به مرحله با ما باشید.

Chicken and mushroom strudel

مواد لازم برای خمیر اشترودل مرغ و قارچ:
تخم مرغ ۱ عدد
آب ولرم یک دوم پیمانه سر خالی
شیر ولرم یک دوم پیمانه سر خالی
پودر خمیر مایه ۱ قاشق سوپ خوری
شکر ۱ قاشق مرباخوری
آرد نان فانتزی ۳ پیمانه حدودی
روغن مایع ۲ قاشق سوپ خوری
نمک نصف قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲ قاشق سوپ خوری
نمک نصف قاشق غذاخوری
مواد لازم برای مواد میانی اشترودل مرغ و قارچ
سینه مرغ ۱ عدد
فلفل دلمه ای نصف یک عدد
هویج یک عدد
قارچ ۵ الی ۶ عدد
پیاز ۱ عدد
رب نصف قاشق مرباخوری
ذرت یک چهارم پیمانه
نمک، فلفل، آویشن به مقدار لازم
پنیر پیتزا ۱ پیمانه
  1. برای تهیه اشترودل مرغ و قارچ ابتدا مواد داخل خمیر را درست می‌کنیم. مرغ را به همراه پیاز تفت بدهید و نمک و فلفل بزنید تا رنگ مرغ عوض شود. بعد از اینکه مرغ تقریبا پخت و تغییر رنگ داد با چاقو ببرید یا ریش ریش کنید.
  2. یک عدد پیاز را سرخ کنید و با رب تفت بدهید تا رنگ رب عوض شود. همه سبزیجات خرد شده به همراه مرغ را در ماهی تابه ریخته و بگذارید تا کاملا تغییر رنگ بدهد.
  3. برای تهیه خمیر اشترودل، خمیر مایه را با آب ولرم مخلوط کنید و بعد شکر را داخل مواد بریزید. 
  4. در ظرف را با یک بشقاب ۱۰ دقیقه ببندید تا مواد پف کند.
  5. در ظرف دیگری یک عدد تخم مرغ را با همزن بزنید و شیر ولرم را به آن اضافه کنید.
  6. سپس روغن مایع و خمیر مایع پف کرده را به مواد اضافه کنید.

برای ادامه طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ به همراه عکس و نکات ریز کلیدی بر روی لینک کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی

۲- شنیسل مرغ:

شنیسل مرغ یکی از غذاهای خوشمزه است، که به راحتی می‌‍توانید در منزل درست کنید و مطمئن باشید شبیه بیرون خواهد شد.

برای تهیه شنیسل مرغ خانگی به مواد زیر نیاز دارید:

طرز تهیه شنیسل مرغ خانگی

مواد لازم شنیسل مرغ:
سینه یا فیله مرغ ۱ عدد
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
پودر سیر یک قاشق چای خوری
زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
روغن زیتون ۱ قاشق سوپ خوری
آب پیاز متوسط ۱ عدد
نمک به مقدار لازم
آرد سفید به مقدار لازم
تخم مرغ ۲ عدد
آرد سوخاری یا پانکو به مقدار لازم
  1. سینه مرغ را بسته به بزرگی یا کوچکی سه لایه برش دهید و داخل کیسه فریزر قرار دهید و با بیفتک کوب روی گوشت را بزنید تا کاملا یک دست و پهن شود.
  2. برای طعم‌دار کردن مرغ از روغن مایع استفاده می‌کنیم. وقتی روغن جذب شد، پودر سیر را به مرغ اضافه می‌کنیم.
  3. پودر پاپریکا و زنجبیل، فلفل سیاه و نمک  را به مرغ اضافه می‌کنیم.
  4. در آخر یک عدد پیاز را رنده می‌کنیم آبش را می‌گیریم و به مرغ‌ها اضافه می‌کنیم. مرغ‌ها را نیم ساعت در یخچال می‌گذاریم تا مواد کاملا به خورد مرغ برود.

برای ادامه طرز تهیه شنیسل مرغ و چگونگی تبدیل این مرغ به شنیسل مرغ همراه با عکس مرحله به مرحله بر روی لینک کلیک کنید.

۳- لازانیا بدون فر

لازانیا یک غذای خوشمزه بدون فر است که به راحتی و بدون فر هم می‌توانید این غذا را درست کنید. برای طرز تهیه لازانیا بدون فر به مواد زیر نیاز دارید.

