اسفناج یکی از سبزیجات پرخاصیت است که میتوان از آن در غذا، سالاد و یا تزئین استفاده کرد. یکی از مزیتهای اسفناج پخت سریع و آسان آن است. اسفناج را مناسب با هدف استفاده میتوانید به روشهای مختلفی بپزید. در این مقاله از مجله اکالا روشهای پختن این سبزی خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد، همچنین ترفندهای نگهداری اسفناج برای مدت طولانی را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
بهترین روش پخت اسفناج
بهترین روش مصرف اسفناج، استفاده از آن به صورت خام در سالاد یا اسموتی است. اما در برخی غذاها باید از اسفناج پخته استفاده شود. برای پختن اسفناج از سه روش بخارپز کردن، بلانچ کردن و سرخ کردن میتوانید استفاده کنید. در ادامه هر کدام از این روشها را توضیح میدهیم.
۱- بلانچ کردن
شاید کمتر این اصطلاح به گوشتان خورده باشد، اما بلانچ کردن یکی از کاربردیترین روشهای پخت و پز است، به خصوص اگر پای ظاهر غذا در میان باشد. برای بلانچ کردن اسفناج کافی است ابتدا اسفناجها را بشویید و در آبکش بریزید. سپس یک قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. همزمان یک کاسه از ترکیب آب و یخ آماده کنید.
بعد از اینکه آب قابلمه به جوش آمد، اسفناجها را به طوری که کامل در آب قرار بگیرد در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا برای ۲ دقیقه بجوشد. سپس بلافاصله از قابلمه خارج کنید و در کاسه آب و یخ قرار دهید تا فرایند پخت متوقف شود. بعد از اینکه کامل دمای اسفناج پایین آمد، آنها را آبکش کنید و بعد روی دستمال حولهای قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیاز جعفری رستورانی
۲-بخارپز کردن
بخارپز یکی از بهترین و سالمترین روشهای پخت اسفناج است. در این روش باید بعد از شستن اسفناج قبل از اینکه آب اضافی آن خارج شود، آنها را در قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. کافی است تا ۳ دقیقه اسفناجها روی گاز بماند تا پخته شود.
مزیت استفاده از این روش حفظ رنگ سبز اسفناج است. دقت داشته باشید که نمک را باید بعد از پخت به اسفناج اضافه کنید تا باعث طولانی شدن این فرایند نشود.
۳- تفت دادن
تفت دادن اسفناج باعث میشود تا این سبزی طعم بیشتری بگیرد. برای پختن اسفناج به این روش کافی است تا ابتدا پیاز یا سیر را همراه کمی روغن در یک تابه تفت دهید و بعد اسفناج را به همراه ادویه دلخواه به آن اضافه کنید.
حرارت گاز باید متوسط باشد و باید اسفناجها به صورت مداوم هم زده شوند تا به صورت یکدست تفت داده شود.
ترفندهای نگهداری اسفناج
بهترین زمان مصرف اسفناج بستگی به نوع نگهداری آن دارد. در ادامه به ترفندهای نگهداری اسفناج در یخچال و فریزر میپردازیم:
نگهداری اسفناج در یخچال
زمان نگهداری اسفناج خام در یخچال فقط یک هفته زمان است و در این مدت باید آن را مصرف کنید. به ویژه اگر اسفناج شسته شده باشد، زودتر خراب میشود. اسفناج پخته شده را بیشتر از ۳ روز نباید در یخچال نگهداری کنید زیرا فاسد میشود.
برای نگهداری اسفناج خام در یخچال بهتر است آنها را در یک دستمال حولهای قرار دهید، سپس دستمال را در یک زیپ کیپ پلاستیکی یا ظرف پلاستیکی درب دار بگذارید و هوای اضافی را خارج کنید. با این روش اسفناجها تا ۱۰ روز تازه میماند.
بیشتر بخوانید: فوت و فنهای خوشمزه شدن ترشی کلم قرمز
نگهداری اسفناج در فریزر
برای نگهداری اسفناج در فریزر بهتر است ابتدا آنها را بپزید، زیرا اسفناج تازه در فریزر بیکیفیت میشود. بعد از پخت اسفناج به روش بخارپز یا تفت دادن، اجازه دهید خنک شوند، سپس آنها را در یک زیپ کیپ یا ظرف پلاستیکی بریزید و در فریزر قرار دهید.
همچنین میتوانید اسفناجهای پخته را به صورت ساطوری خرد کنید و بعد در قالبهای یخ قرار فشرده کنید، سپس در فریزر قرار دهید. اسفناج فریز شده را تا ۶ ماه میتوانید استفاده کنید.
در این مقاله از مجله اکالا، بهترین روش پخت اسفناج را به همراه ترفندهای نگهداری آن آموزش دادیم. شما میتوانید مناسب با نوع غذا و نیاز خود یکی از روشهای گفته شده را دنبال کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.