با قارچ گانودرما چه قدر آشنایی دارین؟ احتمالا اسمش رو زیاد شنیده باشین و دوست داشته باشین در موردش بیشتر بدونین. قارچ گانودرما که اسم چینی اون لینگ زی هست، در ژاپن به اسم ری شی و در کره به اسم یونگ زهی شناخته میشه. این قارچ سال هاست در طب سنتی جایگاهی ویژه داره و برای درمان و بهبود خیلی از بیماری ها استفاده میشه. اما همون طور که خیلی پرطرفداره، مخالف های زیادی هم داره. و خیلی ها اون رو مضر و یا بی فایده می دونن.

از اون جایی که پرورش قارچ گانودرما در ایران امکان پذیره و امروزه طرفدارای قهوه گانودرما هم زیاد شده، من قصد دارم در قالب یه مقاله به طور مفصل بهش بپردازم. خب این قارچ خواص و مضراتی داره و لازمه مقدار و طریقه مصرف اون رو بدونین. پس به طور کامل در مورد همه این مطالب صحبت می کنم. امیدوارم براتون مفید باشه.

 

قارچ رِی شی یا گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما (Ganoderma) به نوعی گیاه از گونه قارچ های قرمز رنگ گفته می شود که سال های سال است در طب سنتی بسیار محبوب و معروف شده. این قارچ که برای رشد به تنه ی درختان و محیط های گرم و مرطوب نیاز دارد، ارزش درمانی و غذایی بالایی داشته و گفته می شود می تواند در بهبود و حتی درمان بسیاری از بیماری ها مفید واقع شود.

از خواص درمانی این قارچ خودرو برای اولین بار در آسیای شرقی استفاده شد. ولی حالا این قارچ برای مردم تمام دنیا شناخته شده است، آن را در مزارع پرورش قارچ کشت می کنند و از خواص کم نظیرش بهره می برند.

قارچ گانودرما که به اسم “جان افزا” هم معروف است، بافتی سفت، براق و چوب مانند دارد. رنگ قرمز این قارچ در لبه ها کم رنگ تر شده و به نارنجی متمایل می شود. دارای هاگدانی قهوه ای رنگ بوده و بیشتر روی چوب ها و یا با تکنیک های خاص مزارع پرورش قارچ رشد می کند.

طریقه مصرف قارچ گانودرما یا ری شی روش های مختلفی دارد که می تواند باعث بهبود و درمان بیماری ها و یا تشدید آن و ایجاد عوارض جانبی شود. در ادامه این مقاله به بررسی برخی از فواید قارچ گانودرما می پردازیم.

 

قارچ گانودرما چیست

 

خواص قارچ گانودرما و میزان تاثیرگذاری آن

برخی از ویژگی ها و خاصیت های این قارچ در مطالعات و آزمایشات اخیر به اثبات رسیده است. اما به طور قطع نمی توان از تاثیر گذاری و سودمندی این قارچ به صورت یکسان برای همه افراد اطمینان داشت. با این حال دانستن مزیت های مصرف این گیاه بومی آسیایی خالی از لطف نیست. از خواص قارچ گانودرما می توان موارد زیر را نام برد:

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه چیمی چانگای با طعم عالی-مجله بپز نپز

 

1- بهبود التهاب و درمان حساسیت ها

یکی از خاصیت های قارچ گانودرما آنتی اکسیدانی و کاهش التهاب است. گفته می شود که از این قارچ به عنوان دارویی برای کاهش التهاب و بهبود بیماری های مرتبط با آن استفاده می شود. در بعضی موارد دیده شده که با 14 روز مصرف از این قارچ بهبودی حاصل شده اما در بعضی موردهای دیگر پس از 12 هفته هم نتیجه ای مشاهده نشده است.

علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی بالا در قارچ گانودرما آزمایشات نشان داده اند که عصاره و اسانس این قارچ می تواند حساسیت ها را کاهش داده و آلرژی ها را درمان کند. برای مثال این قارچ توانسته در بهبود بیماری برونشیت با کم کردن میزان هیستامین مفید واقع شود و نتایج خوبی ایجاد کند.

 

درمان حساسیت و آلرژی

 

2- کنترل میزان کلسترول، قند و فشار خون

در بررسی های اخیر انجام شده بر روی خواص قارچ گانودرما اثبات شده مصرف این قارچ می تواند میزان کلسترول بد خون را تا حدی کاهش دهد. اما نتایج این آزمایشات در برخی افراد متفاوت بوده و میزان کلسترول خون در افراد دیگر بدون تغییر بوده است.

گفته می شود مصرف این قارچ در کاهش میزان قند خون تاثیر زیادی دارد. برای اثبات این موضوع، آزمایشات مختلفی روی جانوران و انسان ها صورت گرفت. اما در نهایت نتایج آزمایشات متناقض بوده و به آزمایش و بررسی بیشتری نیاز است.

برای بررسی خاصیت کاهش فشار خون روی موش های آزمایشگاهی تحقیقاتی انجام شد. این موش ها به بیماری فشار خون بالا مبتلا بودند. در آخر کشف شد مصرف این قارچ می تواند فشار خون را تا هشت ساعت، پایین نگه دارد.

 

3- آرامش اعصاب و درمان بی خوابی

یکی دیگر از فواید قارچ گانودرما آرامش بخشیدن، کم کردن ضعف اعصاب، بهبود سردرد و درمان بی خوابی است. مصرف این قارچ حتی در مواردی می تواند افسردگی را بهبود داده و از استرس و اضطراب افراد کم کند. مطالعات نشان می دهد مصرف قارچ ری شی برای بیماران منجر به کاهش خستگی های جسمی و بالا بردن احساس تندرستی و شادابی در آن ها می شود. هم چنین مصرف این قارچ به بیمارانی که دچار بی خوابی شده اند هم توصیه می شود.

 

بهبود کیفیت خواب

 

4- قارچ گانودرما در مقابله با سرطان

مطالعات و آزمایشات صورت گرفته در مورد این قارچ در مواردی نشان داده اند که می توان برخی از سرطان ها را کنترل و حتی بهبود داد. سرطان هایی مثل سرطان سینه، خون، ریه، پروستات و سرطان روده ی بزرگ مورد بررسی قرار گرفتند.

در برخی آزمایشات قارچ گانودرما توانست منجر به از بین رفتن سلول سرطانی شده و یا از رشد تومورها جلوگیری کند. اما این نتایج کامل و قطعی نبوده و در بررسی های بعدی مشاهده نشده است.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   برای تهیه زولبیا از چه آردی استفاده کنیم ( 2 نکته ساده)-مجله بپز نپز

گفته می شود مصرف این قارچ در کنار درمان های اصلی می تواند در بهبودی و درمان موثر واقع شود اما به طور کامل نمی تواند راه حلی جایگزین باشد. کسانی که به صورت جانبی و در کنار درمان های معمول از این قارچ استفاده کرده اند توانسته اند نتایج بهتری کسب کنند. برای مثال یکی از این نتایج کاهش اضطراب و خستگی های جسمی بوده است. با این حال به بررسی ها و آزمایشات بیشتری در این رابطه نیاز است.

 

5- بهبود هپاتیت B و بیماری های قارچی

مصرف قارچ گانودرما می تواند ویروس هپاتیت را در بدن کاهش داده و از مقدار آن کم کند. البته برای این منظور باید به روش و مقدار خاصی مصرف شود.  هم چنین این گیاه دارویی سنتی می تواند باعث بهبود سریع تر زخم هایی مانند زخم معده شده و از رشد قارچ های آلوده و بیماری زا جلوگیری کند. مصرف این قارچ در کنار داروهایی مثل آنتی بیوتیک می تواند میزان اثرگذاری آن ها را افزایش دهد.

 

6- بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن

آخرین و به نوعی مهم ترین ویژگی قارچ گانودرما این است که می تواند سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری ها مقاوم کند. آزمایشات اولیه ی صورت گرفته بر روی این قارچ نشان می دهد که قارچ گانودرما می تواند تعداد و فعالیت گلبول های سفید خون را افزایش دهد. به همین ترتیب این سلول ها با بیماری هایی از قبیل سرطان، عفونت ها، بیماری های کلیوی و بیماری های مربوط به کبد مقابله می کنند.

عصاره این قارچ ترکیبات خاصی دارد که کارکرد گلبول های سفید خون را بهبود می بخشد. از این رو با عفونت های مالاریایی، بیماری های قارچی و التهاب های بدن مقابله می کند.

به طور کلی قارچ گانودرما به عنوان دارویی مفید در طب سنتی شناخته می شود. اما برای اطمینان از تمام خاصیت های آن نیاز به آزمایشات بیشتر است و این قارچ به تنهایی نمی تواند باعث درمان بیماری ها شود. در ادامه به عوارض مصرف این قارچ اشاره خواهیم کرد.

 

بهبود سیستم ایمنی با قارچ ری شی

 

عوارض مصرف قارچ گانودرما چیست؟

مصرف قارچ گانودرما در طولانی مدت ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. برخی از افرادی که این قارچ را به صورت پودر و یا بیش از یک ماه متوالی مصرف کرده اند، دچار عارضه شده و یا بیماریشان تشدید شده است.

توصیه می شود از این قارچ دو هفته قبل از عمل جراحی پرهیز شود. چرا که ممکن است خطر خونریزی را بالا ببرد. هم چنین کسانی که بیماری های خود ایمنی دارند، احتمال تشدید بیماری برایشان وجود دارد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   راز ترد شدن خیارشور خانگی با نخود خام-بپز نپز

مصرف قارچ گانودرما در بارداری و یا دوران شیردهی توصیه نمی شود. و بهتر است در این مورد احتیاط شود.

افرادی که فشار خون پایینی دارند باید از مصرف این قارچ پرهیز کنند. هم چنین این قارچ نباید با داروهای مرتبط با درمان فشار خون مصرف شود. چون خود قارچ به طور طبیعی فشار خون را کاهش می دهد. پس مصرف این قارچ برای کسانی که فشار خون پایینی دارند و یا از داروهای کاهش دهنده فشار خون استفاده می کنند میتواند خطر ناک باشد.

هم چنین قارچ گانودرما نباید به همراه داروهایی که باعث جلوگیری از انعقاد خون می شوند، مصرف شود.

از دیگر عوارض هایی که ممکن است این قارچ به همراه آورد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1. ایجاد مشکلات گوارشی و ناراحتی معده

2. آلرژی و حساسیت

3. خونریزی بینی و مدفوع خونی

4. خارش و خشکی گلو و بینی

 

عوارض مصرف

 

مقدار و طریقه مصرف قارچ گانودرما به چه صورت است؟

از نظر علمی مقدار مصرف توصیه شده ای برای این قارچ وجود ندارد. میزان مجاز برای مصرف قارچ گانودرما به سن، وضعیت و شرایط سلامتی بدن، شکل مصرفی این قارچ و… بستگی دارد.

طعم و مزه این قارچ چندان خوشایند نیست. اما می توان آن را به سه صورت خام، عصاره و پودر مصرف کرد. در کشورهای مختلف از این قارچ در ترکیب با خوراکی های دیگر استفاده می شود.

قارچ گانودرما به صورت تازه را می توانید بین 25 تا 100 گرم در روز مصرف کنید. اما این میزان در عصاره گانودرما، فقط 1.5 تا 9 گرم است. هم چنین مکمل هایی وجود دارند که در آن ها این میزان ممکن است متغیر باشد. اما در حالت کلی مصرف این قارچ به صورت پودر از گیاه تازه ی آن رایج تر است.

طریقه مصرف قارچ گانودرما گوناگون است. اما می توان آن را به صورت دمنوش ترکیب شده با دیگر گیاهان و یا قهوه گانودرما مصرف کرد. بهتر است این قارچ را با شکم خالی و در چهار وعده، در مجموع به مقدار حدودا 2.5 گرم در روز مصرف کنید.

 

سرو قهوه گانودرما

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *