کمتر از ۲ ساعت تا آغاز حراج سکه/ شرط برنده شدن در این حراج چیست؟ / جزئیات زمان و مکان تحویل سکه‌های حراجی/ قیمت سکه در بازار امروز چقدر است؟

به گزارش بپزنپز اقتصادی؛ در حالی که ۱۳ اسفندماه نخستین مرحله از حراج سکه در مرکز مبادله برگزار شد، تا ساعاتی دیگر مرحله دوم از حراج سکه آغاز خواهد شد. این در شرایطی است که در مرحله اول، ۱۲ هزار و ۸۷۷  ربع سکه در سامانه مرکز مبادله ثبت سفارش شده بود و در نهایت با توجه به کف قیمتی در این حراج، هزار و ۱۱۸ قطعه سکه با میانگین قیمت ۱۱ میلیون و ۵۴۸ هزار تومان به برندگان تخصیص داده شد. نرخی که در آن روز با بازار آزاد سکه حدود ۶۰۰ هزار تومان اختلاف داشت. اما قیمت انواع سکه در بازار امروز تهران با توجه نوسانات ارزی با افزایش مواجه شده و در حال حاضر قیمت ربع سکه ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

حال با گذشت چند روز مرحله اول حراج، امروز قرار است دومین گام برای حراج سکه در مرکز مبادله برداشته شود. آن گونه مرکز مبادله اعلام کرده است در این مرحله از حراج همچون مرحله قبل، قرار است ربع سکه‌های ضرب سال ۱۳۸۶ و بدون بسته بندی به حراج گذاشته شود و در مراحل بعد، سایر سکه‌ها نظیر سکه تمام و نیم عرضه شود.

حراج امروز از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir برگزار می شود و همان طور که اشاره شد، دارایی موضوع دومین حراج، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته بندی است؛ هر متقاضی مجاز به ثبت سفارش حداکثر ۵ قطعه است.

متقاضیانی که مایل به شرکت در دومین حراج سکه طلا هستند و تاکنون ثبت نام و احراز هویت خود را انجام نداده اند، فرصت دارند تا ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه امروز (چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه)، اقدام به ثبت نام و احراز هویت کرده و ثبت سفارش داشته باشند. هرچند باید یادآورد شد، متقاضیان شرکت در حراج های سکه طلای سامانه معاملات مرکز مبادله ایران، می توانند طی ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز، اقدام به ثبت نام و احراز هویت کنند. همچنین هزینه احراز هویت در سامانه مبادله ارز و طلای ایران یک بار به مبلغ ۲۹۵ هزار ریال توسط سرویس احراز هویت دیجیتال (eKYC) به صورت برخط دریافت می شود و در حراج های بعدی چنین هزینه ای از متقاضی دریافت نمی شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   پرتفوی سهامداران «بیمه حکمت» در حال آب رفتن است/ آقای مدیرعامل، همچنان هیچ آرامشی بی حکمت نیست؟! + توضیحات

این در شرایطی است که بر اساس اعلام رسمی مرکز مبادله؛ شروع جلسه حراج امروز راس ساعت ۱۲ است و بازه ثبت سفارش نیز از ساعت ۱۲ تا ۱۵ خواهد بود. بازه نظارت و تخصیص نیز از ساعت ۱۵ تا ۱۶ همان روز است و ساعت ۱۶ نیز نتایج حراج اعلام می شود.  

خریدار در ثبت سفارش چه قیمتی را باید ثبت کند؟

هر متقاضی، باید قیمت پیشنهادی مدنظر خود را در سامانه ثبت کند. متقاضیان در اعلام قیمت پیشنهادی دقت کافی داشته باشند، چون در صورت برنده شدن، قیمت ثبت شده مبنای انجام معامله است. ضمناً باید به این نکته توجه داشت که ثبت قیمت پایین ممکن است باعث برنده شدن شما نشود. بدیهی است بهترین قیمت‏ ها در مقایسه با سایر شرکت‏‌کنندگان ملاک برنده شدن یا نشدن است.

سازوکار حراج سکه طلا در مرکز مبادله ایران چگونه است؟

پس از ثبت سفارش توسط متقاضیان خرید، مرتب سازی و اولویت بندی سفارش‌ها بر اساس بالاترین قیمت پیشنهادی صورت می‌گیرد؛ در صورت برابری قیمت‌ها، مرتب سازی بر اساس زمان ثبت سفارش صورت می‌گیرد. در نهایت سکه طلا بر اساس اولویت بندی از بالاترین اولویت به پایین‌ترین اولویت و متناسب با مقدار عرضه به متقاضیان تخصیص داده می‌شود.

