نورالژی بین دنده ای به تحریک و یا التهاب عصب های کوچکی که در امتداد هر دنده از ستون فقرات قفسه سینه قرار دارند، مربوط می شود. ملتهب شدن این عصب ها منجر به بروز درد های شدید، کوبنده و سوزشی خواهد شد. این حالت زمانی بروز پیدا می کند، که یک وضعیت سلامتی بر اعصابی که احساسات را به مغز منتقل می کند، تاثیر بگذارد. آسیب رسیدن به ماهیچه ها، تاندون ها یا رباط ها، گیرنده های بافت عصبی مجاور بافت آسیب دیده به نام گیرنده های درد را به فرستادن سیگنال درد به مغز وادار می کنند.

این نوع از نورالژی منجر به بروز درد شدیدی در قفسه سینه می شود و احتمال می رود، دلیل این امر فشرده سازی اعصاب بین دنده ای باشد. از شایع ترین علائم این عارضه می توان به دل درد، بروز درد در قفسه سینه، احساس درد در ستون فقرات و بین دنده ها اشاره نمود.

نورالژی بین دنده ای

این عارضه می تواند، وجود درد در قفسه سینه و در اطراف اعصاب بین دنده ای باشد، در واقع این درد به دلیل التهاب یا آسیب به عصب بین دنده ای ایجاد می شود، این عصب ریشه در نخاع دارد و بین دنده ها قرار می گیرد. این بیماری در اثر فشردگی تنها یکی از بیست و چهار عصب واقع بین دنده ها و عضلات مابین دنده ها در سطح قفسه سینه آغاز می شود. درمان این عارضه به علت پدیدار شدن آن بستگی دارد. آشنایی با علت درد در قفسه سینه و راه های درمان آن می تواند، در کاهش درد های این ناحیه مفید واقع شود.

بری دلایل بروز انواع بیماری نورالژی

علت بروز

این بیماری ممکن است، به دلایل مختلفی در بدن بروز پیدا کند، در برخی موارد دلایل پیدایش آن به عفونت، آسیب به قفسه سینه یا دنده ها حین جراحی در قفسه سینه یا بروز التهاب مربوط می باشد. حتی انجام جراحی برای برداشتن کلیه ها نیز می تواند، منجر به بروز این ناراحتی در فرد شود. از جمله عوامل دیگری که می تواند، در ابتلا به این بیماری دخیل باشند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

احتمال دارد، نورالژی بین دنده ای به دلایلی چون شکستن یا ترک خوردن یکی از دنده ها به دلیل ضربه، تخریب اعصاب بین دنده ای، آرتروز ستون فقرات که منجر به التهاب عصب می شود،  درد بعد از توراکوتومی یا همان درد پس از برش جراحی در دیواره قفسه سینه،  نوریت بین دنده ای و دردی که در قفسه سینه احساس می شود، اتساع شکم، بارداری که ممکن است منجر به افزایش درد قفسه سینه شود، ضایعات پوستی و ماهیچه ای یا رباط های اطراف مهره ها، تومور خوش خیم یا بدخیم در قفسه سینه یا شکم که بر اعصاب بین دنده ای فشار می آورند، عفونت هایی مانند زونا ( نورالژی پس از ترمیتیک از زونا)، افزایش تولید سیتوکین ها که مولکول های التهابی می باشند که توسط بافت های آسیب دیده آزاد می شوند و درد های حاد را پدید می آورند، ام اس و دیابت روی دهد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   ۱۸ درمان‌ خانگی درد پریود شکمی که معجزه می کند!

علائم اصلی

بروز این بیماری با علائم متفاوتی همراه می باشد، از مهمترین علائم آن می توان به موارد زیر اشاره نمود، ممکن است در بعضی موارد نشانه ها و بیماری بدون درمان خاصی در زمان کوتاهی از بین برود، اما در صورت بروز درد لازم است، فورا به پزشک مراجعه شود، تا بررسی های لازم انجام گیرد و درمان مناسبی برای آن در نظر گرفته شود.

  • اصلی ترین علائم نورالژی بین دنده ای احساس درد در ناحیه قفسه سینه می باشد، این درد می تواند تمام این ناحیه را بپوشاند، یا دو طرفه باشد، شبیه به درد ضربه چاقو و در مواردی نیز ممکن است، فرد این درد را در بین دنده ها احساس کند. دوره درد ها پراکنده می باشد و احتمال دارد، با فعایت تشدید شوند.
  •  احساس درد در دنده ها مخصوصا در سمت چپ که ممکن است، با درد قلب یا انژین اشتباه گرفته شود، بهتر است هر نورالژی دنده ای به عنوان درد قلبی در نظر گرفته شود، تا زمانی که خلاف آن ثابت شود؛ این درد به شکل درد در بازوها یا شانه و در سمت چپ مفصل شانه و بازو بروز پیدا می کند.
  • بروز درد به دلیل خنده، عطسه یا تنفس
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن
  • محدود شدن دامنه حرکتی بازو ها و پشت
  • از دست دادن اشتها
  • درد شکم
  • خارش بی حسی
  • تب

علائم خطرناک

نشانه هایی که در ادامه ذکر می شوند، علائم خطرناک این بیماری می باشند، که در صورت تجربه آن ها باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

  • حساس فشار یا پارگی در قفسه سینه
  • سرفه ها خلطی و زیاد
  • نا منظم شدن ریتم قلب
  • اختلال در تنفس
  • درد شدید در شکم
  • گیج شدن یا بروز سرگیجه
  • کاهش سطح هوشیاری
  • فلج و آرتروز عضلانی

