کیک سوفله ژاپنی یکی از خوشمزه ترین کیک ها در جهان می باشد و به رختی و بدون فر و یا با فر می توانید این کیک را تهیه کرده و میل کنید و از طعم خوب آن نهایت لذت را ببرید. در ادامه شما را با طرز تهیه کیک سوفله ژاپنی آشنا می کنیم و اطلاعاتی مفید در این زمینه و در مورد پخت این کیک به شما می دهیم تا با استفاده از آن ها بتوانید به راحتی این کیک را بپزید.
طرز تهیه کیک سوفله ژاپنی در خانه
این مدل از کیک ها یکی از متداول ترین نوع کیک ها می باشد و شما می توانید در خانه تان این مدل از کیک ها را تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن ها در خانه تان لذت ببرید. در واقع سوفله کیک ژاپنی شباهت زیادی به چیز کیک های کلاسیک دارد ولی طعم آن کمی متفاوت تر می باشد و اگر این مورد را در خانه تان تهیه کنید می توانید یک میان وعده خوب و راحت داشته باشید. در واقع این دسر پفکی شکل بوده و بافتی نرم و پنبه ای دارد و مزه آن بسیار بی نظیر خواهد بود. در واقع شما اگر یک بار این کیک را امتحان کنید شیفته طعم خوب آن می شوید و دیگر دوست ندارید چیز های دیگر را بخورید و همیشه برای خودتان در خانه از این کیک ها تهیه خواهید کرد.
دستور تهیه این دسر بسیار خوشمزه به ژاپن باز می گردد و این نوع از کیک ها یکی از مدرن ترین کیک هایی می باشد که امروزه می توانید آن ها را در خانه تان داشته باشید. تاریخچه این کیک به جنگ جهانی دوم باز می گردد و نیرو های آمریکایی که در این کشور مستقر بودند دستور تهیه دسر های خود را به این کشور آورند و یکی از مهم ترین دستور های غذایی آن ها همین کیک بود که بر اساس ذائقه افراد ژاپنی تغییر کرد. در واقع این دسر کم کالری تر و بدون کراست و با شیرینی کم تر عرضه شد و مردم از آن استقبال زیادی کردند و تا به امروز این کیک سوفله از بهترین دسر های این کشور به شمار می رود. رفته رفته در سال ۱۹۷۰ میلادی این کیک در مجله زنان منتشر شد و دستور پخت این کیک از آن سال به بعد دچار محبوبیت دو چندانی شد. امروزه شما می توانید این کیک را با طعم های متفاوتی که دوست دارید تهیه کرده و با چای یا قهوه میل کنید.
مواد لازم برای پختن کیک سوفله ژاپنی در فر
- تخم مرغ ۶ عدد
- آرد دو لیوان
- نشاسته ذرت ۲.۵ قاشق غذا خوری
- پنیر خامه ای ۲۵۰ گرم
- کره ۳.۵ قاشق غرا خوری
- شکر دو سوم لیوان
- شیر نصف لیوان
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
دستور پخت
برای این که بتوانید کیک سوفله ژاپنی را در خانه تان تهیه کنید ابتدا نیاز است تا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از یک دیگر جدا کرده و در یک ظرف مناسب برای تهیه مواد این کیک پنیر کرده و شیر را با یک دیگر ترکیب کرده تا یک دست شوند. این ترکیب را روی حرارت قرار داده و به صورت بن ماری آن ها را نرم تر نمایید. می توانید برای یک دست شدن مواد خود از همزن های دستی نیز استفاده کنید.
در ادامه می توانید با ترکیب کردن آرد و نشاسته و الک کردن آن روی مایه و هم زدنش با الک کار را ادامه دهید. سعی کنید این هم زدن شما به صورت دورانی باشد و از هم زدن بیش از حد نیز خودداری نمایید زیرا این کار می تواند منجر به پر هوا شدن بافت خمیر ها شود و در نهایت کیک شما خوب در نمی آید.
در مرحله بعدی باید زرده های تخم مرغ را با مواد اضافه کنید و برای این که مواد شما یک دست شود باید از همزن های دستی کمک بگیرید در غیر این صورت امکان دارد مواد شما به خوبی با یک دیگر ترکیب نشوند. در ظرفی دیگر سفیده های تخم مرغ را باید با همزم برقی بزنید تا خوب سفید شده و یک دست شوند و کف نمایند. بعد از این می توانید شکر را اضافه کرده و در نهایت دوباره با همزن برقی این مواد را ترکیب نمایید.
سفیده ای که هم زده اید را باید در دو مرحله با مواد خمیری شکل ترکیب کرده و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید. فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد روشن کرده و کف و دیواره های قالب را با ارتفاع مناسب چرب نمایید. سعی کنید قالب خود را با کاغذ های روغنی بپوشانید تا از سوختن و ته گرفتن کیک خود پیشگیری نمایید.
مواد کیک را درون قالب بریزید و سعی کنید سطح بیرونی قالب را با فویل بپوشانید و با این کار مانع از ورود آب به درون قالب ها خواهید شد و قالب را درون فر بگذارید و همراه قالب یک ظرف دارای آب نیز درون فر بگذارید. در واقع این کیک را باید با بخار آب و حرارت ملایم تهیه کنید در غیر این صورت بافت کیک اصلی را بدست نخواهید آورد. بعد از یک ساعت کیک شما آماده است و می توانید آن را با چای یا قهوه سرو نمایید.
