چیپس چغندر یا همان لبو یک میانوعده بسیار خوشمزه و متفاوتی است که میتوانید آن را جایگزین چیپسهای کارخانهای و ناسالم کنید. این چیپس مواد مغذی فراوان و فیبر زیادی دارد و گزینه خوبی برای تغذیه کودکان است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه چیپس چغندر را به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه چیپس چغندر (لبو)
مواد لازم برای تهیه چیپس چغندر (لبو) به شرح زیر است:
چغندر تازه (لبو) | ۳ عدد متوسط |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
پودر سیر، فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه چیپس چغندر (لبو)
- شما با هر مقدار چغندر که در دسترس دارید میتوانید این چیپسهای جذاب را تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این چیپس در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی چغندر
چغندرها را با آب سرد به خوبی بشویید تا آلودگیهای آنها به خوبی تمیز شود سپس با کمک دستمال نخی آشپزخانهای آنها را کاملا خشک کنید.
بهتر است از چغندرهای متوسط و کوچک با رنگ براق و پوستی بدون ترک و لکه برای تهیه چیپس استفاده کنید.
این چغندرها را راحتتر میتوانید برش بزنید و در زمان کوتاه تری در فر خشک میشوند.
مرحله دوم: برش زدن چغندرها
با یک چاقوی تیز یا پوستگیر به آرامی پوست چغندرها را بگیرید.
سپس چغندرها را به حلقههای نازک برش بزنید. حلقههای نازکتر باعث میشوند چیپسها تردتر و خوشطعمتر شوند.
سعی کنید ضخامت برشهای شما یکسان باشد. یکدست بودن برشها به خشک شدن یکنواخت چیپسها در فر کمک میکند.
مرحله سوم: خشککردن چغندرهای برشخورده
برشهای چغندر را روی یک دستمال نخی یا دستمال کاغذی قرار دهید، دستمال دیگری روی چغندرها گذارید و به آرامی فشار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
گرفتن رطوبت اضافه از چغندرها به ترد شدن چیپسهای شما کمک زیادی میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو خوش رنگ بدون یک قطره آب
مرحله چهارم: ترکیب کردن با روغن و ادویهها
در یک کاسه بزرگ، چغندرهای خشکشده را با روغن زیتون مخلوط کنید.
سپس نمک، پودر سیر، آویشن، فلفل سیاه یا پاپریکا را به مقدار دلخواه به چغندرها اضافه کنید. شما میتوانید به دلخواه از ادویههای متنوعی مانند پودر پیاز، پاپریکا دودی، یا حتی پودر لیمو برای ایجاد طعمهای مختلف استفاده کنید.
برشهای چغندر را به آرامی هم بزنید تا تمام برشها به خوبی با روغن و ادویهها آغشته شوند.
مرحله پنجم: چیدن چغندرها در سینی فر
ته سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز گذارید.
برشهای چغندر را به صورت یکلایه و بدون روی هم افتادن در سینی بچینید و فضای کافی بین برشها بگذارید تا حرارت بهتر به آنها برسد و به طور یکنواخت خشک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر لبو قرمز یا چغندر خانگی
مرحله ششم: خشک کردن چغندرها در فر
فر را از قبل گرم کنید و سینی را داخل فر قرار دهید.
اجازه دهید چغندرها حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند.
در این مدت، هر ۱۰ دقیقه سینی را بچرخانید و برشها را بررسی کنید تا نسوزند.این کار باعث میشود که چیپسها یکدست و ترد شوند.
هر فر ممکن است کمی متفاوت عمل کند، بنابراین بهتر است که به چیپسها توجه کافی داشته باشید تا نتیجه مطلوب به دست آید.
مرحله هفتم: خنک کردن چیپسها
پس از اینکه چیپسها به رنگ قرمز تیره و بافتی ترد رسیدند، سینی را از فر خارج کنید.
میزان پختگی چیپس ها را بررسی کنید و اگر چیپسها کمی نرم هستند، آنها را برای چند دقیقه دیگر به فر برگردانید تا کاملاً خشک و ترد شوند.
خنکشدن باعث میشود چیپسها تردتر و خوشمزهتر شوند پس اجازه دهید چیپسها کاملاً خنک شوند.
بعد از خنکشدن چیپسها، آنها را در ظرفی با درپوش محکم و در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا تردی و طعم خود را حفظ کنند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما با رعایت مراحل و نکات این دستور، میتوانید یک میانوعده ترد و خوشطعم برای خود و خانوادهتان آماده کنید و از طعم و فواید چغندر لذت ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.