در صورت برابری قیمت متقاضیان، اولویت تخصیص با کدام است؟

در صورت برابری قیمت‌ها، مرتب سازی بر اساس زمان ثبت سفارش صورت می‌گیرد. در نهایت سکه طلا بر اساس اولویت بندی از بالاترین اولویت به پایین‌ترین اولویت و متناسب با مقدار عرضه به متقاضیان تخصیص داده می‌شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   قالیباف: چند نرخی بودن ارز را قبول نداریم

کمتر از ۲ ساعت تا آغاز حراج سکه/ شرط برنده شدن در این حراج چیست؟ / جزئیات زمان و مکان تحویل سکه‌های حراجی/ قیمت سکه در بازار امروز چقدر است؟

شایان ذکر است، خریدار موظف است، هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده از شعبه منتخب در سامانه، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ 30 هزار تومان به عنوان هزینه تحویل به شعبه بانک عامل پرداخت کند.

در صورتی که خریدار در مهلت مشمول هزینه انبارداری (۱۴ تا ۲۱ روز کاری از زمان صدور کد رهگیری) جهت دریافت سکه طلای خریداری‌شده به شعبه انتخاب‏ی در سامانه مراجعه کند، باید علاوه بر هزینه تحویل، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ 50 هزار تومان به صورت روزانه به عنوان هزینه‌ی انبارداری به شعبه بانک عامل پرداخت کند؛ بنابراین، خریدار موظف است هزینه‌های عملیاتی مربوط به بانک عامل (هزینه تحویل و هزینه انبارداری) را به هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده به بانک عامل پرداخت کند.

متقاضی جهت تحویل سکه طلای خریداری شده باید به شعبه منتخب خود مراجعه کند. گفتنی است، شعب منتخب بانک عامل پیش از ثبت سفارش توسط متقاضی خرید در سامانه انتخاب می‌شود.

خریدار سکه طلا پس از گذشت ۷ روز کاری و حداکثر تا ۱۴ روز کاری از زمان صدور کد رهگیری در سامانه، می‌تواند با مراجعه به شعبه منتخب در سامانه، سکه طلای خریداری شده را دریافت کند. در صورت گذشت مهلت مقرر، دریافت سکه طلا از شعبه مذکور به مدت ۷ روز کاری با احتساب هزینه انبارداری تحویل می‌شود.

شایان ذکر است، سکه طلای خریداری‏ شده توسط خریدار، صرفاً به شخص خریدار یا وکیل وی، منوط به ارائه وکالت‏نامه رسمی، تحویل می‏ شود. همچنین تاکید شده که مرکز مبادله هیچ مبلغی به عنوان مالیات از خریداران کسر نمی کند.

انفساخ معامله

در صورت عدم مراجعه خریدار ظرف مدت ۲۱ روز کاری از زمان صدور کد رهگیری به شعبه انتخاب‏شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا، معامله فسخ (خود به خود خاتمه یافته) و وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه‌های عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده می‌شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   تشریح ۵ مورد از عوامل خطر ساز هتل آسمان

در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریداری به شعبه انتخاب‏ شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می ‏شود.

تکلیف مبلغ کیف پول متقاضیانی که در حراج برنده نشده‌اند، چیست؟

وجه پرداخت شده توسط متقاضیان خریدی که در حراج برنده نشده‌اند نیز به کیف پول آنان عودت داده خواهد شد. متقاضی در هر زمان می ‏تواند موجودی کیف پول را برداشت کند.

استرداد وجه به حساب یا حساب هایی که پول از آن واریز شده، صورت خواهد گرفت. شایان ذکر  است، کاربر فقط یک بار عملیات استرداد وجه خود را انجام می دهد، اما عملیات برگشت پول به دفعات واریز (در زمان پرداخت پیش از حراج از سوی متقاضی) صورت می گیرد و به ازای هر واریز ۰.۰۰۲ (دو در هزار) تا سقف ۲۵ هزار تومان به عنوان هزینه انتقال از طرف شاپرک دریافت می شود.

خاطرنشان می شود، با توجه به اینکه عودت وجه از سوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران به صورت ساتنا یا پایا انجام می شود، زمان به حساب نشستن مبلغ عودت داده شده از قواعد عملیات بانکی پیروی می کند.

 

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *