کباب یکی از غذاهای محبوب در بین ایرانیهاست که به روشهای مختلف و شکلهای متفاوت در وعده ناهار یا شام تهیه میشود. مشتی کباب اصفهان (کباب زردک) نیز از جمله کبابهای خوشطعم و پرطرفدار است که به شامی کباب یا کتلت شباهت دارد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این کباب اصیل ایرانی را برایتان شرح دهیم.
برای تهیه این غذای سنتی ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز، هویج رنده شده و ادویهها مخلوط کرده و به شکل کبابهای کوچک درآورید. سپس کبابها را سرخ کرده و در سسی از رب گوجه فرنگی، سرکه، شکر و آب بپزید. در نهایت با برنج کته سرو کنید. برای مطالعه رسپی این کباب با جزئیات کامل همراه ما باشید.
مواد لازم جهت تهیه مشتی کباب اصفهانی
مواد لازم جهت تهیه مشتی کباب اصفهانی به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
هویج | ۱ یا ۲ عدد متوسط |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | به میزان لازم |
دارچین | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
سرکه سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر در صورت تمایل | ۱ قاشق چایخوری |
گوجه فرنگی | درصورت تمایل |
مراحل تهیه مشتی کباب اصفهانی (کباب زردک)
طرز تهیه مشتی کباب اصفهانی (کباب زردک) شامل مراحل زیر است:
مرحله اول: ترکیب مواد اولیه
در ابتدا برای تهیه این غذای اصفهانی لذیذ، پیاز و هویج را پوست بگیرید و رنده کنید. گوشت چرخ کرده را داخل کاسه یا ظرف بزرگی بریزید.
ادویهها شامل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، دارچین و غیره را به گوشت اضافه کنید. پیاز رنده شده و آب گرفته را به گوشت و ادویهها اضافه کنید.
مرحله دوم: ورز دادن مواد
با دست مخلوط گوشت و مواد را ورز دهید. سپس هویج رنده شده را به مواد اضافه کنید و دوباره گوشت را ورز دهید تا هویج هم کاملا با گوشت و پیاز و ادویهها مخلوط شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب ته تالی یا تتالی مخصوص
مرحله سوم: شکل دادن گوشت
در مرحله آخر آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید. به خوبی گوشت را ورز دهید و به دیوارههای ظرف بکوبید. حالا به اندازه یک مُشت از مواد گوشتی را برداشته و کف دست شکل دهید و روی یک سینی بچینید.
به همین ترتیب تمام مواد گوشتی را شکل بدهید و روی سینی یا ظرفی قرار دهید.
مرحله چهارم: استراحت دادن به گوشت
سپس سینی را برای مدت حداقل نیم ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از این مدت، در تابهای نچسب مقداری روغن بریزید.
مرحله پنجم: سرخ کردن کباب
اکنون سینی مواد گوشتی را از یخچال خارج کنید و بعد از داغ شدن روغن، هر کدام از کبابهای شکل داده شده را داخل روغن قرار دهید و اجازه بدهید تا کباب سرخ شود.
یک طرف کباب که سرخ شد، برگردانید و سمت دیگر آن را هم به همان شکل سرخ کنید.
وقتی دو طرف کباب به یک اندازه سرخ و طلایی شد، از تابه خارج کنید و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود. بعد از سرخ کردن همه کبابها مانند طرز تهیه شامی کباب، باید سس را تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب لقمه خانگی
مرحله ششم: تهیه سس کباب
داخل همان تابه دو تا سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی بریزید. سرکه سفید را به رب گوجه فرنگی اضافه کنید. سپس نمک را بریزید. در پایان یک پیمانه آب را به مخلوط گوجه فرنگی اضافه کنید. اجازه دهید این مخلوط روی حرارت کمی بجوشد.
مرحله هفتم: اضافه کردن کباب به سس
زمانی که به جوش آمد، کبابهای سرخ شده را به این سس اضافه کنید و کبابها را روی سس بچینید. در صورت تمایل میتوانید چند برش گوجه فرنگی هم به سس اضافه کنید.
درب تابه را ببندید و اجازه دهید با حرارت ملایم سس غلیظ شود و به خورد کباب رود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب بختیاری تابهای
مرحله هشتم: سرو کردن
کمی که سس غلیظ شد، غذا آماده است. مقداری برنج هم کته کنید یا به روش آبکش برنج را بپزید و بعد همراه با آن این کباب خوشمزه را سرو کنید.
بشقاب سرو را با برگهای سبز و زیبای ریحان تزیین کنید. این کباب مانند انواع کبابها طعم ملسی دارد و بسیار خوشمزه و لذیذ است. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گشنیز کباب
نکات طلایی در تهیه مشتی کباب اصفهانی
برای تهیه این کباب خوشمزه به نکات طلایی زیر توجه کنید.
- در طرز تهیه کباب مشتی اصفهانی، آب پیاز را بعد از رنده کردن بگیرید.
- در صورتی که هویج آبدار باشد، آب هویج را هم بگیرید. بعد با گوشت مخلوط کنید.
- در تهیه سس این کباب و رسپی اصلی این غذا یک قاشق چایخوری شکر به کار میرود که زمانی که سرکه را اضافه میکنید، میتوانید شکر بریزید. در صورت تمایل میتوانید شکر را حذف کنید.
- میتوانید شیره انگور را جایگزین شکر کنید.
- میتوانید از چند برش گوجه فرنگی در کنار کبابها استفاده کنید. علاوه بر این که طعم بهتری به کباب میدهد، زمانی که کباب را روی بشقاب سرو بگذارید با گوجه فرنگی ظاهر جذابتری به بشقاب غذا میدهید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه کباب زردک اصفهانی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!