شیرینی شستی یکی از سادهترین و خوشمزهترین شیرینیهای زنجان است که در زمان کوتاهی آماده میشود و عطر و طعم بینظیری دارد. نام این شیرینی به دلیل اینکه قبل از پخت با انگشت شست گودالی در وسط شیرینی ایجاد میکنند و در آن زرده تخممرغ میزنند، شیرینی شستی انتخاب شده است.
ما امروز در این بخش طرز تهیه شیرینی شستی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این شیرینی باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
طرز تهیه شیرینی شستی زنجان
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه و استراحت دادن خمیر ۱-۲ ساعت و مدت زمان پخت شیرینی ۱۲-۱۵ دقیقه است.
مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۲۵-۳۰ عدد شیرینی به شما میدهد.
درجه سختی تهیه این شیرینی در دستهبندی متوسط قرار دارد.
مواد لازم جهت تهیه شیرینی شستی زنجان:
آرد سفید | ۱۲۰ گرم |
آرد برنج | ۵۰ گرم |
روغن جامد | ۱۳۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
پودر قند | ۱۲۵ گرم |
مرحله اول: آمادهسازی آردها
آرد سفید و آرد برنج را با هم ترکیب کنید. ترکیب آردها را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.
الککردن آرد موجب هوادهیشدن آن، گرفتن ناخالصیهای آرد و لطیف شدن بافت شیرینی شما میشود.
ترکیب آردهای الک شده را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعد روید.
مرحله دوم: آمادهسازی پودر قند
پودر قند را نیز همانند مرحله قبل الک کنید تا ناخالصیهای آن نیز گرفته شود.
مرحله سوم: ترکیب پودر قند و روغن جامد
درون ظرف مناسبی روغن جامد و پودر قند را بریزید.
کمی به هم زنید تا مواد با هم ترکیب شوند، حال با دور تند همزن ۵-۸ دقیقه مواد را به خوبی به هم زنید تا روغن و پودر قند رنگشان روشن و پفکی شود.
توجه داشته باشید که در این بازه زمانی باید چندین بار مواد درون ظرف را دورگیری کنید تا شیرینی شما پس از پخت بوی روغن ندهد.
مرحله چهارم: افزودن پودر هل و ترکیب آردها
پودر هل را به مواد درون ظرف اضافه کنید.
حال ترکیب آردها را کمکم به خمیر شیرینی بیفزایید و با دور کند همزن مواد را به هم زنید.
کمی که خمیر شکل گرفت همزن را کنار گذارید و کمکم بقیه آرد را به مواد اضافه کنید.
با نوک انگشت خمیر را جمع کنید.
توجه داشته باشید که از ورز دادن بیش از حد این خمیر بپرهیزید؛ زیرا موجب به روغن افتادن خمیر میشود.
مرحله پنجم: استراحت دادن خمیر
خمیر را درون کیسهفریزر گذارید و با کمک دست یا وردنه کمی سطح آن را صاف کنید.
درب کیسه را به خوبی ببندید تا هوا به درون آن نفوذ نکند.
خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرحله ششم: قالبزدن خمیر
پس از استراحت دادن خمیر را از یخچال خارج کنید.
این استراحت دادن موجب میشود خمیر شما سفتتر شود و کارکردن با آن راحتتر شود.
روی سطح میز کار کمی آرد بپاشید.
خمیر را با کمک وردنه به قطر حدوداً ۱ سانتیمتر باز کنید.
با قالب بیضی یا مستطیلی خمیر را قالب بزنید.
ته سینی فر کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بیندازید و شیرینیها را با کمی فاصله روی سینی بچینید.
تمام خمیر را به همین شکل قالب بزنید.
مرحله هفتم: انگشتزدن خمیر و افزودن زرده تخممرغ
حال انگشت شستتان را کمی خیس کنید و در مرکز شیرینی کمی فرو کنید تا گودی کوچکی ایجاد شود.
زرده تخممرغ را درون ظرف کوچکی کمی به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شود.
از زرده تخممرغ درون گودی شیرینی زنید.
مرحله هشتم: پخت شیرینی
سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید.
حالت پخت چرخشی در فر برقی را انتخاب کنید.
دمای پخت را روی ۱۷۵-۱۸۰ درجه گذارید و شیرینیها را به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه بپزید.
به همین راحتی شیرینیهای شستی زنجانی شما آماده نوش جان کردن است.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.