به دنبال یک مربای خاص برای پذیرایی از مهمانان هستید؟ مربای پوست پسته، انتخابی عالی برای شماست. این مربا، با طعمی شیرین و کمی تلخ، هر کسی را به خودش جذب میکند. با این دستور پخت آسان از مجله اکالا، میتوانید در کمترین زمان، یک مربای مجلسی و دلچسب آماده کنید.
مواد لازم جهت تهیه مربای پوست پسته
مواد لازم جهت تهیه مربای پوست پسته به شرح زیر است:
پوست پسته تازه | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۱ کیلوگرم |
هل | ۱۵ عدد |
گلاب | ۱ چهارم پیمانه |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه مربای پوست پسته
برای تهیه مربای پوست پسته کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه پوست پسته
پوست پستههای تازه را با دقت از پوست سخت آنها جدا کنید تا پاره نشوند.
پوستهای پسته را شسته و در یک قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت گاز قرار داده و مواد را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. زمان جوشیدن پسته حدوداً ۵ دقیقه است.
پس از جوشاندن پسته، آنها را در آبکش بریزید تا آب آن جدا شود.
مرحله دوم: گرفتن تلخی پوست پسته
پوستهای پستهها را به مدت یک ساعت در آب سرد و خنک بریزید.
در طول این مدت، ۳ تا ۴ مرتبه آب پوست پستهها را عوض کنید تا تلخی آنها کم شود.
پس از استراحت دادن پوستها در آب سرد و تغییر آبها، پوستها را در آبکش بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای ازگیل زرد (مربا کونوس)
مرحله سوم: تهیه شربت
تعداد هلهای مورد نیاز را کوبیده و داخل یک توری یا تنظیف قرار دهید و با نخ یا بند آن را ببندید.
شکر را با سه و نیم پیمانه آب و هل در یک قابلمه بجوشانید تا قوام آید.
مرحله چهارم: تهیه مربا
پوست پستهها را به شربت سرد اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
آبلیمو و گلاب را نیز به شربت اضافه کرده و بجوشانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زردآلو تازه
مرحله پنجم: تهیه نهایی مربا
زمانی که پوست پستهها بعد از جوشیدن خنک شد، باید به مدت دو ساعت در همان حالت بماند تا خنک شود و شهد به خورد پوست پستهها برود.
پس از سرد و خنک شدن شربت، تنظیف هل را از مربا خارج کنید.
مربا را داخل شیشههای دردار ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی
مرحله ششم: اضافه کردن خلال پسته (اختیاری)
در صورت دلخواه میتوانید زعفران دم کرده به اندازه دلخواه به مربا اضافه کنید تا رنگ خوبی بگیرد.
همچنین میتوانید، خلال پسته را به میزان لازم داخل مربا بریزید.
اکنون مربای پوست پسته شما آماده است تا از طعم و عطر فوقالعادهای که این مربا دارد، لذت ببرید.
نکات کلیدی که در تهیه مربای پوست پسته باید بدانید
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه مربای پوست پسته اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- دقت کنید در دستورات آشپزی برای اندازهگیری هر کیلو شکر ۶ لیوان است. (لیوان دستهدار فرانسوی)
- ۵۰۰ گرم پوست پسته خام، بدون شستن و جوشیدن ۱۱ لیوان میشود.
- بعد از اینکه پوست پسته داخل قابلمه به جوش آمد، زیر شعله حرارت را کم کنید تا به آهستگی بجوشد.
- دقت داشته باشید که بعد از هر بار جوشاندن پوست پستهها، آب آن کم خواهد شد؛ زیرا حجمش کم میشود.
- سعی کنید شکر، آب، هل و گلاب را با هم بریزید.
- بهتر است برای تهیه این مربا از قابلمه لعابی استفاده کنید.
- بهتر است مربا را هر بار بیش از دو کیلو درست نکنید. با این مقدار مربای بهتری بدست میآید.
- مربا را هرگز گرم گرم داخل شیشه نریزید. اجازه دهید یک شب در یخچال بماند.
- اگر مربای شما شل و رقیق بود، بگذارید مربا، چند جوش دیگر بزند.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه مربای پوست پسته را برایتان شرح دادیم.