قوت که برخی آن را با نام دویماج یا دیماج نیز می‌شناسند، یک نوع میان وعده سنتی است که بیشتر در شهر همدان، تبریز و قزوین تهیه می‌شود. روش تهیه این میان وعده در هر شهر کمی متفاوت است. در این مقاله از بخش آشپزی در اکالا بلاگ می‌توانید با طرز تهیه قوت همدان به طور کامل آشنا شوید.

مواد لازم جهت تهیه قوت همدان به روش سنتی:
نان سنگک خشک ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
کره ۵۰ گرم
گردوی خرد شده ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پنیر ۲ قاشق غذاخوری
آویشن به مقدار لازم
سبزیجات خوردن خرد شده به مقدار لازم
آب پنیر یا آب به مقدار لازم

مراحل تهیه قوت همدان

در ادامه می‌توانید با مراحل تهیه این غذای خوشمزه همدانی به روش سنتی آشنا شوید.

مرحله اول: نان سنگک را خرد کنید

برای تهیه قوت همدانی باید از نان سنگک خشک استفاده کنید. برای این کار می‌توانید نان سنگک را برای ۱ روز در معرض هوا قرار دهید تا خشک شود.

سپس آن را در یک کاسه بریزید و با گوشت کوب خرد کنید. به خاطر داشته باشید که برای تهیه این غذا نان نباید پودر شود، بلکه باید به تکه‌های کوچک خرد شود.

مرحله دوم: نان، پنیر، گردو و آب را با هم ترکیب کنید

نان خشک خرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید و بعد آب یا آب پنیر را اضافه کنید. در ادامه پنیر و گردوی خرد شده نیز در کاسه بریزید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.

مراحل تهیه قوت همدان

مرحله سوم: سبزیجات و پیاز را اضافه کنید

سبزیجات تازه خرد شده را به مواد قوت اضافه کنید. برای مزه دار کردن قوت همدانی می‌توانید از انواع سبزیجات که بوی آن‌ها را دوست دارید، استفاده کنید.

در ادامه پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت کاملا ریز خرد کنید و همراه با کمی پودر آویشن به مواد قوت اضافه کنید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   چگونه جو دوسر پرک را خوش طعم کنید؟

مرحله چهارم: کره را به مواد قوت اضافه کنید

بعد از ترکیب کردن مواد قوت باید کره را در یک کاسه بریزید و روی بخار کتری قرار دهید تا کاملا آب شود. سپس آن را به سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کره به خورد مواد برود. اضافه کردن کره به قوت همدانی موجب خوشمزه شدن آن می‌شود، اما برای کاهش کالری این غذا می‌توانید کره را حذف کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک خرما؛ میان وعده پرخاصیت و مقوی!

مرحله پنجم: قوت را آماده کنید

مواد قوت را با قاشق خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند، به خاطر داشته باشید که نباید مواد قوت را بیش از حد فشار‌ دهید تا خمیری شوند. سپس مقداری از مواد را بردارید و با دست به شکل توپی درست کنید.

سپس توپک‌های قوت را در ظرف مورد نظرتان بچینید و برای ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. حالا می‌توانید این میان وعده خوشمزه را میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه قوت همدان با سیب زمینی

برای تهیه قوت یا دویماج یا دیماج همدان می‌توانید از یک عدد سیب زمینی پخته شده و خرد شده استفاده کنید. در این روش باید سیب زمینی را بپزید تا کاملا نرم شود.

سپس آن را رنده کنید و به مواد قوت اضافه کنید. اضافه کردن سیب زمینی به قوت همدان موجب افزایش چسبندگی مواد و همچنین خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.

طرز تهیه قوت همدان با سیب زمینی

طرز تهیه قوت همدان با گوجه فرنگی

برای تهیه قوت همدان با گوجه فرنگی می‌توانید در کنار نان، سبزی خرد شده، پیاز خرد شده، خیار خرد شده، سبزی معطر خرد شده، گردوی خرد شده و پنیر از گوجه نیز استفاده کنید.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه بطاطاحاره غذای خوشمزه عربی-مجله بپز نپز

اضافه کردن گوجه به مواد قوت موجب می‌شود تا قوت شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند. به خاطر داشته باشید که در این روش باید از آب کمتری برای نرم کردن نان استفاده کنید. از آنجایی که گوجه آب زیادی دارد، در این روش تنها به اندازه‌ای آب روی نان بپاشید که کمی نرم شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قروت؛ میان وعده اصیل مشهدی

نکات و فوت و فن‌های تهیه قوت همدان

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه قوت همدان اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه قوت همدان می‌توانید به جای سبزی تازه از مقداری سبزی خشک نیز استفاده کنید.
  • به منظور تهیه قوت همدان می‌توانید به جای کره از مقداری روغن حیوانی استفاده کنید.
  • برای تهیه قوت همدانی می‌توانید از سبزیجات متنوع استفاده کنید اما بهترین ترکیب سبزیجاتی که برای تهیه آن استفاده می‌شود، گشنیز، جعفری و مرزه است.
  • برای معطر شدن قوت می‌توانید از مقداری گل محمدی خشک و پونه کوهی خشک در کنار سایر سبزیجات استفاده کنید.
  • در طرز تهیه قوت همدان از ادویه مخصوصی به نام آذربه استفاده می‌شود. اگر به این ادویه دسترسی ندارید می‌توانید از آویشن به جای آن استفاده کنید.
  • برای تهیه قوت همدانی می‌توانید مواد را با قالب حالت دهید تا ظاهر جذاب‌تری پیدا کنند.
  • برای تهیه قوت همدان می‌توانید هر نوع پنیر صبحانه‌ای که در دسترس دارید استفاده کنید، اما اضافه کردن پنیر لیقوان به این میان وعده طعم بهتری می‌بخشد.
  • اگر به نان سنگک دسترسی ندارید می‌توانید برای تهیه قوت همدان از نان لواش خشک شده نیز استفاده کنید.
  • اگر مواد قوت بیش از حد خشک شده می‌توانید از مقداری آب پنیر برای نرم کردن آن استفاده کنید.
  • برخی افراد برای تهیه قوت همدان از مقداری پیاز داغ استفاده می‌کنند.
  • در صورت تمایل می‌توانید قوت همدان را بدون کره یا روغن حیوانی نیز تهیه کنید، در این روش کالری قوت همدان کمتر می‌شود.
  • اضافه کردن پیاز خام به قوت همدان کاملا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
  • برخی افراد برای تهیه قوت همدان از خیار ریز رنده شده نیز استفاده می‌کنند.
  • در طرز تهیه قوت قزوین معمولا از نعنا داغ و پیاز داغ استفاده می‌شود.
  • برای تهیه قوت همدان می‌توانید به جای سبزی خوردن تنها از مقداری نعنا و ریحان خرد شده استفاده کنید.
  • برای تهیه قوت باید آب را کم کم به مواد اضافه کنید تا مواد حالت خمیری پیدا نکند.
افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه روت افغانی؛ نانی جذاب و نرم

نکات و فوت و فن‌های تهیه قوت همدان
قوت همدان یک میان وعده سالم است که می‌توانید آن را برای شام یا یک وعده غذای سبک نیز آماده کنید. این میان وعده همدانی بسیار سالم و خوشمزه است و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود.

اگر سابقه درست کردن قوت همدان را دارید، می‌توانید تجربیات خود را با ما در این مطلب از مجله آشپزی اکالا در میان بگذارید.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *