پوست پرتقال شکری، یک شکلات سالم و خوشمزه است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد. این شکلات خوشعطر و طعم با استفاده از پوست پرتقال و شکر تهیه میشود و یک جایگزین عالی برای شکلاتهای صنعتی محسوب است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه پوست پرتقال شکری به همراه تمام فوت و فنهای آن را آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه پوست پرتقال شکری
جهت تهیه پوست پرتقال شکری، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
پرتقال متوسط | ۲ عدد |
شکر | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
جوهر لیمو | ۱/۲ قاشق چایخوری |
مراحل تهیه پوست پرتقال شکری
مراحل تهیه پوست پرتقال شکری به شرح زیر است:
مرحله اول: آمادهسازی پوست پرتقال
برای شروع، پرتقالها را شسته و به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس، پوست هر قاچ را به طور کامل جدا کرده و قسمت سفید داخلی آن را نیز از پوست جدا کنید. در نهایت، پوستهای جدا شده را به صورت خلالهای نازک برش بزنید.
مرحله دوم: خیساندن پوست پرتقال
در این مرحله، پوستهای پرتقال را درون یک کاسه بریزید. سپس، کاسه را تا لبه با آب سرد پر کنید و به مدت ۱۲ ساعت در دمای محیط قرار دهید. در طول این مدت، هر ۲ تا ۳ ساعت یکبار آب ظرف را تعویض کرده و با آب سرد تازه جایگزین کنید. تکرار این عمل باعث میشود که بخش قابل توجهی از تلخی پوست پرتقال از بین برود.
مرحله سوم: جوشاندن پوست پرتقال
پوستهای پرتقال را پس از ۱۲ ساعت خیساندن، آبکش کنید. پوستها را به همراه مقداری آب درون یک قابلمه بریزید. مقدار آب باید به اندازهای باشد که روی پوستها را کامل بپوشاند. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار داده و آب را به جوش آورید.
برای از بین بردن تلخی پوست پرتقال، به مدت ۱۰ دقیقه آن را بجوشانید. سپس پوستها را آبکش کرده و مجددا به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید. این عمل را آنقدر تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال به طور کامل گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لیمو شکری خوشمزه و خانگی
مرحله چهارم: آماده کردن شربت
در این مرحله، پوستهای پرتقال را به همراه ½ لیوان شکر و آب درون یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا آب به جوش آید و شکر به طور کامل در آن حل شود.
پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا شربت به آرامی بجوشد و غلیظ شود. این مرحله بسیار مهم است و به زمان نیاز دارد تا شربت به قوام دلخواه برسد. وقتی شربت غلیظ شد، جوهر لیمو را به آن اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
مرحله پنجم: آبکش کردن پوست پرتقال
پوستهای پرتقال را به همراه شربت در آبکش ریخته و اجازه دهید تا شربت اضافی به طور کامل از آنها خارج شود. این فرآیند حدود دو ساعت زمان میبرد.
مرحله ششم: غلتاندن پوست پرتقال درون شکر
مقدار مناسبی شکر را در یک سینی تمیز بریزید. سپس، پوستهای پرتقال را درون شکر بغلتانید تا به طور یکنواخت به شکر آغشته شوند. پوستهای آغشته به شکر را روی یک سینی بچینید و در دمای محیط قرار دهید. با توجه به شرایط محیط، معمولا پس از یک روز پوستهای پرتقال کاملا خشک شده و آماده مصرف خواهند بود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاستیل خانگی با آبمیوههای پاییزی
مرحله هفتم: آماده شدن پوست پرتقال شکری
پس از آن که پوستهای پرتقال شکری شما به طور کامل آماده شد، نوبت به مرحله تزئین آنها میرسد. برای تزئین میتوانید پوستهای پرتقال شکری را در شکلات آب شده فرو ببرید و اجازه دهید تا روکش شکلاتی کاملا روی آنها ببندد. البته اگر تمایل ندارید، میتوانید از تزیین صرف نظر کنید.
در نهایت، پوست پرتقال شکری را در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید تا تازگی خود را حفظ کنند. نوش جانتان!
فوت و فنهای تهیه پوست پرتقال شکری
برای دستیابی به بهترین نتیجه در تهیه این شکلات خوشمزه، رعایت نکات زیر ضروری است:
- اضافه کردن جوهر لیمو (اسید سیتریک) برای جلوگیری از شکرک زدن شکلاتهای پوست پرتقال شکری ضروری است. در صورت نداشتن جوهر لیمو میتوانید از آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.
- یکی از مراحل کلیدی در تهیه این شکلات، حذف کامل تلخی پوست پرتقال است. اگر تلخی پوست پرتقال به طور کامل گرفته نشود، طعم نهایی شکلات شما را تحت تاثیر قرار داده و طعم نامطلوبی به آن میدهد.
- اگر دوست دارید پوست پرتقال شکری شما بافت ژلاتینی و لطیفی داشته باشد، کافیست یک قاشق غذاخوری پودر ژله میوهای مورد علاقه خود را در مقدار کمی آب جوش حل کنید. سپس، آن را در مراحل پایانی پخت پوستهای پرتقال درون قابلمه بریزید.
- برای اینکه عطر پوست پرتقال شکری شما دو چندان شود، میتوانید در حین پخت پوستهای پرتقال، چند عدد میخک یا چوب دارچین درون قابلمه قرار دهید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه پوست پرتقال شکری را به شما آموزش دادیم. با تهیه این شکلات خوشمزه میتوانید هم از طعم بینظیر آن لذت ببرید و هم از خواص ارزشمند پوست پرتقال بهرهمند شوید. پیشنهاد میکنیم حتما در اولین فرصت و تا زمانی که فصل پرتقال تمام نشد، این شکلات را درست کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.