دمنوش نعناع و پرتقال یکی از نوشیدنیهای خوشعطر و طعمی است که به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این دمنوش را به همراه نکات و ترفندهایی که موجب بهبود عطر و طعم آن میشود به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این دمنوش باید برگهای نعنا را پس از شستن خشک کنید، پوست نارنجی پرتقال را با کمک زستر بتراشید. آب را در قوری به جوش آورید و برگهای نعنا، زست پوست پرتقال و تکهای چوب دارچین به دلخواه در آن بریزید و قوری را به مدت ۱۰ دقیقه روی بخار کتری گذارید. سپس آن را از صافی رد کنید. به دلخواه با مقداری عسل شیرین و نوش جان کنید.
مواد لازم جهت تهیه دمنوش نعناع پرتقال
مواد لازم جهت تهیه دمنوش نعناع پرتقال به شرح زیر است:
برگ نعناع تازه | ۱۰-۱۵ برگ |
پوست پرتقال تازه | ۲-۳ تکه |
آب | ۲ لیوان |
عسل یا شکر | به مقدار دلخواه (اختیاری) |
چوب دارچین | ۱ تکه کوچک (اختیاری) |
مراحل تهیه دمنوش نعناع پرتقال
- مدت زمان آماده سازی: ۵-۸ دقیقه
- مناسب برای: ۲-۳ نفر
- درجه سختی: آسان
مرحله اول: آمادهسازی برگهای نعناع
برگهای نعناع را تمیز کنید و به دقت بشویید تا هر گونه گرد و غبار و آلودگی از بین برود.
نعناهای شسته شده را روی دستمال پارچهای نخی آشپزخانهای قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود. رطوبت اضافی باعث کدر شدن طعم دمنوش میشود.
برای تهیه این دمنوش بهتر است از برگهای نعناع تازه استفاده کنید، زیرا نعناع خشک طعم و عطر کمتری دارد.
مرحله دوم: آمادهسازی پوست پرتقال
پرتقال را به خوبی با آب بشویید تا هرگونه مواد شیمیایی و آلودگی از سطح آن پاک شود.
با استفاده از یک پوستکن یا زستر لایه نارنجی و نازک پوست پرتقال را جدا کنید. دقت کنید که قسمت سفید پوست پرتقال را جدا نکنید، زیرا باعث تلخی دمنوش میشود.
اگر طعم ملایمتری از پرتقال میخواهید، پوست پرتقال را به قطعات کوچکتر خرد کنید.
پرتقالهای شیرینتر دمنوش را خوشعطر و خوشطعمتر میکنند. در انتخاب پرتقال دقت کنید تا طعم طبیعی شیرینی به دمنوش بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش به و شیب + بهترین زمان مصرف
مرحله سوم: جوشاندن آب
آب را در یک کتری یا قوری مناسب بجوشانید.
دقت کنید که از آب تصفیهشده استفاده کنید، چون کیفیت آب تاثیر زیادی بر طعم نهایی دمنوش دارد.
مرحله چهارم: افزودن نعناع و پوست پرتقال
پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و برگهای نعناع و پوست پرتقال را به آن اضافه کنید.
در صورت تمایل، یک تکه کوچک چوب دارچین نیز اضافه کنید.
دارچین میتواند طعمی گرم و ادویهای به دمنوش بدهد که با طعم نعناع و پرتقال به خوبی هماهنگ میشود. اگر به دارچین علاقه ندارید، میتوانید این مرحله را حذف کنید.
درب قوری را بگذارید و اجازه دهید دمنوش برای حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد تا عطر و طعم نعناع و پرتقال به خوبی در آب آزاد شود.
مرحله پنجم: افزودن عسل
بعد از ۱۰ دقیقه، دمنوش را از روی حرارت بردارید.
برای شیرین کردن دمنوش، میتوانید از عسل یا شکر استفاده کنید.
عسل یک گزینه طبیعی و سالم است که طعم دمنوش را نیز دلچسبتر میکند.
عسل را وقتی دمنوش کمی خنکتر شد اضافه کنید، چون دمای بالا ممکن است خواص عسل را کاهش دهد.
دقت کنید که دمنوش را بیش از حد روی حرارت نگه ندارید، چون ممکن است تلخ شود. ۱۰ دقیقه دم کشیدن در حرارت ملایم کافی است تا طعم و عطر کاملی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش گزنه و زنجبیل + زمان مصرف
مرحله ششم: صاف کردن دمنوش و سرو
دمنوش را از صافی عبور دهید تا برگهای نعناع و پوست پرتقال جدا شوند.
سپس آن را در لیوان بریزید و در صورت تمایل، میتوانید با یک برگ نعناع تازه و یک تکه پرتقال تزئین کنید.
بهترین زمان مصرف دمنوش نعناع و پرتقال
این دمنوش برای آرامش روحی و رفع استرس و خستگی ایدئال است و میتواند به بازگرداندن آرامش بدن کمک کند. توجه داشته باشید که برای بهترین نتیجه، دمنوش را به صورت گرم و تازه تهیه کنید و از افزودن شکر یا مواد شیرینکننده دیگر پرهیز کنید تا خواص طبیعی آن حفظ شود.
نوشیدن آن حدود ۳۰ دقیقه بعد از غذا به بهبود فرایند هضم و رفع نفخ کمک میکند این دمنوش به هضم بهتر غذا و کاهش مشکلات گوارشی کمک میکند.
مصرف این دمنوش قبل از خواب میتواند باعث آرامش بیشتر و خواب عمیقتر شود. نعناع به آرامش و تسکین اعصاب کمک میکند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق آن نوشیدنی جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. این دمنوش خوشعطر و طعم، مناسب برای فصلهای سرد سال است.
اگر شما در تهیه این دمنوش از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب طعم و عطر بهتر آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.