گسترش استفاده از شبکه‌های‌اجتماعی باعث‌شده تا بعضی افراد خیلی راحت در دام کلاهبردار‌های به ‎ظاهر عاشق بیفتند. این افراد با چند پیام ساده و محبت‌آمیز، دل طمعه را به دست می‎آورند تا اطلاعات شخصی یا پول او را برای اخاذی به جیب بزنند. این کار می‌تواند با فریب‌های عاشقانه انجام و از نظر عاطفی و مالی برای طعمه به یک کابوس تبدیل شود. اما چطور قربانی کلاهبرداری عاشقانه آنلاین نشویم و نشانه‌های چنین افرادی چیست؟

منطقی باشید، نه تشنه محبت
یکی از اقداماتی که می‌تواند کاربران را از گرفتارشدن در دام کلاهبرداران محافظت کند، منطقی بودن است. به ‎ویژه در رابطه با دام‌های عاطفی و عاشقانه که شاهد ابراز علاقه‌های زودهنگام و غافلگیرکننده از افراد ناشناس هستیم، معمولا قربانیان افرادی هستند که تشنه محبت هستند و در محیط خانواده توجه کافی را دریافت نکرده‌اند و به همین دلیل خیلی زود طعمه می‌شوند. اگر خودتان احساس می‌کنید که چنین خصوصیتی دارید، باید خیلی بیشتر مراقب خودتان در شبکه‌های اجتماعی باشید. همچنین نهاد‌های آموزشی و خانواده‌ها باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند و ضمن تامین نیاز‌های عاطفی فرزندان خود به آنها بیاموزند که اگر با یک ابراز علاقه آتشین و ناگهانی مواجه شدند، قبل از وابسته‌شدن و دادن پاسخ مثبت بیشتر به آن فکر کرده و حتی‌الامکان با یک مشاور مورد اعتماد مشورت کنند.
 
 اطلاعات مهم را در بیو شبکه اجتماعی‌تان قرار ندهید
کلاهبرداران معمولا سعی می‌کنند تا حد امکان اطلاعات بیشتری در مورد شما جمع‌آوری کنند تا بتوانند به خواسته خود برسند. هرچه بیشتر درباره شما بدانند، راحت‌تر می‌توانند اعتماد شما را جلب کنند و شما را از لحاظ روانی تحت تاثیر قرار دهند؛ بنابراین نام کامل، تاریخ تولد، محل کار یا هرگونه اطلاعات دیگری که می‌تواند در یافتن یا شناخت بیشتر شما مورد استفاده قرار گیرد، در بیو شبکه اجتماعی‌تان قرار ندهید. کلاهبردار می‌تواند با وانمود کردن به داشتن علایق یا دوستان مشترک با شما سعی در جلب اعتماد شما داشته باشد.
 
تقویت سواد رسانه‌ای و مهارت‌های زندگی
استفاده مفید و موثر از رسانه همچون بسیاری از امکانات و تجهیزات و بستر‌های موجود، نیازمند مهارت است و به‌طور طبیعی افراد سودجو و کلاهبرداران برای این که بتوانند نقشه خود را به راحتی پیش ببرند، معمولا طعمه‌های خود را از بین افراد فاقد مهارت و دارای خلأ‌های عاطفی انتخاب می‌کنند؛ بنابراین همان طور که یک راننده فاقد مهارت با سوارشدن بر یک خودرو ممکن است به خود و دیگران آسیب بزند، یک کاربر فعال ناآشنا با سواد رسانه‌ای و مهارت‌های زندگی در شبکه‌های اجتماعی هم با احتمال بیشتر ممکن است مورد سوء استفاده قرار بگیرد و به خودش و خانواده‌اش و همین طور جامعه آسیب بزند. یکی از مهم‌ترین آسیب‌های فردی این موضوع تجربه ناکامی عاطفی و شکست عشقی برای قربانی و آسیب مهم اجتماعی آن، خدشه‌دار شدن اعتماد عمومی است.
 
 ۳ زنگ‌خطر که باید جدی بگیرید
کلاهبردار‌هایی که در لباس افراد عاشق‌پیشه به سراغ کاربران می‌روند، چند ویژگی دارند که اگر متوجه آنها شدید، باید این زنگ خطر‌ها را برای ادامه رابطه جدی بگیرید.
 
۱.  بهانه برای اجتناب از دیدار| این افراد با داستان‌های واهی از ملاقات حضوری با قربانی خود اجتناب می‌کنند و رابطه را به‌طور آنلاین پیش می‌برند. آنها در مورد قرار ملاقات در آینده و اشتیاق برای این کار وعده می‌دهند؛ اتفاقی که هرگز به واقعیت تبدیل نمی‌شود و همیشه بهانه‌ای برای این تاخیر وجود دارد.
 
۲. جلب ترحم| در پیام‌های این افراد برای قربانی معمولاً موضوعی اورژانسی یا شرایطی دشوار مانند بیماری یا مشکلات خانوادگی وجود دارد که با آن سعی در برانگیختن همدردی قربانی و ایجاد پیوند نزدیک‌تر دارند. آن‌ها همچنین ممکن است قربانی را تشویق کنند تا مشکلات خود را به اشتراک گذاشته و اطلاعات بیشتری برای دستکاری روانی در اختیار بگذارد.
 
۳. بمباران عشق| این افراد معمولا از «بمباران عشق» به عنوان تکنیکی برای نزدیک شدن به قربانیان خود استفاده می‌کنند. این روشی است که اغلب در مراحل اولیه یک رابطه سمی یا سوءاستفاده به کار گرفته می‌شود و شامل ابراز بیش از حد تحسین، عشق و محبت در زمانی است که حتی یکدیگر را به خوبی نمی‌شناسید. تحسین شدن برای ما انسان‌ها بسیار هیجان‌انگیز است، اما می‌تواند روشی موثر برای واداشتن قربانی به انداختن سپر دفاعی مراقبت از خود و تصور ارتباط عمیق با فرد شیاد باشد. فرد کلاهبردار سعی می‌کند موقعیتی را ایجاد کند که شبیه به یک عاشقانه باورنکردنی است. این موضوع باعث سرعت بخشیدن به پیشروی رابطه می‌شود و حتی ممکن است پیش از ملاقات در زندگی واقعی، صحبت به ازدواج کشیده شود. این امر رد درخواست کمک مالی از طرف دوست آنلاین را برای قربانی دشوار می‌کند.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   یک ترفند ارزان قیمت برای افزایش سرعت اینترنت وای فای/ این روش را امتحان کنید

منبع: روزنامه خراسان

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *