کیک نارنگی یکی از خوشمزهترین و معطرترین کیکهای پاییزی است که بافت بسیار نرم و لطیفی دارد. تهیه این کیک در خانه کار بسیار ساده و راحتی است و شما بدون نیاز به فر میتوانید این کیک را در قابلمه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کیک نارنگی را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه کیک نارنگی بدون فر
مواد لازم جهت تهیه کیک نارنگی بدون فر به شرح زیر است:
آرد | ۱ و ۱/۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
روغن مایع | ۱/۲ پیمانه |
آب نارنگی تازه | ۱/۲ پیمانه |
پوست رنده شده نارنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ پنس |
مراحل تهیه کیک نارنگی بدون فر
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این کیک نارنگی ۴۰-۵۰ دقیقه است.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این کیک پاییزی جذاب را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این کیک در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: مخلوط کردن تخممرغ و شکر
تخممرغها را در یک کاسه بزرگ بشکنید.
شکر را به آنها اضافه کنید. توجه داشته باشید که حتماً تخممرغها به دمای محیط رسیده باشند. زیرا این کار به پف کردن بیشتر کیک کمک میکند.
با استفاده از همزن برقی، با دور تند تخممرغ و شکر را با سرعت بالا هم بزنید تا مخلوط روشن و کرم رنگ شود.
این مرحله حدود ۵ دقیقه طول میکشد و به کیک بافتی سبک و پفدار میبخشد.
مرحله دوم: آماده سازی نارنگی
نارنگیها را بشویید و خشک کنید. از نارنگیهایی با طعم شیرین و آبدار استفاده کنید.
با کمک آب مرکباتگیری دستی یا برقی آبگیری کنید تا آب نارنگی تازه و طبیعی داشته باشید.
سپس پوست نارنگی را به کمک رنده ریز، رنده کنید و آماده کنار بگذارید.
آب نارنگی تازه و پوست نارنگی رنده شده به کیک عطر و طعم بینظیری میبخشند.
مرحله سوم: افزودن وانیل، روغن و آب نارنگی
وانیل و روغن مایع را به مخلوط تخممرغ و شکر اضافه کنید و با سرعت کم همزن چند ثانیه به هم زنید و مواد را با هم مخلوط کنید.
در همین مرحله آب نارنگی تازه و پوست رنده شده نارنگی را نیز اضافه و فقط در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.
بیشتر بخوانید:
مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن آرد و بکینگ پودر
آرد و بیکینگپودر را درون ظرف مناسبی با هم ترکیب کنید.
ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید. الک کردن آرد کمک میکند تا ناخالصیهای آرد گرفته شود و کیک بافتی نرم و یکدست داشته باشد.
آرد و بیکینگ پودر الک شده را به آرامی و در چند مرحله به مخلوط کیک اضافه کنید. با استفاده از یک لیسک یا قاشق بزرگ، مواد را به صورت دورانی و آهسته هم بزنید تا آرد با سایر مواد ترکیب شود و هوای موجود در خمیر حفظ شود.
از هم زدن زیاد پرهیز کنید، زیرا باعث میشود کیک سنگین شود و پف آن از بین برود.
مرحله پنجم: آمادهسازی قابلمه
یک قابلمه مناسب با قطر متوسط انتخاب کنید و کف و دیوارههای قابلمه را به طور کامل با کره یا روغن چرب کنید.
سپس کمی آرد بپاشید تا کیک به کف قابلمه نچسبد. برای نتیجه بهتر، میتوانید کاغذ روغنی هم کف قابلمه قرار دهید.
مخلوط کیک را به آرامی در قابلمه بریزید و سطح آن را با کمک لیسک صاف کنید. قابلمه را ۲۳ مرتبه به میز کار بکوبید تا هوای اضافی بین مواد خارج شود.
توجه داشته باشید که باید قابلمهای با درب محکم و مناسب انتخاب کنید تا بخار در حین پخت خارج نشود و کیک به خوبی پف کند.
مرحله ششم: پخت کیک روی گاز
قابلمه را روی شعله پخشکن قرار دهید و شعله گاز را بسیار ملایم کنید. درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه اجازه دهید کیک بپزد.
بعد از گذشت زمان اعلام شده پخت کیک را بررسی کنید. برای این کار میتوانید با فرو کردن خلال دندان در وسط کیک، از پخت کامل آن اطمینان حاصل کنید.
اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک آماده است؛ در غیر این صورت، چند دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.
توجه داشته باشید که در ۳۰ دقیقه اول به هیچ عنوان درب قابلمه را باز نکنید، زیرا این کار باعث میشود پف کیک از بین برود.
برای پخت یکنواخت کیک و جلوگیری از سوختن کف آن، از شعله پخشکن و حرارت ملایم استفاده کنید.
مرحله هفتم: خنک کردن و سرو کیک
بعد از پخت کامل، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کیک چند دقیقه در قابلمه خنک شود.
سپس به آرامی آن را از قابلمه خارج کنید و روی یک سینی یا بشقاب قرار دهید.
میتوانید کیک را با پودر قند و برشهای نارنگی تازه تزیین کنید.
توجه داشته باشید که قبل از برش دادن کیک، اجازه دهید کاملاً خنک شود تا برشها منظم و زیبا باشند و کیک به خوبی شکل بگیرد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای رنگارنگ شیرینی پزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این کیک بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه کیک نارنگی در قابلمه از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب بهتر شدن بافت و طعم کیک میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.