پنکیک آلمانی که به عنوان «داچ بیبی» نیز شناخته میشود، یک نوع پنکیک خوشمزه با سس مخصوص است که معمولا آلمانیها آن را برای صبحانه یا میان وعده سرو میکنند. این پنکیک بافت نرم و ضخامت کمی دارد و درست کردن آن بسیار راحت است. در این مقاله از بخش آشپزی در اکالا بلاگ میتوانید با طرز تهیه پنکیک آلمانی یا داچ بیبی آشنا شوید.
آرد سفید | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
شیر | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
کره (برای پخت پنکیک) | ۲ قاشق غذاخوری |
موز (برای روی پنکیک) | ۱ عدد |
شکر | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب لیمو ترش تازه | چند قطره |
کره | ۳۰ گرم |
خامه | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک دریا | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه پنکیک داچ بیبی
پنکیک داچ بیبی مزهای شبیه به خاگینه خودمان دارد و میتوانید علاوه بر سس مخصوص، آن را با شیره، بستنی، میوه خرد شده یا حتی سبزیجات دلخواه سرو کنید. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه پنکیک آلمانی آشنا شوید.
مرحله اول: مواد پنکیک را ترکیب کنید
برای شروع باید فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس شیر را در مخلوط کن بریزید و در ادامه تخم مرغها را اضافه کنید. سپس نوبت اضافه کردن وانیل، نمک، شکر و آرد است. حالا مخلوط کن را روشن کنید و همه مواد را به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند. با لیسک کنارههای دستگاه را تمیز کنید تا همه مواد کاملا ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک ژاپنی یا پنکیک پفکی
مرحله دوم: مایه پنکیک را در قالب بریزید
۲ قاشق کره نرم در یک قالب پهن یا ماهیتابه چدن بریزید و آن را برای چند دقیقه در فر یا روی گاز قرار دهید تا کره داغ شود. سپس مواد پنکیک را داخل آن بریزید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و پنکیک را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا آماده شود.
مرحله سوم: سس پنکیک آلمانی را آماده کنید
برای تهیه سس پنکیک آلمانی باید شکر را در یک ماهیتابه بریزید و بعد آب لیمو ترش را اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را مدام هم بزنید و بعد کره را اضافه کنید. به هم زدن مواد ادامه دهید تا سس شما عسلی رنگ و کشدار شود. در ادامه خامه را در ۲ مرحله به سس اضافه کنید و مدام مواد را هم بزنید. بعد از این که سس یکدست شد و به غلظت مناسب رسید، نمک را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید و سس را به ظرف دیگری منتقل کنید تا نسوزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک چورو
مرحله چهارم: پنکیک را سرو کنید
زمانی که پنکیک کاملا پخت، آن را از فر خارج کنید و در ظرف مورد نظرتان قرار دهید. یک عدد موز را به صورت حلقهای خرد کنید و روی پنکیک بچینید. سپس سس مخصوص را روی آن بریزید و این پنکیک خوشمزه را میل کنید.
طرز تهیه پنکیک داچ بیبی با سیب کاراملی
برای تهیه پنکیک داچ بیبی با سیب کاراملی به مواد زیر نیاز داریم:
آرد | ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
شیر پرچرب | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱/۴ قاشق چایخوری |
کره (برای چرب کردن تابه) | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب متوسط | ۲ عدد |
شکر قهوهای | ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | ۱/۴ قاشق چایخوری |
برای تهیه پنکیک سیب آلمانی ابتدا باید فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس همه مواد پنکیک به جز کره را با هم ترکیب کنید و با همزن برقی یا دستی مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. در ادامه ۲ قاشق کره را در تابه چدن یا قالب مورد نظرتان بریزید. تابه را برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا کره گرم شود، در ادامه مایه پنکیک را اضافه کنید و تابه را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با دمای ۱۷۷ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا آماده شود.
برای تهیه سیب کاراملی باید یک ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود، سپس کره را اضافه کنید. زمانی که کره آب شد، شکر قهوهای را در ماهیتابه بریزید و مواد را کمی هم بزنید تا شکر روی حرارت آب شود. حالا سیب را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه آن را به صورت مکعبی خرد کنید و همراه با دارچین در ماهیتابه بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک پیتزایی به روش ترکیهای
حدود ۵ دقیقه مواد را روی حرارت قرار دهید و بعد از این که سیبها نرم شدند، شعله گاز را خاموش کنید. زمانی که پنکیک آماده شد، میتوانید این سیبهای کاراملی را روی آن بریزید و کمی پودر قند نیز به پنکیک اضافه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه پنکیک آلمانی
- در زمان سرو این پنکیک میتوانید در کنار موز و سس مخصوص از گردو یا انواع مغز خرد شده نیز استفاده کنید.
- برای تهیه این پنکیک بهتر است از قالب ۲۰ سانتی متری استفاده کنید.
- مواد تشکیل دهنده پنکیک داچ بیبی شبیه سایر پنکیک ها است، اما این پنکیک روش پخت و سرو متفاوتی دارد.
- میتوانید به جای سس مخصوص، پنکیک آلمانی را با شکلات داغ یا مربای خانگی میل کنید.
- برای این که پنکیک شما خوشمزهتر شود، میتوانید مقداری بعد از خارج کردن پنکیک از فر، با برس مقداری کره روی آن بمالید.
- به طور سنتی آلمانیها برای پخت داچ بیبی از قالب استفاده نمیکنند و این پنکیک را در ماهیتابه چدن میریزند و در فر میپزند.
- برای تهیه مینی داچ بیبی باید مایه پنکیک را در قالبهای کوچک کاپ کیک بریزید و در فر قرار دهید.
- برای شیرین شدن این پنکیک میتوانید به جای سس از مقداری میوه خرد شده و پودر قند استفاده کنید.
- این پنکیک در زمان پخت در فر پف میکند و بعد از این که آن را از فر خارج کنید، پف آن کم میشود.
- در زمان پخت این پنکیک هر چقدر لبههای آن طلایی و برشته شوند، طعم آن لذیذتر خواهد شد.
- برای تهیه سس کاراملی پنکیک داچ بیبی باید آن را روی حرارت ملایم به صورت مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
- مهمترین تفاوت داچ بیبی با پنکیکهای دیگر این است که در اندازهای بزرگتر و با ضخامت نازکتر تهیه میشود و برای تهیه آن باید از فر استفاده کنید.
- کی از مهمترین نکاتی که باید در زمان پخت پنکیک آلمانی به آن توجه کنید، داغ کردن کره قبل از ریختن مایه پنکیک در ماهیتابه است.
- برای این که پنکیک شما بافت نرمتری پیدا کند، میتوانید روی آن را بپوشانید و مایه پنکیک را برای ۱۵ دقیقه تا نیم ساعت استراحت دهید و بعد بپزید.
- اگر مایه پنکیک که آماده کردهاید زیاد است، میتوانید آن را برای ۵ روز در یخچال و تا ۲ ماه در فریزر نگهداری کنید.
پنکیک آلمانی یا داچ بیبی یک نوع پنکیک خوشمزه است که مزه و روش سرو کردن آن با دیگر پنکیک ها متفاوت است. اگر به دنبال یک صبحانه متفاوت هستید یا دوست دارید طعم یک پنکیک جدید را امتحان کنید، بهتر است در اولین فرصت این پنکیک را آماده کنید!
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…