حتما تا به حال در مورد خواص معجزه آسای آب پیاز چیزهای زیادی شنیدهاید و میدانید که آب پیاز و جوشانده آن به عنوان معجون سرماخوردگی شناخته میشود. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آب پیاز برای سرماخوردگی و همچنین روش آماده کردن دمنوش پیاز آشنا شوید.
طرز تهیه دمنوش پیاز و عسل برای سرماخوردگی
- آماده کردن جوشانده پیاز برای سرماخوردگی حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد.
- مواد اولیه این دمنوش برای یک نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه دمنوش پیاز و عسل برای سرماخوردگی
پیاز | ۱۰۰ گرم |
آب | ۱ لیوان آب |
عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه دمنوش پیاز و عسل برای سرماخوردگی
در این بخش میتوانید با روش درست کردن دمنوش آب پیاز و عسل برای سرماخوردگی آشنا شوید.
مرحله اول: پیاز را خرد کنید
برای شروع باید پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه پیاز را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: دمنوش پیاز و آب را آماده کنید
پیاز خرد شده را در قوری پیرکس یا یک قابلمه کوچک بریزید و سپس یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. حالا قوری را برای ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا ترکیب آب و پیاز بجوشد و عصاره پیاز به طور کامل خارج شود.
بیشتر بخوانید: ترفندهای استفاده از آب پیاز برای بهبود سلامت مو
مرحله سوم: دمنوش را سرو کنید
بعد از نیم ساعت دمنوش شما آماده است و میتوانید آن را صاف کنید و در قوری بریزید. در ادامه مقداری عسل به این دمنوش اضافه کنید و آن را به صورت داغ بنوشید.
طرز تهیه شربت آب پیاز برای سرماخوردگی
آماده کردن این شربت حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد و پس از آن باید برای چند ساعت آن را در دمای اتاق قرار دهید تا آماده شود.
مواد لازم برای تهیه شربت پیاز بدون نیاز به جوشیدن
پیاز قرمز | ۲ عدد متوسط |
عسل تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
روش تهیه آب پیاز برای سرماخوردگی
برای درست کردن این شربت باید پوست پیاز را جدا و آن را به صورت حلقهای یا خلالی خرد کنید. در ادامه پیازهای خرد شده را در یک ظرف شیشهای بریزید. عسل را روی پیازها بریزید و بعد درب شیشه را محکم ببندید. حالا ظرف شیشهای را به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در دمای آشپزخانه قرار دهید. بعد از ۱۰ ساعت آب پیاز با عسل ترکیب میشود و شربت رقیقی در آن ایجاد میشود.
- برای درمان سرماخوردگی میتوانید روزانه یک قاشق از این شربت میل کنید. به خاطر داشته باشید که بعد از ۱۰ ساعت باید ترکیب آب پیاز و عسل را در یخچال نگهداری و در مدت زمان کوتاه آن را مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش چهار تخمه + زمان مصرف؛ مفید برای سرماخوردگی
طرز تهیه نوشیدنی آب پیاز برای سرماخوردگی
آماده کردن نوشیدنی آب پیاز و آب گرم حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد.
مواد لازم برای تهیه آب پیاز و آب گرم
آب پیاز | ۲ قاشق غذاخوری |
آب گرم | ۱ فنجان |
عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
روش تهیه نوشیدنی آب پیاز برای سرماخوردگی
برای تهیه این نوشیدنی باید ۲ قاشق آب پیاز تازه را با یک فنجان آب گرم، یک قاشق عسل و یک قاشق آب لیمو ترش تازه ترکیب کنید. مواد را به خوبی هم بزنید و سپس از این نوشیدنی در شرایط معمول ۳ بار در روز و در موارد شدید، ۶ بار در روز استفاده کنید تا سرماخوردگی شما به طور کامل بهبود پیدا کند.
بهترین زمان مصرف آب پیاز و دمنوش پیاز برای سرماخوردگی
برای درمان سرماخوردگی شدید بهتر است هر ۲ ساعت یک بار از شربت آب پیاز و روزانه یک بار از دمنوش پیاز و عسل استفاده کنید. اگر علائم سرماخوردگی خفیف است، میتوانید روزی یک تا سه بار از یک قاشق چایخوری آب پیاز استفاده کنید. از ترکیب آب پیاز و آب گرم نیز میتوانید ۳ تا ۶ بار در روز استفاده کنید.
میتوانید برای جلوگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز از شربت آب پیاز به صورت ۲ بار در روز استفاده کنید. در این شرایط بهتر است شربت آب پیاز را یک قاشق صبح و یک قاشق شب استفاده کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه آب پیاز برای سرماخوردگی
- برای تهیه نوشیدنی آب پیاز و عسل میتوانید، ترکیب آب و پیاز را برای مدت طولانیتر بجوشانید تا غلیظ شود و سپس ۲ تا ۶ قاشق چایخوری از آن را برای درمان سرماخوردگی استفاده کنید.
- دمنوش پیاز باید قبل از سرد شدن و به صورت گرم مصرف شود.
- برای مزه دار کردن دمنوش پیاز میتوانید به جای عسل، مقداری نبات به آن اضافه کنید.
- برای طعم دار کردن آب پیاز و همچنین افزایش خواص آن میتوانید چند قطره آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.
- برای درمان سرماخوردگی با پیاز میتوانید در زمان جوشاندن پیاز، مقداری برگ آویشن نیز به آن اضافه کنید.
- برای خوش طعم شدن شربت پیاز میتوانید از مقداری آب لیمو ترش تازه، دارچین و زنجبیل استفاده کنید.
- به منظور تهیه آب پیاز برای سرماخوردگی بهتر است از پیاز بنفش و عسل طبیعی و باکیفیت استفاده کنید.
- مدت زمان نگهداری شربت آب پیاز حدود ۳ تا ۴ روز در یخچال است و بهتر است به صورت تازه مصرف شود.
در این مقاله به روشهای طرز تهیه آب پیاز برای سرماخوردگی و همچنین روش درست کردن دمنوش پیاز اشاره شد. اگر تجربه مصرف آب پیاز و دمنوش آن برای سرماخوردگی را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…