به دنبال دسری جدید و خاص هستید؟ پاناکوتای خرمالوی دو رنگ، یک گزینه عالی برای شماست. با این دستور پخت ساده و گام به گام از مجله اکالا، شما میتوانید به راحتی این دسر زیبا و خوشمزه پاییزی را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم برای قسمت شیری پاناکوتای خرمالو
مواد لازم برای قسمت شیری پاناکوتای خرمالو به شرح زیر است:
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
پودر ژلاتین | ۳ قاشق سوپخوری |
آب برای حل کردن ژلاتین | ۲ سوم پیمانه |
وانیل | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
خامه صبحانه | ۱۰۰ گرم (نصف پاکت) |
مواد لازم برای قسمت میوهای
مواد لازم برای قسمت میوهای به شرح زیر است:
خرمالوی درشت | ۵ عدد |
شکر | ۲ قاشق سوپخوری |
شیر | ۱ پیمانه |
پودر ژلاتین | ۱ و نیم قاشق سوپخوری |
آب برای حل کردن ژلاتین | ۱ چهارم پیمانه |
مراحل تهیه دسر پاناکوتای خرمالو
برای تهیه دسر پاناکوتای خرمالو کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: بن ماری کردن ژلاتین
برای تهیه این دسر باید ابتدا قسمت شیری را آماده کنید. پس پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و با قاشق مخلوط کنید.
ظرف را روی حرارت غیر مستقیم بخار آب بگذارید تا ژلاتین کاملا به روش بن ماری حل و شفاف شود.
بعد از روی حرارت بردارید؛ اگر احساس کردید که دانههای ژلاتین حل نشده درون آب باقی مانده است، میتوانید یکبار از صافی رد کنید.
مرحله دوم: مخلوط شیر و شکر
شیر را داخل قابلمهای بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
سپس ظرف را روی حرارت کم قرار دهید و مدام هم بزنید تا شکر حل شود و ذرات شکر موقع هم زدن داخل شیر احساس نشود. وقتی به این مرحله رسید حرارت را خاموش کنید.
در حین حل شدن ذرات شکر، شیر اصلا نباید بجوشد و حل شدن شکر باید قبل از رسیدن به دمای جوش اتفاق بیفتد.
مرحله سوم: اضافه کردن خامه و وانیل
قابلمه را از روی حرارت بردارید و خامه صبحانه را داخل ظرف، کمی با قاشق هم بزنید تا باز شود.
بعد خامه را به شیر اضافه و مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. اگر به خوبی یکدست نشد میتوانید از همزن برقی هم کمک بگیرید.
حال وانیل را به ترکیب فوق بیفزایید. بعد ژلانین بن ماری شده را اضافه و کاملا مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر مگنولیای خرمالو
مرحله چهارم: گذاشتن در یخچال
از دسر شیری داخل لیوانهای دلخواه بریزید و در یخچال بگذارید تا زمانی که کاملا ببندد و خودش را بگیرد. ممکن است حدودا دو الی سه ساعت طول بکشد
میتوانید دسر شیری را به صورت ساده داخل لیوان بریزید، نصف لیوان را پر کنید و جا برای قسمت میوهای نگه دارید. یا اینکه میتوانید بعد از ریختن مواد داخل لیوان آن را کج داخل یخچال بگذارید تا قسمت شیری به صورت مورب خودش را بگیرد. برای این کار کافی است که لیوان را به جایی تکیه دهید یا آن را داخل ظرف دیگری به صورت کج قرار دهید.
مرحله پنجم: آماده کردن بخش میوهای
وقتی دسر شیری خودش را کاملا گرفت قسمت میوهای را آماده کنید.
ابتدا خرمالوها را بشویید، پوست بگیرید و کمی با چنگال له کنید.
پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید، مخلوط کنید و دوباره به روش بن ماری کاملا حل کنید.
مرحله ششم: حرارت دادن خرمالو با شیر
شیر، شکر و خرمالو را داخل قابلمهای بریزید، روی حرارت کم قرار دهید و مخلوط کنید تا مواد به جوش برسد.
بعد حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید یک دقیقه بماند و از دما بیفتد. سپس ژلاتین بن ماری شده را به آن اضافه و مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فراپه خرمالو
مرحله آخر: اضافه کردن مخلوط میوهای به شیری
مواد را داخل میکسر، مخلوط کن یا غذا ساز بریزید و کاملا میکس کنید تا یکدست شود.
بعد اجازه دهید مواد از دما بیفتد و کمی خنک شود. سپس داخل لیوان و روی دسر وانیلی بریزید و دوباره داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
پاناکوتای خرمالو دو رنگ شما آماده است. میتوانید از میوه خرمالو یا خامه فرم گرفته برای تزئین استفاده کنید.
نکات طلایی در تهیه پاناکوتای خرمالو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه پاناکوتای خرمالو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای تهیه این دسر خرمالوها حتما باید نرم و رسیده باشند. خرمالوهایی که سفت هستند و طعم گسی دارند باعث میشوند دسر شما طعم گس داشته باشد.
- میتوانید این دسر را به صورت قالبی هم آماده کنید و آن را به صورت دو رنگ داخل قالب دلخواه بریزید و بعد برگردانید. قالب سیلیکونی گزینه مناسبی برای این دسر است.
- میزان شیرینی قسمت میوهای به شیرینی خرمالو بستگی دارد. در صورت دلخواه میتوانید شکر کمتر یا بیشتری بریزید و یا اینکه شکر را با عسل جایگزین کنید.
- در صورت دلخواه میتوانید از مقداری زعفران حل شده هم داخل قسمت میوهای استفاده کنید تا طعم و رنگ بیشتری به دسر بدهد.
- ژلاتین برای بسته شدن دسر مصرف میشود. استفاده زیادتر از حد معین باعث سفت شدن دسر و استفاده کمتر از حد معین باعث بسته نشدن دسر میشود.
- ژلاتین حل شده را نباید داخل شیر جوشیده شده ریخت چون شیر میبرد. باید شیر بعد از جوشیدن کمی سرد شود تا بعد ژلاتین را با آن مخلوط کنید.
- از انواع آجیل یا ترافل یا میوه برش خورده برای تزئین روی دسر میتوانید استفاده کنید.
- اگر دوست دارید دسر شما رژیمی باشد، میتوانید شکر و خامه قسمت شیری را کم کنید.
- این دسر را به صورت برعکس هم میتوانید آماده کنید. یعنی اول قسمت میوهای را آماده کنید و داخل لیوان بریزید. سپس وقتی خودش را گرفت قسمت شیری را آماده کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه دسر پاناکوتای خرمالو را برایتان شرح دادیم. با این رسپی ساده، میتوانید یک دسر زیبا و خوشمزه برای هر مناسبتی از جمله شب یلدا تهیه کنید. پس دست به کار شوید و از طعم بینظیر پاناکوتای دو رنگ خرمالو لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین