آیا تا به حال طعم اصیل سوپهای ترکیهای را چشیدهاید؟ سوپ دیوران، یکی از محبوبترین و خوشمزهترین سوپهای ترکیه است که با ترکیبی بینظیر از گوشت، سبزیجات و ادویهها تهیه میشود. در این مطلب از مجله اکالا، شما را با طرز تهیه این سوپ خوشمزه آشنا خواهیم کرد.
برای تهیه این سوپ خوشمزه ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر رنده شده، ادویه و آرد مخلوط کرده و به شکل قلقلی درآورید. سپس آرد و رب را تفت داده و به همراه آب، نخود و رشته سوپی به جوش آورید. سپس قلقلیهای سرخ شده را به سوپ اضافه کنید و با نعنا داغ تزیین و نوش جان کنید. برای مطالعه طرز تهیه به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه سوپ دیوران
مواد لازم جهت تهیه سوپ دیوران به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
نخود پخته شده | ۱ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
گوجه میکس شده | ۱ عدد |
رشته سوپ | ۱ استکان |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
حبه سیر | ۳ حبه |
آرد سفید | ۳ قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | قاشق غذاخوری |
شیر | ۱ پیمانه |
نمک | به اندازه لازم |
زیره و آویشن | از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به اندازه دلخواه |
روغن | به میزان لازم |
کره | ۲۵ گرمی |
نعناع خشک | ۱ قاشق مربا خوری سر پر |
مراحل تهیه سوپ دیوران
سوپ دیوران شامل مراحل زیر است:
مرحله اول: آماده سازی سیر و پیاز
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و در غذا ساز میکس کنید. در صورت در دسترس نبودن غذاساز میتوانید با رنده ریز، رنده کنید تا له له شود. به همین صورت چند حبه سیر تازه را انتخاب کنید، پوست بگیرید، بشویید و با رنده ریز رنده کنید.
مرحله دوم: ورز دادن گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را درون ظرفی بریزید و پیاز و سیر رنده شده را به آن بیفزایید. در مرحله بعد آرد سفید به همراه نمک، ادویه جات و شیر را در گوشت چرخ کرده بریزید و خوب ورز دهید تا تمام مواد به خرد گوشت رود. سپس آرد سوخاری را اضافه کنید و مجددا ورز دهید تا گوشت حالت منسجمتری بگیرد.
مرحله سوم: قل قلی کردن گوشت چرخ کرده
اکنون از گوشت ورز داده شده به اندازه توپکهای کوچک برداشته و با کمک دست قل قلی کنید و داخل ظرفی کنار بگذارید. بهتر است روی قل قلیها را با ظرفی بپوشانید و کمی زمان دهید تا استراح کند. حدود استراحت گوشت نیم ساعت کفایت میکند.
مرحله چهارم: تفت دادن آرد و رب گوجه
ماهیتابهای را انتخاب کنید و کمی روغن درون آن بریزید و روی شعله قرار دهید. به اندازه یک قاشق غذاخوری آرد درون آن بریزید و آرد را خوب تفت دهید.
در همین حین رب را بیفزایید و زمانی که رنگ رب قرمزتر شد گوجه فرنگی میکس شده را اضافه کنید. سپس یک استکان آب روی آن بریزید و هم بزنید تا آرد درون آب به خوبی حل شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ جو سه سوته
مرحله پنجم: اضافه کردن نخود و رشته سوپی
در مرحله بعدی در صورت تمایل داشتن آب گوشت با کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم به نقطه جوش برسد. زمانی که در حال پخت این مراحل هستید نخود از قبل پخته شده را به آب گوشت اضافه کنید و در کنار آن رشته سوپی را بیفزایید. شعله گاز را کم کنید تا رشتهها به هم نچسبد.
مرحله ششم: سرخ کردن قل قلیها
داخل ظرف جداگانه روغن را داغ کنید و قل قلی ها را در آن به آرامی سرخ کنید. مهمترین مسئله این است که قل قلیهای گوشت رنگ طلایی به خود بگیرد. دقت کنید زیادی سرخ نشوند و سعی کنید کمتر با قاشق آن را جابجا کنید تا دچار وارفتگی نشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ زعفران
مرحله هفتم: تهیه نعنا داغ
حال داخل ظرفی روغن داغ درست کنید و بلافاصله نعنا خشک را درون آن بریزید و کمی تفت دهید. در صورت تمایل کمی زردچوبه به آن بزنید. نعناع خشک اگر روی حرارت بیشتر قرار بگیرد سریع حالت سوختگی به خود میگیرد. بهتر است سریع شعله را خاموش کنید.
مرحله هشتم: سرو کردن
سوپ آماده را درون ظرف گودی بریزید و نعنا داغ روی آن قرار دهید. در صورت تمایل از پیاز طلایی سرخ شده نیز میتوانید برای تزیین سوپ استفاده کنید.
این سوپ خوشمزه را میتوانید همراه با نان به عنوان یک غذای کامل میل کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ شیر با قارچ
راز خوشمزهتر شدن سوپ دیوران
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن سوپ دیوران اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای خوشمزگی این نوع سوپ بهتر است از قبل عصاره گوشت یا مرغ را آماده کنید و به جای آب از آب گوشت بیشتری استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از عصاره مرغ و گوشت آماده در بازار هم در این نوع غذا اضافه کنید.
- اضافه کردن آرد در سوپ میتواند غلظت بهتری را ایجاد کند و سوپ جا افتادهتری را به ما دهد.
- استفاده از نعنای سرخ شده در این سوپ خوشمزگی را دو چندان میکند و به کار بردن کره بیشتر طعم سوپ را لذت بخشتر خواهد کرد.
- برای اضافه کردن آرد در روغن بهتر است آرد بیشتر تفت داده شود، اما با شعله پایین و زمانی که بوی آرد به مشامتان خورد رب را اضافه کنید.
- همیشه برای اینکه سوپ خاص و خوشمزهای داشته باشید باید برای جا افتادن فرصت بیشتری به پخت آن بدهید.
- بهتر است قبل از اینکه نخود پخته شود از شب قبل نخود را بخیسانید و طی چند ساعت آب آن را تعویض کنید.
- این نوع سوپ در کنار لیموی تازه یا آب نارنج بینظیر خواهد شد.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه سوپ دیوران ترکیهای را برایتان شرح دادیم.