کاپوچینو، یک نوشیدنی محبوب ایتالیایی است که از ترکیب اسپرسو و شیر درست میشود. در این مقاله از مجله اکالا قصد داریم طرز تهیه کاپوچینو خانگی به سبک کافی شاپها را به دو روش آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه کاپوچینو خانگی بدون دستگاه
برای تهیه کاپوچینو خانگی به سبک کافی شاپها و بدون دستگاه، ابتدا قهوه یا نسکافه را با شکر ترکیب کرده، آب جوش اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا مخلوط کشدار شود. در مرحله بعد، شیر فومدار (کفدار) درست کرده و به قهوه یا نسکافه اضافه کنید. در نهایت با هم زدن آرام، کاپوچینوی خانگی شما آماده است. برای آشنایی با مراحل تهیه کاپوچینو خانگی بدون دستگاه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کاپوچینو خانگی بدون دستگاه
برای تهیه کاپوچینو خانگی بدون دستگاه، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
نسکافه یا قهوه ترک | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر سفید یا قهوهای | به مقدار دلخواه |
شیر پرچرب | ۲ پیمانه |
آب جوش | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه کاپوچینو خانگی بدون دستگاه
- زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه
- مناسب برای: ۲ نفر
برای تهیه کاپوچینو خانگی، مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: مخلوط کردن قهوه یا نسکافه با شکر
برای شروع، قهوه یا نسکافه را با شکر سفید یا قهوهای مخلوط کنید. اگر از نسکافه استفاده میکنید، بهتر است نوع درشت آن را انتخاب کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن آب جوش
در این مرحله، آب جوش را به قهوه یا نسکافه اضافه کرده و با همزن شروع به هم زدن کنید. هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که مخلوط قهوه یا نسکافه فرم گرفته و حالت کشدار به خود بگیرد. این مرحله حدود ۷ الی ۸ دقیقه زمان میبرد.
مرحله سوم: جوشاندن شیر
شیر را در یک شیرجوش یا قابلمه ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. پس از اینکه شیر به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت تقریبی دو دقیقه با حرارت ملایم گرم شود. سپس، شیر را با همزن برقی هم بزنید تا کف ایجاد شود. هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که حجم کف شیر تقریبا برابر با حجم شیر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آیس کافی با نسکافه (با شیر و بدون شیر)
مرحله چهارم: سرو کردن کاپوچینو
در هر فنجان یک قاشق غذاخوری از مایع غلیظ قهوه یا نسکافه بریزید. سپس، شیر فومدار را به هر فنجان اضافه کنید تا روی قهوه یا نسکافه را کاملا بپوشاند. با استفاده از یک قاشق مرباخوری یا چایخوری، به آرامی مایع قهوه یا نسکافه را با شیر مخلوط کنید. حالا کاپوچینوی خوشمزه شما آماده میل کردن است. نوش جانتان!
طرز تهیه کاپوچینو خانگی با دستگاه
برای درست کردن کاپوچینو خانگی با دستگاه، باید یک شات اسپرسو غلیظ و شیر فومدار درست کنید. در نهایت، اسپرسو را در فنجان ریخته و شیر کفدار را به آرامی روی آن بریزید. برای آموزش مرحله به مرحله تهیه کاپوچینوی کافی شاپی با دستگاه، ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه کاپوچینو خانگی با دستگاه
مواد لازم جهت تهیه کاپوچینو خانگی با دستگاه عبارتند از:
قهوه | به مقدار لازم |
شیر پرچرب | ۳/۴ لیوان |
شکر | ۱/۲ قاشق مرباخوری |
آب | به مقدار لازم |
پودر قهوه، پودر دارچین، پودر کاکائو یا شکلات رنده شده برای تزئین (اختیاری) | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه کاپوچینو خانگی با دستگاه
- زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه
- مناسب برای: یک نفر
برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه به سبک کافی شاپ، مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول: دم کردن قهوه
برای تهیه کاپوچینو حرفهای با دستگاه، ابتدا باید قهوه را دم کنید. برای این کار، مخزن آب دستگاه قهوه ساز یا اسپرسو ساز را را تا خط مشخص شده از آب پر کنید. سپس، فیلتر دستگاه را با پودر قهوه پر کرده و محکم در جای خود قرار دهید. در نهایت، دستگاه را روشن کرده و منتظر بمانید تا اسپرسو آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای ماسالا با شیر و قهوه
مرحله دوم: آمادهسازی شیر
بسیاری از دستگاههای اسپرسوساز به قابلیت تولید فوم شیر مجهز هستند. اما اگر دستگاه شما فاقد این ویژگی است، شیر پرچرب را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. به محض اینکه شیر به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید و با استفاده از یک همزن برقی با سرعت زیاد هم بزنید تا شیر فومدار به دست آید.
مرحله سوم: تزئین و سرو کردن کاپوچینو
در آخر، اسپرسوی داغ را در فنجان سرو بریزید. سپس، شیر گرم و فومدار را به آرامی و با دقت به اسپرسو اضافه کنید. برای تزئین کاپوچینو میتوانید از پودر کاکائو، دارچین، پودر قهوه یا شکلات رنده شده، استفاده کنید. نوش جانتان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای یمن
نکات مهم در خصوص تهیه کاپوچینو خانگی به سبک کافی شاپها
برای تهیه یک کاپوچینوی خانگی خوشمزه، به چند نکته زیر توجه کنید:
- برای تهیه کاپوچینو حتما از شیر پرچرب استفاده کنید. شیر پرچرب به دلیل چربی بیشتری که دارد، طعم خامهای به کاپوچینو میبخشد و باعث میشود تا فوم شیر پایداری بیشتری داشته باشد.
- آبی که برای تهیه کاپوچینوی خانگی بدون دستگاه استفاده میکنید باید کاملا جوش باشد.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه کاپوچینو خانگی به سبک کافی شاپها را هم با دستگاه و هم بدون دستگاه آموزش دادیم. مطمئن باشید که با استفاده از این طرز تهیهها، کاپوچینوی خانگی شما نه تنها به اندازه کافی شاپها خوشمزه خواهد شد بلکه ممکن است حتی بهتر از آنها شود. کافیست امتحان کنید!
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.