مواد لازم برای کیک سوفله ژاپنی بدون فر
- شکر ۱۶۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۴ عدد
- سفیده تخم مرغ ۴ عدد
- ماست چکیده ۲۰۰ گرم
- خامه ۴۰۰ گرم
- کره ۵۰ گرم
- آرد ۱۰۰ گرم
- نشاسته ذرت ۲۰ گرم
دستور تهیه
در طرز تهیه کیک سوفله ژاپنی بدون فر می توانید از پلوپز استفاده کنید و با این کار سریع تر این مکیک خوشمزه را بساید و از خوردنش لذت ببرید. در ابتدای کار باید زرده و سفیده تخم مرغ ها را از یک دیگر جدا کنید و پنیر خامه ای را برای این که نرم تر شود در دمای محیط قرار دهید. بعد از این کار شکر، زرده تخم مرغ و پنیر خامه ای و کره را در یک طرف مناسب با یک دیگر ترکیب کرده و این کار را تا جایی ادامه دهید که مایعی صاف و یک دست برایتان درست شود.
آرد ها را الک کنید و کم کم به مواد درون کاسه بیفزایید و مواد را به صورت دورانی هم بزنید. البته این کار را زیاد تکرار نکنید زیرا هوای زیادی وارد مواد می شود و از پف کردن خوب آن می کاهد. در ظرفی دیگر سفیده های تخم مرغ را خوب هم بزنید تا سفید و پفکی شکل شده و از درون کاسه نریزد. این دو ماده را با یک دیگر ترکیب کرده و زیاد هم نزنید.
در مرحله بعدی نیاز است تا کف و دیواره های پلوپز خود را با مقدار مناسبی از روغن چرب کنید و مایه ای که ساخته اید را درون آن بریزید. سعید کنید سطح رو و کناره های این مایه را با لیسک صاف کنید. در واقع اینم کیک بعد از گذشت ۵۰ دقیقه و به صورت طلایی آماده سرو می باشد. بعد از این که پخت تمام شد شما می توانید کاسه پلوپز را از درون آن خارج کنید و دور ان را با فویل ببندید و بگذارید تا کیک شما در این حالت خنک و نرم تر شود.
بعد از این که کیک خنک شد و به دمای محیط رسید می توانید آن را به صورت وارونه از درون کاسه پلوپز خارج کنید و با این کار به کیک خود اجازه می دهید تا فرم خود را حفظ نماید. این کیک را باید به مدت زمان دو ساعت درون یخچال قرار دهید تا خنک شده و بعد از این مدت زمان می توانید آن را با چای یا قهوه سرو کنید. در واقع شما می توانید برای تزیین این کیک از رویه مربایی استفاده کنید و یا میوه های دلخواه خود را روی آن بچینید.
نکات مهم
در طرز تهیه کیک سوفله ژاپنی باید به این نکات توجه ویژه داشته باشید تا بتوانید این کیک را با عطر و طعم خوب در بیاورید و از خوردن آن لذت ببرید.
- یکی از مهم ترین نکات در طرز تهیه کیک سوفله ژاپنی دمای فر می باشد و باید به آن توجه ویژه ای نشان دهید. در واقع دمای نامناسب فر می تواند باعث پف نکردن و ترک خوردن سطح کیک شده و نرمی و لطافت کیک را نیز از بین خواهد برد از این رو باید به آن توجه کنید و آن را به درستی تنظیم نمایید.
- اگر دمای فر شما بیش از حد بالا باشد سطح کیک ترک می خورد و کیک شما دچار پف کاذب خواهد شد و بعد از این که آن را از درون فر خارج کردید پفش می خوابد.
- در نظر داشته باشید که برای بافت خوب این کیک باید از حمام آب جوش استفاده کنید و با این کار مانع از خشک شدن بافت کیک ژاپنی خواهید شد.
- فرایند خنک کردن این کیک ها باید دو مرحله ای باشد و باید در نظر داشته باشید که یکی از این مراحل در فر خاموش شده می باشد و دیگری در آشپزخانه است تا دمای کیک به دمای محیط برسد.
- اگر کیک را به سرعت بعد از این که پخته شد از درون فر خارج کنید بافتش بهم می خورد و شکل خود را از دست خواهد داد.
- هم زدن سفیده تخم مرغ ها در این میان اهمیت بالایی دارد و این موضوع را باید بدانید که تا جایی باید هم زدن را ادامه دهید که سفیده های تخم مرغ حالت کشسانی پیدا کنند و وقتی شما ظرف را بر می گردانید سفیده ها از جای خودشان تکان نخورند.
- در این مدل از کیک ها چون سفیده و زرده های تخم مرغ ها از یک دیگر جدا می شوند نیازی به استفاده از بکینگ پودر نخواهد بود و شما می توانید به راحتی کیک هایی با پف خوب داشته باشید.
- هم زدن این کیک ها نیز اهمیت ویژه ای دارد و باید ان ها را به صورت دورانی و به شکل یک جهت هم بزنید در غیر این صورت هوای اضافی وارد مواد خود می کنید و در نهایت کیک شما پف کاذب خواهد کرد.
- روی این کیک ها را می توانید با پودر قند و نارگیل و یا شکلات تزیین کنید و این کار را می توانید با توجه به سلیقه تان انجام دهید.
اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه شما می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد طرز تهیه فته لبنانی و طرز تهیه بورک ماکارونی نیز بدست آورید و برای این کار نیاز است تا از لینک های داده شده استفاده کنید.
منبع : آرگا
برچسب :