اگر شب‌ها با تنگی نفس از خواب بیدار می‌شوید و یا هنگام دراز کشیدن احساس نفس تنگی دارید در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا علل تنگی نفس در خواب و هنگام دراز کشیدن و روش‌های درمان آن را برایتان شرح دهیم. 

علل تنگی نفس هنگام خوابیدن و دراز کشیدن

شاید در اینجا این سوال مطرح شود که چه عواملی سبب می‌شود تا در هنگام خواب یا دراز کشیدن با تنگی نفس مواجه شویم؟ از مهمترین این دلایل می‌توان به مورد زیر اشاره کرد:

  • نارسایی قلبی
  • اختلال هراس
  • خرناس
  • مشکلات سلامت روان
  • بیماری‌های مربوط به ریه مانند برونشیت
  • و علائمی دیگر

۶ روش خانگی برای درمان تنگی نفس در خواب و دراز کشیدن

در این بخش به راهکارهای درمان خانگی مشکل تنگی نفس در خواب و هنگام دراز کشیدن اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

۱- وزن سالم و متناسب خود را حفظ کنید

پزشکان معمولاً برای جلوگیری از این مشکل کاهش وزن را توصیه می‌کنند. چاقی، به ویژه در قسمت فوقانی بدن، می‌تواند خطر انسداد راه‌های هوایی و انسداد راه عبور باریک بینی را افزایش دهد. این انسدادها می‌تواند باعث شود که تنفس به طور ناگهانی یا مدت طولانی هنگام خواب متوقف شود.

حفظ وزن سالم می‌تواند مجاری هوایی شما را باز نگه دارد و علائم تنگی نفس را کاهش دهد. کاهش متوسط وزن در افراد دارای چاقی می‌تواند نیاز به جراحی فوقانی راه‌های هوایی یا درمان طولانی مدت CPAP را از بین ببرد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه برنج کته برای دو نفر؛ ساده به همراه نکات کلیدی

علل تنگی نفس هنگام خوابیدن و دراز کشیدن

۲- یوگا

ورزش منظم می‌تواند سطح انرژی شما را افزایش داده، قلب شما را تقویت کرده و تنگی نفس در خواب را بهبود بخشد. یوگا می‌تواند به طور خاص، قدرت تنفس شما را بهبود بخشد و جریان اکسیژن را باز کند.

تنگی نفس در خواب با کاهش اشباع اکسیژن در خون شما همراه است. یوگا از طریق تمرینات تنفسی مختلف می‌تواند سطح اکسیژن شما را بهبود بخشد. در نتیجه، یوگا میزان وقفه در خواب را که ممکن است تجربه کنید کاهش می‌دهد.

۳- تغییر وضعیت خواب

یک تغییر کوچک در وضعیت خواب شما می‌تواند علائم تنگی نفس در خواب را کاهش داده و استراحت شب شما را بهبود بخشد. یک مطالعه در سال ۲۰۰۶ نشان داد که بیش از نیمی از موارد انسداد مجاری تنفسی در خواب وابسته به وضعیت خوابیدن است.

مطالعات معتبر نشان داده است که خوابیدن به پشت یعنی حالت خوابیده به پشت می‌تواند علائم را بدتر کند. برای برخی بزرگسالان، خوابیدن به پهلو می‌تواند به بازگشت تنفس به حالت عادی کمک کند. با این حال، یک منبع تحقیق معتبر در سال ۲۰۰۲ نشان داد که کودکانی که تنگی نفس در خواب دارند بهتر است روی پشت خود بخوابند.

بیشتر بخوانید: این ویتامین‌ها رو مصرف کن تا راحت بخوابی!

۴- از رطوبت ساز استفاده کنید

دستگاه‌های مرطوب کننده دستگاه‌هایی هستند که رطوبت هوا را اضافه می‌کنند. هوای خشک می‌تواند بدن و سیستم تنفسی را تحریک کند. استفاده از رطوبت ساز می‌تواند مجاری هوایی شما را باز کند، احتقان را کاهش داده و تنفس سالم‌تری را ایجاد کند.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   افرادی که این بیماری را دارند نباید خیار بخورند

می‌توانید روغن اسطوخودوس، نعنا یا اکالیپتوس را به یک مرطوب کننده اضافه کنید. این سه روغن اساسی دارای مزایای ضد التهابی و تسکین دهنده هستند.

روش خانگی برای درمان تنگی نفس در خواب و دراز کشیدن

۵- از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید

تغییر سبک زندگی می‌تواند سلامتی شما را بهبود بخشد و عادت‌های بهتری را برای خوابیدن ترغیب کند. برای کاهش عوارض تنگی نفس در خواب، ترک سیگار را در نظر بگیرید و مصرف الکل را محدود کنید.

الکل عضلات گلو را کنترل می‌کند که در پی آن به مرور تنفش شما دچار مشکل می‌شود؛ این می‌تواند منجر به خروپف و مختل شدن چرخه خواب شود، همچنین می‌تواند منجر به التهاب در مجاری هوایی شما شده و جریان هوا را مسدود کند.

مشابه الکل، مصرف دخانیات نیز می‌تواند به التهاب و تورم در مجاری هوایی شما کمک کند. یک منبع معتبر در سال ۲۰۱۲، استعمال سیگار را عامل خطر ابتلا به تنگی نفس در خواب دانست.

بیشتر بخوانید: با این خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها بی‌خواب می‌شوید!

۶- سر تخت را بلند کنید

تنظیم کردن سر تخت در زاویه ۶۰ درجه باعث کاهش علائم تنگی نفس می‌شود. افراد با خوابیدن در یک تختخواب یا صندلی که دارای قسمت بالایی قابل تنظیم است، می‌توانند به این موقعیت برسند. از طرف دیگر، آن‌ها می‌توانند از بالش استفاده کنند تا سرشان بلند شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   غذاهای مناسب و نامناسب برای گرمازدگی را بشناسید!

در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا با علل و درمان تنگی نفس در هنگام خواب و هنگام دراز کشیدن آشنا شدیم. شما از چه روش‌های دیگری برای درمان این بیماری استفاده می‌کنید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

 

منابع: medicalnews / verywellhealthmayoclinic / healthline

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *