چه چیزی لذتبخشتر از یک عصرانه دلچسب با کلوچههای خانگی و یک فنجان چای گرم است؟ شاید فکر کنید تهیه کلوچه نیازمند فر، همزن و صرف زمان زیادی است. اما ما به شما نشان میدهیم که چگونه میتوانید تنها در ۱۵ دقیقه و بدون نیاز به فر و همزن، کلوچهای خوشمزه و خانگی برای عصرانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کلوچه تابهای ۱۵ دقیقهای را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه کلوچه تابهای کشمشی
برای تهیه کلوچه تابهای کشمشی ساده، مواد اولیه زیر را تهیه کنید:
تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۳/۴ لیوان |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آب ولرم | ۲ قاشق غذاخوری |
شیر | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۱/۳ لیوان |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آرد | ۲ لیوان |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم شده | به مقدار لازم |
کشمش | ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | به مقدار دلخواه |
زرده تخم مرغ برای رومال | ۱ عدد |
روغن برای چرب کردن دست | به مقدار کم |
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه کلوچه تابهای کشمشی
برای تهیه کلوچه تابهای کشمشی با بافت نرم کافیست مراحل ساده زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: مخلوط کردن تخم مرغ، وانیل و شکر
برای تهیه کلوچه تابهای، ابتدا تخممرغها را درون یک ظرف بشکنید و به آنها وانیل اضافه کنید. با استفاده از همزن دستی یا قاشق، تخم مرغها را آنقدر هم بزنید تا از لختگی خارج شوند. سپس، به تدریج شکر را به تخم مرغها اضافه کرده و همچنان به هم زدن ادامه دهید تا مخلوطی یکدست و کرمی رنگ به دست آید.
مرحله دوم: اضافه کردن آب، شیر، روغن و گلاب
آب ولرم، شیر، گلاب و روغن را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و هم بزنید تا تمام مواد به طور کامل با هم ترکیب شوند و یک مخلوط یکدست حاصل شود.
مرحله سوم: اضافه کردن مواد خشک و زعفران
در این مرحله، ابتدا یک لیوان آرد را به همراه بکینگ پودر الک کرده و طی دو یا سه مرحله به مواد خیس اضافه کنید. سپس، یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به مواد بیافزایید و خوب مخلوط نمایید.
در ادامه، کشمش و گردوی خرد شده را در مقداری آرد بغلتانید و به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. در نهایت، باقی مانده آرد را نیز الک کرده و به تدریج به مواد اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا خمیری یکدست و نرم بدست آید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی کشمشی
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر
پس از اینکه خمیر کلوچه آماده شد، آن به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا استراحت کند. این کار باعث میشود که خمیر کمی سفت شده و راحتتر فرم بگیرد.
مرحله پنجم: آماده کردن رومال
برای تهیه رومال کلوچه، ابتدا یک عدد زرده تخم مرغ را هم بزنید. سپس زعفران دم کرده را به زرده تخم مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله ششم: پختن کلوچه
پس از گذشت نیم ساعت، خمیر را از فریزر خارج نمایید. دست خود را با مقدار کمی روغن چرب کرده و تکهای از خمیر را برداشته و به شکل گرد و پهن درآورید. سپس، خمیرهای آماده شده را کف یک تابه تفلون بچینید و با استفاده از یک برس آشپزی، رومال را به طور یکنواخت روی سطح آنها بمالید.
حالا، یک شعله پخشکن را روی حرارت ملایم قرار داده و تابه را روی آن بگذارید. در نهایت، یک دمکنی روی درب تابه قرار دهید و درب را محکم ببندید و اجازه دهید تا کلوچهها به آرامی بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلوچه سیب و دارچین خانگی
مرحله هفتم: سرو کردن کلوچه تابهای کشمشی
پس از گذشت ۱۵ دقیقه، کلوچههای تابهای کشمشی شما آماده هستند. آنها را از تابه خارج کرده و در کنار یک فنجان چای داغ یا هر نوشیدنی گرم دیگری میل کنید. نوش جانتان!
چند فوت کوزهگری برای تهیه کلوچه تابهای کشمشی
در ادامه به برخی نکات تکمیلی برای تهیه این کلوچه کشمشی خوشمزه و سریع میپردازیم.
- برای پخت این کلوچه خوشمزه در فر، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرها را روی آن بچینید. سپس، فر را از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در نهایت سینی فر را به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.
- اضافه کردن کشمش و گردو به این کلوچه کاملا اختیاری است و شما میتوانید با توجه به ذائقه خود هر دو یا یکی از آنها را حذف کنید. اما کشمش و گردو این کلوچه را بسیار خوشمزهتر و مقویتر میکنند.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه یک کلوچه تابهای سریع و آسان را به شما آموزش دادیم. این کلوچه کشمشی ساده و خوشمزه، انتخابی عالی برای صبحانه، عصرانه یا حتی تغذیه کودکان است. پس همین حالا دست به کار شوید و خود را به صرف یک فنجان چای و کلوچه تابهای داغ و خوشمزه مهمان کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.