لقمه بدون مرغ و گوشت، یک غذای سریع، سالم و مناسب برای خودتان یا برای میانوعده مدرسه بچهها است. این لقمهها ترکیبی از سیبزمینی، قارچ و فلفل دلمهای با طعم دلپذیر ادویهها و پنیر پیتزا هستند که در نان لواش پیچیده و سپس سرخ میشوند و شباهت زیادی به سمبوسه دارند. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه لقمههای خوشمزه و مقوی برای مدرسه بچهها را توضیح خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه لقمه بدون مرغ و گوشت
مواد لازم جهت تهیه لقمه بدون مرغ و گوشت به شرح زیر است:
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
فلفل دلمهای رنگی | ۱ عدد (قرمز، زرد یا نارنجی) |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
پنیر پیتزا رنده شده | ۱/۲ پیمانه |
نان لواش | ۴ عدد |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پاپریکا | ۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه لقمه بدون مرغ و گوشت
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این لقمههای جذاب ۲۰-۳۰ دقیقه است.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این لقمه های جذاب را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این لقمهها در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: پختن و پوره کردن سیبزمینی
سیبزمینیها را بشویید و پوست بگیرید.
با کمک چاقو آنها را چند برش زنید، با آب و کمی نمک در یک قابلمه قرار دهید.
قابلمه را روی حرارت گذارید و اجازه دهید به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه کاملاً بپزند تا زمانی که چنگال به راحتی در آن فرو رود.
سپس سیبزمینیهای پخته شده را با کمک گوشتکوب یا چنگال به خوبی له کنید تا یک پوره نرم و یکدست به دست آید.
توجه داشته باشید که بهتر است سیبزمینیها را پس از پخت، داغ پوره کنید تا بافت نرمی داشته باشد.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
پیازها را به تابه اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا زمانی که طلایی و نرم شوند.
سپس زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا ادویهها به خوبی با پیاز مخلوط شوند.
ادویههای مورد استفاده میتوانند بسته به ذائقه کودک شما تغییر کنند. اگر بچهها طعم تند را دوست ندارند، از ادویههای ملایمتری استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: میان وعدههای خوشمزه برای دانش آموزان
مرحله سوم: اضافه کردن فلفل دلمهای و قارچ
فلفل دلمهای را بشویید و درون آن را خالی کنید. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
قارچها را نیز پس از شستن و خشک کردن به صورت ورقهای یا نگینی خرد کنید.
ابتدا فلفل دلمهای را به پیاز اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا نرم شود.
سپس قارچها را اضافه کنید و حرارت را بیشتر کنید تا قارچها آب نیندازند.
به تفت دادن ادامه دهید تا قارچها تغییر رنگ دهند و نرم شوند. در این مرحله نمک را نیز به ترکیب اضافه کنید.
توجه داشته باشید که در صورت کم بودن حرارت قارچها به سرعت آب میاندازند، پس بهتر است حرارت را کمی بیشتر کنید تا آب قارچ تبخیر شود و مواد تابه خشک شوند. این کار از خیس شدن نان لواش هنگام پیچیدن لقمهها جلوگیری میکند.
مرحله چهارم: اضافه کردن پوره سیبزمینی
پس از اینکه قارچ و فلفل دلمهای کاملاً تفت داده شدند و آب آنها تبخیر شد، پوره سیبزمینی را به تابه اضافه کنید.
مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا پوره سیبزمینی به طور یکنواخت با پیاز، فلفل دلمهای و قارچ ترکیب شود.
میتوانید در این مرحله طعم مواد را بررسی کرده و در صورت نیاز کمی نمک و فلفل اضافه کنید.
میتوانید به این ترکیب سبزیجات تازه مانند هویج یا کدو سبز رندهشده اضافه کنید تا لقمهها سالمتر و خوشمزهتر شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسنک (ساندویچ) تخم مرغ
مرحله پنجم: پیچیدن مواد در نان لواش
یک عدد نان لواش را روی سطح کار قرار دهید.
مقداری از مخلوط سیبزمینی، پیاز، فلفل دلمهای و قارچ را در وسط نان قرار دهید.
مقداری پنیر پیتزا روی مواد بریزید. سپس نان را از دو طرف ببندید و به شکل یک رول بپیچید.
همین کار را برای بقیه نانها تکرار کنید.
دقت کنید که نان لواش را به طور محکم بپیچید تا مواد از آن خارج نشوند. اگر نان لواش خیلی خشک است، میتوانید قبل از پیچیدن، آن را کمی مرطوب کنید تا نرمتر شود و راحتتر بپیچد.
مرحله ششم: سرخ کردن لقمهها
در یک تابه بزرگ، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود.
سپس لقمههای پیچیده شده را به آرامی در روغن داغ قرار دهید و از هر طرف سرخ کنید تا نان لواش طلایی و برشته شود.
حدود ۲ تا ۳ دقیقه برای هر طرف کافی است.
مراقب باشید که روغن بیش از حد داغ نباشد، زیرا ممکن است لقمهها سریع بسوزند. همچنین بهتر است لقمهها را با فاصله در تابه قرار دهید تا به خوبی سرخ شوند و به هم نچسبند.
مرحله هفتم: سرو کردن لقمهها
پس از سرخ شدن لقمهها، آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
سپس لقمهها را در ظرف مناسب سرو کنید.
این لقمهها را میتوانید با سس گوجه فرنگی یا سس مایونز به همراه سبزیجات تازه سرو کنید.
اگر این لقمهها را برای مدرسه بچهها آماده میکنید، بهتر است اجازه دهید کمی خنک شوند و سپس آنها را در ظرف مناسب یا فویل قرار دهید تا در طول روز نرم و خوشطعم باقی بمانند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد، این لقمهها به دلیل مواد داخل آنها مقوی و سالم هستند و میتوانند به عنوان یک وعده کامل یا میان وعده در مدرسه سرو شوند.
شما میتوانید از این لقمهها در حجمهای بیشتری تهیه کنید و آن ها را قبل از سرخ کردن بسته بندی و فریز کنید، تا در مواقعی که زمان کمتری دارید فقط نیاز به سرخ کردن لقمه ها در روغن باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.