عوامل خطر

برخی از موارد ممکن است، عوامل خطرناکی برای بیماری نورالژی بین دنده ای محسوب شوند، عواملی چون  عفونت ویروس واریسلا زوستر که این ویروس می تواند، بعد از شصت سالگی نیز دوباره فعال شود، شرکت در ورزش های پر تحرک مانند فوتبال و اسنوبرد، تروما به دلیل تصادف با وسایل نقلیه چون موتور که منجر به آسیب به دنده ها و اعصاب بین دنده ای شود، همچنین افراد دارای اضطراب زیاد نیز امکان دارد، درد بین دنده ای را در خود احساس کنند. اطلاع یافتن از علائم شکستگی دنده و نحوه تشخیص آن می تواند، در شناسایی بهتر درد موثر باشد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   درمان‌های خانگی برای سرفه‌های خشک را بشناسید

آشنایی با بیماری نورالژی بین دنده ای

پیشگیری

با کمک روش های آسانی می توان از خطر ابتلا به این عارضه کاست، می توانید به راحتی با واکسینه شدن در برابر بیماری هایی مانند آبله مرغان و هرپس زوستر بدن خود را ایمن تر سازید، نکات ایمنی در هنگام رانندگی را در نظر داشته باشید و ایمن برانید، پیش از ورزش بدن خود را گرم کنید و در هنگام شرکت در ورزش های تماسی از کلاه ایمنی و بالشتک استفاده کنید.

تشخیص

برای تشخیص بیماری پزشک علاوه بر معاینه سوالاتی در رابطه با سابقه بیماری ها و علائم که دارید، از شما می پرسد و می خواهد، دردی را که تجربه می کنید، به خوبی برای او شرح دهید، همچنین نیاز است تمام دارو هایی که مصرف می کنید و سایر مشکلات پزشکی خود را به اطلاع پزشک برسانید. اهمیت این موضوع به این دلیل می باشد، که این نوع از نورالژی می تواند، مربوط به نشانه ای از بیماری هایی چون ام اس، دیابت یا لوپوس باشد.

در مواردی که در در نواحی صورت باشد، پزشک انجام معاینات دندان پزشکی را از شما می خواهد، زیرا احتمال دارد دلیل این درد مشکلات دندانی مانند آبسه دندان باشد، با بررسی دقیق این مورد پزشک می تواند، با اطمینان خاطر احتمال مشکلات دندان را رد کند و تشخیص دقیق تری داشته باشد.

برای تشخیص صحیح پزشک از آزمایش هایی چون آزمایش خون، ام آر آی یا تست های سرعت هدایت عصبی استفاده کند. در آزمایش خون یک متخصص مراقبت های بهداشتی به بررسی سطح قند خون و عملکرد کلیه می پردازد و با کمک تست های MRI پزشک می تواند تشخیص دهد، که به ام اس مبتلا می باشید یا خیر. از تست های سرعت هدایت عصبی نیز برای تشخیص میزان آسیب عصبی استفاده می شود، تا تشخیص داده شود، که سیگنال ها با چه سرعتی در اعصاب حرکت می کنند.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   روش های کاهش عوارض یائسگی و نکاتی که باید رعایت کنید

درمان

در پروسه درمان یافتن علت بروز مهمترین بخش می باشد، پس از تشخیص صحیح و یافتن علت آن پزشک می تواند، علل فوری و جدی بیماری را کنترل کند و پس از آن بسته به میزان درد بیمار از مسکن هایی مانند پاراستامول یا ضد التهاب ها در صورت رفع منشا عفونی استفاده کند. درمان علت بیماری بسیار مهم می باشد و لازم است، بدانید که علت درد آرتروز بوده است یا حرکت کاذب و یا التهاب.

در صورتی که درمان های ساده برای رفع بیماری موثر نبود بهتر است، با یک متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید، در این صورت احتمال دارد، پزشک روش های زیر را برای رفع ناراحتی ارائه کند.

بررسی روش های درمان بیماری مربوط به درد های بین دنده ای

  • داروهایی تجویزی برای درد های عصبی مانند کرم کپسایسین که در تسکین دردهای نورالژی بین دنده ای موثر می باشد، یا دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی چون ایبوپروفن و دارو های ضد افسردگی که به تسکین درد های عصبی کمک می کند.
  • درمان با فرکانس رادیویی: احتمال دارد بی حس کننده موضعی یا کورتیکواستروئید به ناحیه آسیب دیده تزریق شود. کورتیکواستروئیدها به کاهش خطر نورالژی پس از تبخال کمک می کند.
  • آنتی هیستامینها برای تسکین خارش تجویز می شوند
  • دارو های ضد ویروسی شدت و مدت علائم را کاهش می دهند
  • دارو های ضد تشنج تجویز می شود
  • رویکرد های مکملی در نظر گرفته می شود

چشم انداز

نورالژی بین دنده ای می تواند، افراد را به شیوه های مختلفی تحت تاثیر قرار دهد، پزشک با توجه به علائم و پاسخ به درمان های مختلف بهترین ایده را برای رهایی از بیماری در پیش می گیرد. درد مزمنی که درمان نشود، عوارض بسیاری به دنبال دارد، از جمله این عوارض بی خوابی، کم اشتهایی و افسردگی می باشد. چنانچه در یافتن درمای مناسب به مشکل برخورد کرده اید، از پزشک معالج خود بخواهید، شما را به یک متخصص مدیریت درد معرفی کند، تا برنامه ای موثر و بی خطر را در پیش بگیرید.

منبع : آرگا

برچسب :



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *