دمنوش گزنه و زنجبیل یک نوشیدنی مفید برای جلوگیری از سرماخوردگی است که به کاهش وزن و تنظیم قند خون نیز کمک زیادی میکند. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با روش تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل آشنا شوید.
برای درست کردن دمنوش گزنه با زنجبیل باید مقداری گزنه خشک را همراه با یک تکه زنجبیل تازه در قوری بریزید. سپس یک لیوان آب جوش به قوری اضافه کنید و آن را روی بخار کتری قرار دهید. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه دمنوش شما آماده است. برای مطالعه جزئیات درست کردن این دمنوش مفید میتوانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل
مواد لازم برای تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل به شرح زیر است:
گزنه خشک | ۱ قاشق چایخوری |
زنجبیل تازه | ۱ تکه کوچک |
آب جوش | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
عسل | ۱ قاشق مرباخوری |
مراحل تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل
- مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
- درجه سختی: آسان
- تعداد نفرات: ۱ نفر
مرحله اول: مواد دمنوش را در قوری بریزید
برای شروع باید یک قاشق چایخوری گزنه خشک را همراه با یک تکه زنجبیل تازه و یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و درب قوری را روی آن قرار دهید.
مرحله دوم: دمنوش را آماده کنید
قوری را روی بخار کتری قرار دهید و حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش شما آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش زرشک و عناب + بهترین زمان مصرف
مرحله سوم: دمنوش را سرو کنید
زمانی که دمنوش آماده شد، آن را در صافی رد کنید و در لیوان بریزید. در ادامه ۱ قاشق مرباخوری عسل به این دمنوش اضافه کنید و آن را هم بزنید. حالا میتوانید این دمنوش مفید را میل کنید.
بهترین زمان مصرف دمنوش گزنه و زنجبیل
برای مصرف دمنوش گزنه و زنجبیل هیچ زمان مشخصی وجود ندارد و هر زمان که احساس کردید بدن شما به این دمنوش احتیاج دارد، میتوانید آن را مصرف کنید. به خاطر داشته باشید که نباید بیشتر از یک لیوان در روز از این دمنوش استفاده کنید.
دمنوش گزنه فواید زیادی برای جلوگیری از سرماخوردگی دارد، بنابراین میتوانید روزانه یک لیوان از این دمنوش را در هوای سرد بنوشید تا بیمار نشوید. مصرف این دمنوش در دوران قاعدگی موجب کاهش درد و ناراحتی میشود. اگر سرما خوردهاید نیز میتوانید روزی یک لیوان از این دمنوش استفاده کنید.
برای بهبود هضم غذا میتوانید از این دمنوش بین وعدههای غذایی استفاده کنید. اگر قصد کاهش وزن دارید، بهتر است از این دمنوش به صورت ناشتا و قبل از صبحانه استفاده کنید. مصرف این دمنوش در صبح موجب افزایش انرژی شما در طول روز میشود.
استفاده از این دمنوش شبها قبل از خواب، موجب بهبود کیفیت خواب میشود. در صورتی که از این دمنوش قبل از خواب استفاده میکنید، بهتر است از شیرین کننده خاصی استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای عراقی
نکات و فوت و فنهای تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل میتوانید مواد دمنوش را در یک قابلمه کوچک یا شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود ۱۰ دقیقه مواد را بجوشانید و سپس دمنوش را صاف کنید و در لیوان بریزید.
- اگر به زنجبیل تازه دسترسی ندارید، میتوانید از نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل برای تهیه این دمنوش استفاده کنید.
- برخی افراد ممکن است بعد از مصرف این دمنوش دچار علائم حساسیت شوند، در صورتی که بدن شما به این دمنوش واکنش نشان داد، از مصرف آن اجتناب کنید.
- زیاده روی در مصرف این دمنوش موجب بروز مشکلات گوارشی، تحریک پوستی، تعریق و گرمی شدید بدن میشود.
- افرادی که سابقه بیماری فشار خون دارند و از داروی خاصی استفاده میکنند، نباید دمنوش گزنه و زنجبیل مصرف کنند.
- خانمهای باردار و شیرده مجاز به مصرف این دمنوش نیستند.
- اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از مصرف این دمنوش حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
- از آن جایی که زنجبیل طبع گرمی دارد، مصرف این دمنوش به صورت روزانه برای افراد گرم مزاج مناسب نیست و موجب بروز مشکلات پوستی و گرمی شدید بدن میشود.
- برای تهیه این دمنوش میتوانید به جای برگهای خشک گزنه از چند عدد برگ تازه آن نیز استفاده کنید.
- برای مزه دار کردن این دمنوش میتوانید مقداری آب لیمو ترش تازه نیز به آن اضافه کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به طرز تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل و نکات مهم برای مصرف این نوشیدنی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این دمنوش مفید را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…