کیک پای سیب پنبه ای یک نوع کیک تک نفره با بافت بسیار نرم و ترد است که یکی از گزینه های مناسب برای کیک پاییزی محسوب میشود.
کیک پای سیب به دلیل وجود دارچین در آن جزء کیک هایی با طعم خاص هست که طرفداران خاص خود را دارد.
یکی از مهم ترین موادی که در این کیک به کار می رود سیب است.توجه داشته باشید که نوع سیب خیلی مهم است .در این کیک میوه مورد استفاده باید سفت باشد تا در حین پخت از بین نرود و جذب کیک نشود.
سیب بر سه نوع است سیب قرمز و سیب زرد و سیب سبز .در اینجا ما سیبی احتیاج داریم که شیرین و سفت باشد .که گزینه ما بسته فصلی که هستیم تغییر میکند.
مثلا در فصل بهار و تابستان عموما سیب زرد یا سیب گلاب مناسب است که گوشت آن سفت و شیرین است.
در فصل پاییز سیب قرمز و زرد که هم سالم باشند و هم گوشت شیرین و محکمی داشته باشند مد نظر است.
بهتر است از سیب سبز عموما استفاده نشود چون معمولا ترش مزه است.
قالبی که عموما برای این کیک استفاده می شود قالب های مخصوص پای سیب است.که قطر ۸ یا ۹ سانت آن بهترین است و در دو نوع گالوانیزه و تفلون به فروش میرسد. که نوع اول آن از لحاظ قیمت به صرفه تر است.
کیک پای سیب به دلیل داشتن مواد میانی گرم، برای روزهای سرد پاییزی بسیار گزینه خوبی است و در واقع طعم سیب و دارچین در کنار هم بسیار عالیست و عطر خوبی به کیک و فضا می دهد.
از انواع دیگر کیک های تک نفره در سایت می توان به : کیک پودینگ لیمویی ، کاپ کیک گیلاس ، کیک یزدی و کاپ کیک ولنتاین اشاره کرد.
- مقدار دارچین استفاده شده به سلیقه و ذائقه شما برمیگردد.
- هسته های سیب را حتما جدا کنید.
- مواد یخچالی حتما باید به ذمای محیط برسند و سرد نباشند.
- اگر از تخم مرغ درشت استفاده می کنید ۲ عدد کافیست.
مواد لازم
- تخم مرغ ریز : 3 عدد
- آرد شیرینی پزی : 115 گرم
- کره هم دمای محیط : 50 گرم
- روغن مایع : 40 گرم
- نشاسته ذرت : 10 گرم
- پودر قند یا شکر : 95 گرم
- آب جوش : 1 قاشق سوپ خوری
- عسل : 15 گرم
- بکینگ پودر : 1 قاشق چایخوری
- وانیل : 1/4 قاشق چایخوری
- دارچین : 1 قاشق سوپ خوری
- سیب زرد یا قرمز : 2 عدد
- اول از همه فر را از قبل روشن کنید تا محیط فر گرم شود.
-
ابتدا سیب ها را پوست کنده ، هسته های آن را خارج کنید و برش های نیم تا 1 سانتی بزنید. -
سیب های برش خورده را با دارچین مخلوط کرده و کنار بگذارید. -
عسل را با آب جوش مخلوط کرده و کنار بگذارید. -
حالا کره ، روغن و پودر قند یا شکر را داخل ظرفی ریخته و با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. -
سپس وانیل و تخم مرغ را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا تخم مرغ ها مخلوط شوند .دور گیری ظرف فراموش نشود. -
عسلی که با آب مخلوط کرده بودید را به مواد قبلی اضافه کنید و در حد 30 ثانیه هم بزنید.(عسل در اینجا نقش رنگ دهی به کیک را دارد. -
حالا مواد خشک شامل : آرد ، بکینیگ پودر و نشاسته ذرت را با هم ترکیب کرده دوبار الک کنید و به مواد قبلی اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا آرد کامل در مواد قبلی حل شود. -
پس ار اینکه مایه کیک آماده شد داخل قیف ریخته و توی قالب های تک نفره پایپ کنید. -
اول کاغذ مخصوص پای را داخل قالب پای قرار دهید. -
حالا مقداری از مواد کیک را داخل قالب بریزید و بعد سیب های دارچینی شده را روی آن قرار دهید سپس ما بقی مواد کیک را روی آن قرار دهید تا سیب ها کامل پوشیده شود. -
قالب ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه بسته به نوع فر اجازه دهید بپزند. -
دمای فر برقی 170 درجه و دمای فر گازی 180 درجه باشد. -
زمان پخت کیک بین 20 تا 25 دقیقه متفاوت است.
مراحل