طرز تهیه لازانیا بدون فر

مواد لازم لازانیا بدون فر:
لازانیا  ۲ بسته
گوشت چرخ کرده  ۵۰۰ گرم
پیاز  ۳ عدد
رب ۳ قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی  ۱/۲ پیمانه
هویج ۲ عدد (کوچک)
فلفل دلمه‌ای سرخ کرده ۱ عدد
قارچ سرخ کرده  ۱ پیمانه
آرد  ۱/۵ قاشق غذاخوری
کره  ۵۰ گرم
شیر  ۱/۵ لیوان
پودر جوز هندی  ۱/۴ قاشق چایخوری
عصاره گوشت یا مرغ  ۱ عدد
سیر  ۱ حبه
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
آویشن  ۱ قاشق چایخوری
اورگانو  ۱ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا  ۱ قاشق چایخوری
پنیر پیتزا ۵۰۰ _۷۰۰ گرم
پنیر پارمزان  به میزان دلخواه
نمک و فلفل  به میزان لازم
افزایش آگاهی و اطلاعات:   از خواص باور نکردنی تا نحوه مصرف توت فرنگی

برای تهیه لازانیا که یک غذای بدون برنج است، مراحل زیر را انجام دهید.

  1.  پیاز را در روغن تفت دهید و زمانی که سبک و طلائی شد، هویج رنده شده را به پیاز اضافه کنید.
  2.  گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنید و کاملاً تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  3.  ادویه‌ها را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و قارچ و فلفل دلمه‌ای را نیز در مواد بریزید.
  4.  رب و پوره گوجه فرنگی را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
  5.  حدود یک الی یک و نیم پیمانه آب در سس گوشت بریزید و بگذارید تا بپزد.

برای ادامه مطلب طرز تهیه لازانیای بدون فر بر روی لینک کلیک کنید.

۴- ساندویچ مرغ تابه‌ای

ساندویچ‌ها بهترین گزینه برای غذای بدون برنج است. با مرغ تابه‌ای که در اینجا آموزش می‌دهیم می‌توانید ساندویچ خوشمزه درست کنید.

برای تهیه ساندویچ مرغ تابه‌ای به مواد زیر نیاز دارید:

Fried chicken sandwich with cheese sauce

مواد لازم ساندویچ مرغ تابه ای با سس گوجه پنیری:
سینه مرغ چرخ شده  ۳۰۰ گرم
پیاز  ۱ عدد
پیازچه  ۳_ ۴ عدد
گوجه فرنگی  ۳ عدد
فلفل دلمه‌ای  ۱ عدد
سیر ۱ حبه
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل با میزان لازم
آویشن  ۱ قاشق چایخوری
پودر جوز هندی  ۱ چهارم قاشق چایخوری
پاپریکا  ۱ قاشق چایخوری
فلفل پرک قرمز ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون  ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو  ۱ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا به میزان لازم (حدودا ۱ و نیم پیمانه) 
  1. پیاز و فلفل دلمه‌ای رنده شده به همراه گوشت مرغ چرخ کرده با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
  2.  ادویه‌ها را اضافه کنید و جعفری و گشنیز خرد شده را به مرغ اضافه کنید.
  3.  مخلوط مرغ را در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید.

در این فاصله سس را درست می‌کنیم. برای ادامه طرز تهیه ساندویچ مرغ تابه ای و سس خوشمزه آن بر روی لینک کلیک کنید.

۵- کاسرول مرغ و بروکلی

کاسرول یک غذای مقوی با سبزیجات و مرغ است که به راحتی می‌توانید در منزل این غذا را درست کنید. این غذای بدون برنج را برای مهمانی و پذیرایی در مجالس می‌توانید درست کنید.

Chicken and Broccoli casserole

مواد لازم جهت تهیه کاسرول مرغ و بروکلی
بروکلی  ۴٠٠ گرم
سینه مرغ  ٣٠٠ گرم
تخم مرغ ٢ عدد
شیر ٣/۴ پیمانه
پنیر خامه‌ای یا لبنه ١۵٠ گرم
پنیر پیتزا یک پیمانه
کره ٣٠ گرم
پیاز ١ عدد متوسط
سس خردل ١ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ١/٢ قاشق چایخوری
ادویه کاری ١/۴ قاشق چای خوری
پودر پاپریکا ١/٢ قاشق غذاخوری
پودر سیر ١/٢ قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
پنیر موزارلا یا چدار نصف پیمانه
  1.  پیاز را سرخ کرده و مرغ خرد شده را در پیاز بریزید.
  2.  ادویه‌ها را به مواد اضافه کنید.
  3.  کلم بروکلی ۳ تا ۵ دقیقه را در آب بپزید و آبکش کنید. 
  4.  بروکلی را در به مرغ اضافه کنید. کمی که تفت دادید زیر ماهی تابه را خاموش کنید.
  5.  در کاسه‌ای تخم مرغ‌ها را بزنید. پنیر خامه ای و ادویه‌ها را به تخم مرغ اضافه کنید.
  6.  کاملا با همزدن تخم مرغ را بزنید تا از لختگی بیافتد و سپس سس خردل را به آن اضافه کنید.
  7.  سپس شیر را به مواد اضافه کنید.

برای ادامه طرز تهیه کاسرول مرغ و بروکلی اینجا کلیک کنید.

۶- پوآچای پیتزایی

نان پوآچای یک نان ترکیه‌ای است که بسیار نرم و خوشمزه است و در وسط آن هم شکلات و هم مواد پیتزایی می‌توانید قرار دهید. برای تهیه پوآچای پیتزایی و نان آن به مواد زیر نیاز داریم:

پوآچای پیتزایی

مواد لازم برای خمیر پوآچا:
آرد (آرد نان فانتزی) به مقدار لازم
خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
شیر یک و نیم پیمانه
شکر ۱ قاشق چای خوری
روغن مایع یک چهارم پیمانه
نمک ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای داخل خمیر
سس کچاپ یا سس پیتزای خانگی ۳ قاشق غذاخوری
مرغ پخته شده و خرد شده نصف سینه مرغ
فلفل دلمه ای خرد شده نصف عدد
ذرت ۲ قاشق غذاخوری
سوسیس خرد شده ۱ عدد
پنیر پیتزا ۱ پیمانه پر
  1.  شیر را گرم و بگذارید ولرم شود. شکر را روی خمیر مایه بریزید و به شیر ولرم اضافه کنید.
  2.  دو پیمانه آرد را در ظرفی بریزید و روغن مایع را به آن اضافه کنید.
  3.  خمیر مایه را داخل ظرفی بریزید و نمک را به آن اضافه کنید.
  4.  پودر آویشن را به مواد نان اضافه کنید تا عطر خوبی بگیرد.
  5.  بقیه آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیر یکدست ایجاد شود.
  6.  خمیر را به مدت ده دقیقه ورز دهید تا کاملا خمیر فرم بگیرد.

برای ادامه طرز تهیه پوآچای پیتزایی و چگونگی قرار دادن مواد پیتزایی در داخل خمیر بر روی لینک کلیک کنید.

۷- کراکت مرغ و سیب زمینی

کراکت مرغ و سیب زمینی یک غذای بدون برنج خوشمزه است، که برای شام یا ناهار می‌توانید این غذا را درست کنید. برای تهیه این غذای خوشمزه و خاص همانند بازار به مواد زیر نیاز دارید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه ترشی هویج رشته‌ای؛ فوری در کمتر از 20 دقیقه-بپز نپز

کراکت سیب زمینی و سینه مرغ

مواد لازم کراکت مرغ و سیب زمینی:
سینه مرغ بزرگ ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای متوسط ۲ عدد
سس مایونز ۳ قاشق غذا خوری
سس گوجه فرنگی (کچاپ) ۲ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه ۲ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۱ لیوان
پانکو یا پودر سوخاری ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر، پودر آویشن به مقدار لازم
  1.  ابتدا سیب زمینی‌ها رو آبپز کنید و خرد کنید. مرغ را نیز پخته و ریز ریز کنید. 
  2. سیب زمینی و مرغ را با هم مخلوط کنید و فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده را به مواد اضافه کنید.
  3.  نمک و فلفل و آویشن به همراه پودر سیر را به مواد اضافه کنید.
  4.  پاپریکا را به مواد اضافه کنید. سس مایونز را نیز به مواد اضافه کنید.
  5.  خامه صبحانه و سس گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید.
  6.  پنیر پیتزا را اضافه کنید.

برای ادامه طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی اینجا کلیک کنید.

