یکی از نوشیدنی‌هایی که اکثر افراد در دنیا مصرف می‌کنند قهوه است. در واقع قهوه به طرق مختلفی درست می‌شود که از جمله معروفترین این روش ها می‌توانیم به قهوه اسپرسو و قهوه ترک اشاره کنیم. در این مقاله قصد داریم برای شما خوانندگان همیشگی سایت آشپزی ها طرز تهیه قهوه کف دار با موکاپات را بیاوریم به امید آن که از این مقاله رضایت خاطر داشته باشید.

موکاپات چیست

موکاپات در واقع یکی از وسایل ارزان قیمت برای تهیه قهوه اسپرسو در منزل می‌باشد. اگر این دستگاه را ندارید می‌توانید آن را خریداری کنید این دستگاه بر اساس حجم قهوه‌ای که به شما می‌دهد به فروش می رسد مثلاً موکاپات ۲ کاپ یا ۶ کاپ. در واقع هر کاپ به یک فنجان قهوه خوری گفته می شود و می توانیم بگوییم که هر چقدر حجم مخزن موکاپات بیشتر باشد قیمت آن هم بیشتر می شود.

این دستگاه در سال ۱۹۳۳ میلادی توسط آلفونسو بیالتی در کشور ایتالیا به ثبت رسیده است. در واقع موکاپات با دیگ بخاری که دارد باعث عبور آب جوش از میان دانه های قهوه می شود و در کمتر از ۵ دقیقه عصاره قهوه در قسمت بالای موکاپات ظاهر می شود.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ لذیذ و محبوب-مجله بپز نپز

پست های پیشنهادی: انواع روش های دم کردن قهوه در خانه یا کافه

دستور تهیه قهوه ترک خوشمزه

نکته مهم برای کار با موکاپات

برای رسیدن به طعم اسپرسوی خوب حتماً قبل از استفاده از موکاپ آن را بشورید تا طعم قهوه قبلی با قهوه امروز قاطی نشود.

قهوه موکاپات
قهوه موکاپات

 برای تهیه قهوه کف دار با موکاپات علاوه بر موکاپات به مواد اولیه زیر نیاز داریم.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه قهوه کف دار

آب جوش به اندازه مخزن موکاپات
قهوه آسیاب شده به اندازه مخزن موکاپات

ترتیب مراحل دم کردن قهوه کف دار با دستگاه موکاپات

  1. مرحله اول: (شستن قطعات موکاپات)

    ابتدا دستگاه موکاپات را از هم جدا می کنیم و به خوبی قطعات آن را شسته و کنار می گذاریم این کار باعث طول عمر بیشتر دستگاه و طعم بهتر قهوه می شود.

  2. مرحله دوم: (ریختن آب جوش در موکاپات)

    در این مرحله تا زیر سوپاپ دستگاه را با آب گرم پر می کنیم.

  3. مرحله سوم: (پر کردن فیلتر موکاپات از قهوه آسیاب شده)

    کاغذ سفیدی را به اندازه سایز فیلتر موکاپات خومان برش می زنیم به طوری که این کاغذ در فیلتر موکاپات قرار بگیرد و خیلی کوچکتر از آن نباشد. حالا فیلتر را پر از قهوه آسیاب شده می کنیم.

  4. مرحله چهارم: (سرو نهایی)

    حالا فیلتر را سر جای خودش قرار می دهیم و کاغذ را روی قهوه ای که سطح آن را صاف کردیم، قرار می دهیم. قطعات موکاپات را روی همدیگر می بندیم. دستگاه را روی شعله ملایم قرار می دهیم حدود ۵ دقیقه بعد عصاره قهوه در قسمت بالای دستگاه موکاپات جمع می شود و آماده سرو می باشد.

افزایش آگاهی و اطلاعات:   چه غذاهایی برای سرماخوردگی بخوریم؟-بپز نپز
موکاپات
موکاپات

نکات مهم و کلیدی برای تهیه قهوه کف دار با دستگاه

  • هر چقدر آب گرم تر باشد باعث می شود به قهوه شوک کمتری وارد شود و قهوه اسپرسو هنگام سرو طعم بهتری داشته باشد.
  • بعد از حدود ۳ دقیقه که دستگاه شروع به استخراج قهوه اسپرسو کرد، حرارت را از ملایم به کم کاهش می دهیم.
  • به این علت از کاغذ سفید استفاده کردیم که قهوه اسپرسو بهتر دم بکشد و هنگام سرو کف دار شود.
  • در واقع کاغذ سفید باعث دم کشیدن بهتر قهوه اسپرسو می شود.

پیشنهاد می کنیم طرز تهیه قهوه با شیر خشک را بخوانید تا این قهوه فوری و خوش طعم را آماده کنید.

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *