شیرینی چای چورگی، یکی از شیرینیهای قدیمی و سنتی زنجان است که با مواد اولیه ساده و در دسترسی تهیه میشود و طعم ترکیبی از شیرینی و نان دارد. شیرینی چای چورگی، ظاهری بیضیشکل و ساده با شیارهای موازی دارد که با خرفه یا کنجد تزیین شده است و معمولاً در ماه مبارک رمضان تهیه میشود.
ما امروز در این بخش از اکالا بلاگ طرز تهیه شیرینی چای چورگی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این شیرینی باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
طرز تهیه شیرینی چای چورگی
مدتزمان آمادهسازی مواد اولیه، استراحت و پخت این شیرینی ۲-۳ ساعت است.
مقدار مواد اعلام شده حدود ۱۵-۲۰ شیرینی به شما میدهد.
درجه سختی تهیه این شیرینی در دستهبندی متوسط قرار دارد.
تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۱ پیمانه |
شیر | ۱/۲ پیمانه |
روغن مایع | ۱/۲ پیمانه |
آرد سفید | ۴ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
محلول زعفران | به مقدار دلخواه |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ پنس |
کنجد یا خرفه | به مقدار دلخواه |
مرحله اول | ترکیب تخممرغ، شکر و هل
در مرحله اول تخممرغهای به دمای محیط رسیده را درون ظرف مناسبی بشکنید.
شکر و پودر هل را به تخممرغها اضافه کنید. در همین مرحله با دور تند همزن شروع به هم زدن مواد کنید.
۵-۸ دقیقه باید ترکیب فوق را با دور تند بهم زنید. در این بازه زمانی چندین بار ظرف را دورگیری کنید.
در نهایت ترکیب شما باید پفکی و روشن شود.
مرحله دوم | افزودن شیر، گلاب و روغن مایع
در دومین مرحله شیر و گلاب را به ترکیب مایه شیرینی اضافه کنید و در حد مخلوطشدن به هم زنید.
حال روغنمایع را نیز به مواد اضافه و همه مواد را بهخوبی با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم | آمادهسازی و ترکیب مواد خشک
در مرحله سوم به سراغ مواد خشک روید، آرد سفید قنادی و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید و ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.
الککردن آرد در این مرحله موجب هوادهیشدن آرد و در نهایت ترد و لطیف شدن شیرینی شما میشود.
ابتدا خمیرمایه فوری را به مایه شیرینی اضافه کنید. سپس ترکیب مواد خشک را کمکم به مایه اصلی شیرینی اضافه کنید و به هم زنید تا ترکیبی یکدست و خمیری شکل حاصل شود.
توجه داشته باشید که بافت این خمیر تقریباً شل است و با افزودن آرد بیشتر از اندازه دستور سعی به منسجم کردن خمیر نکنید.
مرحله چهارم | استراحت دادن خمیر
در مرحله چهارم درون ظرف مناسبی را کمی چرب کنید و خمیر را در ظرف گذارید.
روی ظرف حاوی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت خمیر را در دمای محیط استراحت دهید.
توجه داشته باشید که استراحت دادن این خمیر موجب پفکردن آن نمیشود.
این خمیر با استراحتکردن چسبندگیاش کمتر شده و کارکردن با آن راحتتر میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی حاجی بادام به روش بازاری
مرحله پنجم | چانه کردن خمیر
در پنجمین مرحله پس از استراحت دادن خمیر آن را از ظرف خارج کنید.
از خمیر به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در دست کمی گرد و بیضی کنید. تمام قسمتهای خمیر باید حدود ۱ سانتیمتر باشد.
درون سینی فر را کاغذ نسوز یا کاغذ روغنی قرار دهید.
چانههای خمیر بیضی شکل را با کمی فاصله از هم روی کاغذ روغنی بچینید.
مرحله ششم | آمادهسازی رومال شیرینی
در مرحله ششم به سراغ آمادهسازی مایع رومال شیرینی روید.
زرده تخممرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و با چنگال به هم زنید تا زرده از حالت لختگی خارج شود.
حال محلول زعفران، روغن مایع و نمک را به آن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن به هم زنید.
مرحله هفتم | طرح اندازی و تزیین شیرینی
در هفتمین مرحله با کمک براش از مواد رومال روی شیرینیها زنید به شکلی که تمام سطح شیرینی با مایه رومال شما رنگ گیرد.
حال با چنگال شیارهایی روی شیرینی ایجاد کنید. بهدلخواه مقداری کنجد یا خرفه روی شیرینیها زنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی زنبوری
مرحله هشتم | پخت شیرینی
در مرحله هشتم به سراغ پخت شیرینی روید.
بهخاطر داشته باشید که حتماً ۱۰-۱۵ دقیقه قبل از پخت باید فر را گرم کنید.
سینی حاوی شیرینی را درون فر قرار دهید.
در فر برقی با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه روی حالت پخت چرخشی قرار دهید تا بپزند.
پس از پختهشدن شیرینیها را از فر خارج کنید و در دمای محیط کمی زمان دهید تا خنک شوند.
برای ماندگاری بیشتر این شیرینیها باید آنها را درون ظرف دربدار نگهداری کنید تا خشک نشوند.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه شیرینی چای چورگی را برایتان شرح دادیم. بی شک خوردن این شیرینی معطر در کنار فنجانی چایی تجربه چشیدن طعمی بسیار به یاد ماندی و خوشمزه را برایتان به ارمغان خواهد داشت.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.