۸- واویشکا با گوشت چرخ‌کرده

واویشکا با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای بسیار ساده و البته خوشمزه‌ای است که اصالت آن به شمال کشورمان برمی‌گردد. واویشکا یکی از غذاهای مقرون به صرفه‌ای است که با کمترین مواد اولیه موجود در خانه قابل تهیه است. یک غذای پرطرفدار و کامل که زمان زیادی از شما نمی‌گیرد و می‌توانید آن را با انواع گوشت یا سبزیجاتی که متناسب با ذائقه‌تان است تهیه کنید.

طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ‌کرده

مواد لازم برای تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده:
پیاز ۱ عدد
سیب زمینی  ۲ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
لیمو ترش ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

مراحل تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده

مراحل تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:

  1. در اولین مرحله به سراغ آماده سازی سیب زمینی‌ها روید. سیب زمینی‌ها را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و آنها را به ابعاد مکعبی شکل یکسانی برش زنید.
  2. حال سیب زمینی‌های برش زده را مدت ۵-۱۰ دقیقه در کاسه‌ای آب قرار دهید، سپس آنها را بشویید و درون آبکش بریزید، کمی زمان دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
  3. در همین مرحله درون تابه مناسبی کمی روغن ریخته و سیب زمینی‌های نگینی شده را به تابه بیفزایید حرارت را متوسط کنید و کمی زمان دهید تا سیب زمینی‌ها طلایی رنگ و برشته شود. پس از سرخ شدن سیب زمینی‌ها را از تابه خارج کنید و کنار گذارید و به سراغ مرحله دوم روید.
  4. گوجه فرنگی‌ها را به خوبی بشویید و با کمک رنده، میکسر یا خردکن آنها را به صورت پوره درآورید. توجه داشته باشید که تبدیل گوجه فرنگی به پوره در نهایت ظاهری بسیار جذاب و زیبا به غذای شما می‌دهد اما اگر تمایل به اجرای این مرحله ندارید می‌توانید گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید.
  5. در سومین مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در همان تابه‌ای که در آن سیب زمینی‌ها را سرخ کردید بریزید. 

برای ادامه طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده، روی لینک کلیک کنید.

۹- دو پیازه آلو شیرازی

دوپیازه آلو یکی از غذاهای سنتی شیراز است که بسیار راحت و سریع آماده می‌شود و طعم دلچسبی دارد. در ادامه روش درست کردن این غذای خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه دو پیازه آلو شیرازی

مواد مورد نیاز جهت تهیه دو پیازه آلو شیرازی:
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز  ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله ۱ قاشق چای‌خوری
آب  به مقدار لازم
روغن  به مقدار لازم

مراحل تهیه دو پیازه آلو شیرازی

مراحل تهیه دو پیازه آلو شیرازی به شرح زیر است:

  1. در اولین مرحله به سراغ آماده‌سازی سیب زمینی‌ها روید، سیب زمینی‌هایتان را به خوبی بشویید و پوست آنها را بگیرید.
  2. سیب زمینی را به صورت مکعبی با ابعاد یکسان خرد کنید.
  3. حال سیب زمینی‌های خرد شده را با کمی نمک و زردچوبه و مقداری آب درون قابلمه مناسبی بریزید. (آب درون قابلمه باید روی سیب‌زمینی‌ها باشد)
  4. درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت با شعله کم قرار دهید با توجه به جنس ظرف و ابعاد سیب زمینی‌هایتان بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا سیب زمینی‌های شما به خوبی پخته شوند.
  5. توجه داشته باشید که در این مرحله سیب زمینی‌ها نباید له شوند و شکل ظاهری خود را از دست دهند پس در افزودن آب به آن دقت کنید.

برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه دو پیازه آلو شیرازی کلیک کنید.

۱۰- شامی کباب خوشمزه و ترد

شامی کباب یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و محبوب ایرانی است که علاوه بر ایران در افغانستان و هند نیز پخته می‌شود. شامی کباب را اکثر مردم با کتلت به اشتباه یکی می دانند. اما این دو غذا با یکدیگر فرق دارند.

در شامی کباب از سیب زمینی و گوشت استفاده می‌شود، اما در طرز تهیه کتلت فقط از سیب زمینی استفاده می‌شود. این غذا را می‌توان به عنوان وعده پیش غذا و یا وعده اصلی برای شام و ناهار میل نمود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه دمنوش پیاز (آب پیاز) برای سرماخوردگی + زمان مصرف-بپز نپز

طرز تهیه شامی کباب خوشمزه و ترد

مواد لازم جهت تهیه شامی کباب:
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد بزرگ
تخم مرغ ۱ عدد
آرد نخودچی ۲ قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی ۴ عدد
روغن مایع سرخ کردنی به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

مراحل تهیه شامی کباب

مراحل تهیه شامی کباب به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول سیب زمینی‌ها و پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس سیب زمینی‌ها را با یک رنده مناسب به صورت ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. پیاز را هم رنده کرده و آن را به کاسه سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.
  2. در گام بعدی گوشت چرخ شده را به کاسه حاوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر ورز دهید تا یکدست شوند.
  3. آرد نخودچی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به کاسه محتوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مجدداً مواد را به مدت چند دقیقه خوب ورز دهید. ورز دادن را تا زمانی ادامه دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند و انسجام پیدا کنند.

برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه شامی کباب کلیک کنید.

۱۱- “کتلت گوشت” چرخ کرده

کتلت با گوشت چرخ‌کرده یکی از لذیذ‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای نونی است که از کودکی تا به امروز نوش‌ جان کرده‌اید. کتلت در تنوع بسیار زیادی طبخ و سرو می‌شود، انواع کتلت با سبزیجات، گوشت، مرغ، ماهی از شناخته شده‌ترین کتلت‌هایی است که قطعا نام آن‌ها را شنیده‌اید.

مواد تشکیل دهنده و اصلی کتلت ها تخم‌مرغ، سیب‌زمینی و پیاز است که با سایر مواد دیگر به شکل های گوناگونی میکس و ترکیب می‌شوند. این غذای لذیذ و خوش‌عطر طعم را با نان و همراه برنج می‌توانید سرو و نوش‌ جان کنید.

مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده

مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده

مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده به شرح زیر است: 

  1.  ابتدا سیب زمینی ها را پوست کنده و رنده کنید. سپس پیاز را پوست کنده و در یک ظرف دیگر آن را رنده کنید. آب پیازها را بگیرید و به سیب زمینی‌های رنده شده اضافه کنید.
  2. حال گوشت چرخ کرده را به سیب زمینی‌های رنده شده اضافه کنید. تخم مرغ‌ها را به این مخلوط اضافه کنید.
  3. نمک، فلفل و زردچوبه را به مخلوط بیفزایید و هم بزنید تا ادویه به خورد مواد برود.
  4. تمام ترکیبات را با دست ورز دهید تا حسابی با هم مخلوط شوند. حدود نیم ساعت مخلوط را در یخچال قرار می‌دهیم تا استراحت کند.

برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده کلیک کنید.

۱۲- جغور بغور

جغور بغور یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که اصالت آن به روسیه بر می‌گردد. جالب است بدانید که این غذا در روسیه به خاطر استفاده از دل، جگر و قلوه خوک قیمت چندان بالایی ندارد و اغلب در فست فودی‌ها برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه تهیه می‌شده است. 

اما جغور بغور در ایران بسیار طرفدار دارد و اغلب در شهر زنجان از دل، جگر و قلوه گوسفند درست می‌شود. جغور بغور به دلیل پروتئین زیاد و همچنین خواص خون سازی جگر، یک غذای بسیار خوشمزه و مقوی است.

طرز تهیه جغور بغور

مراحل تهیه جغور بغور

مراحل تهیه جغور بغور به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول باید دل، جگر و قلوه گوسفند را تمیز کنید. برای تمیز کردن دل، جگر و قلوه، آن ها را با یک چاقوی تیز از وسط نصف کنید و لخته های خون را خارج کنید و با آب بشویید. سپس آن ها را به قطعات کوچک برش دهید.
  2. اکنون جگر سفیدی که پاک کرده‌اید را با یک لیوان آب و مقداری نمک و زردچوبه در داخل یک قابلمه بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. علت جدا پختن جگر سفید این است که جگر سفید نسبت به جگر سیاه و دل و قلوه دیرتر پخته می‌شود.
  3. سپس در حین پختن جگر سفید، پیازها را پوست بگیرید و بشویید و نگینی خرد کنید. سپس در یک قابلمه روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید تا داغ شود و پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
  4. حال جگر سفید پخته شده را به پیاز های طلایی شده اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.

برای ادامه رسپی این غذای مقوی و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه جغور بغور کلیک کنید.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *