بخش کشاورزی یکی از مهمترین ارکان هر کشوری برای داشتن تأمین زنجیره غذایی سالم و مسائل مربوط به آن است که میتوان گفت به دلیل اهمیت ویژه اش سکاندار آن بخش فردی باشد که بتواند نیازهای جامعه را به طور دقیق برطرف کند.
در کشور ما نیز این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است و با توجه به مشکلات موجود در زمینه امنیت غذایی و تأمین کالاهای اساسی کشور و مسائل استراتژیک مربوط به آن تصدی گری این بخش به طور ویژه دیده شود تا کشور با مشکل و بحران مواجه نشود.
امروز در حالی غلامرضا نوری قزلچه، از آذربایجان شرقی به عنوان وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شد که وی سابقه حضور در این وزارتخانه به عنوان مشاور وزیر جهادکشاورزی و همچنین سه دوره حضور درمجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد. تخصص نوری قزلچه در زمینه کارشناسی کشاورزی و دامپروری است، اما در مجلس به عنوان رئیس و سخنگوی فراکسیون مستقل ولایی فعالیت داشته است.
باتوجه به فعالیت و حضور نه چندان کم وی در مجلس شورای اسلامی پیش بینی میشود شناخت مساعدی از وزارت جهادکشاورزی، باندهای ثروت و قدرت فعال در آن، چالش و معضلات آن داشته باشد. از سویی دیگر با تکیه به فعالیت در بهارستان و شناخت اغلب نمایندگان ادوار از وی، بتواند با کسب آرا مطلوبی بر کرسی این وزارتخانه تکیه بزند.
اما اینها تنها کافی نیستند و باید بررسی شود که آیا ارتباط این شخص و نفوذ وی در دولت و مجلس شورای اسلامی به گونهای است که بتواند اعتبارات لازم را جهت تکیه بر صندلی وزارتخانه گسترده جهادکشاورزی، دریافت کند؟ همچنین ارتباط موثرش با سایرین برای پیشبرد اهداف این وزارتخانه مهم به چه صورتی است؟ به عبارتی به زبان عامیانه حرفش خریدار دارد یا خیر.
طی سالهای گذشته موضوع استفاده بیش از حد از تراریختهها و نهادههای آلوده که امنیت غذایی کشور را بر هم میزند از موضوعات مهمی بود که در سطوح مختلف به درستی به آن پرداخته نشد و به جای آن سخنهایی از اختلاسهای کلان در سطح وزارت جهاد کشاورزی به گوش رسید که زیبنده این رکن مهم کشور نبود؛ بنابراین به گفته کارشناسان باید از همین ابتدای کار به مسائل به گونهای اندیشیده شود تا بیت المال به دست مافیای نهاده، روغن و … نیفتد.